Main menu

header

523 3 3de Adrian Barna

Marilyn Monroe este un nume care a făcut istorie în materie de frumuseţe, şi nu numai. O femeie puternică, talentată, frumoasă şi apreciată de o lume întreagă. Invidiată, dar şi urmată ca model de femei din lumea întreagă, Marilyn îşi menţinea silueta printr-o dietă de asemenea... personalizată. Obiceiurile sale alimentare au fost uneori criticate, mai ales la vremea respectivă, însă nimic nu i-a perturbat actriţei preferinţele nutriţionale.

Ce mânca vedeta în fiecare zi

Monroe a descris dieta sa de zi cu zi în detaliu într-un interviu acordat în anul 1952 revistei „Pageant”. Veţi observa lipsa guliilor, a fructelor precum mango, a multor legume, în schimb, dieta sa abunda în alimente bogate în proteine, semănând foarte mult cu programul nutrițional pe care astăzi îl numim „dieta paleo”. „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare, însă eu nu sunt de aceeaşi părere. Cum mă trezesc dimineaţă, mă încălzesc cu o cană cu lapte fierbinte cu care mă plimb în mâini prin camera mea de hotel. Când este fierbinte, sparg două ouă în lapte, pe care le amestec cu furculiţa şi beau toată cana în timp ce mă îmbrac. Completez apoi cu o pastilă de multivitamine”, relatează Marilyn Monroe, conform la.eater.com

Meniu tip paleo

Actriţa completează, povestind că mesele sale la domiciliu erau simple. Prefera să consume o friptură, cotlet de miel sau un ficat, sortimente pe care le încălzea la cuptor. Asorta câţiva morcovi cruzi, şi masa era gata. Monroe prefera morcovii cruzi în locul altor legume şi îi mânca în orice ocazie. De obicei, aceste mese proteice le consuma la cină, făcând cumpărăturile în drum spre casă, venind de la cursurile de actorie.

Pe parcursul zilei, Monroe nu avea foarte mult timp pentru mâncare, dar obişnuia să consume o îngheţată şi poate chiar o ciocolată caldă. Astăzi ştim că o dietă variată este o dietă sănătoasă şi că un meniu tip paleo ar trebui să îl urmați pe o perioadă limitată.

Suplimentele alimentare şi vitaminele nu sunt suficiente pentru a înlocui fructele şi legumele din alimentaţie