Main menu

header

946 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Concerte cu muzică pentru toate gusturile și vârstele, vedete și o serie de petreceri și surprize estivale vor marca anul acesta Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în spații inedite de la malul Mării Negre. În continuare vă recomandăm câteva evenimente muzicale deosebite, de care merită să vă bucurați în această săptămână.

Seri magice pe Faleza din Constanța: „Ave Maria” și „Cantus Mundi Fest”

Șase evenimente muzicale de excepție vor marca anul acesta Ziua Marinei Române și Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pe Faleza Cazinoului din Constanța. Astfel, pe 12, 13, 15 și 16 august, în zona Farului Genovez, de la ora 21:00, Corul Național Madrigal și actorul Marius Manole vor oferi publicului momente de neuitat în reprezentatiile spectacolului Extraordinar „Ave Maria”, un eveniment ce îmbină sonoritățile de inspirație bizantină, textele sacre și psalmii cu jocurile de lumini și proiecțiile video, reprezentațiile fiind încheiate cu un spectacol de artificii sincronizat cu muzica Madrigalului. Tot pe Faleza constănțeană, în cadrul celei de-a IV-a ediții a „Cantus Mundi Fest”, copiii din cele 20 de coruri din Programul Cantus Mundi, alături de nume sonore ale muzicii autohtone, vor susține două concerte (cu acces gratuit), având în repertoriu piese celebre într-o interpretare inedită. Pe 11 august, de la ora 19:00, în cadrul serii muzicii rock și pop vor concerta Lora, Vunk și Andrei Zamfir & Doru Trăscău (The Mono Jacks), iar pe 14 august, de la ora 19:00, invitații serii folk sunt cunoscuții muzicieni Ducu Bertzi, Mircea Baniciu și Emeric Imre. Accesul la spectacolele din 15 și 16 august este liber și se face exclusiv în baza rezervărilor pe platforma Bilete.ro.

Trei seri de muzică live la KIMARO 2023, în stațiunea Venus

Trei dintre cele mai ascultate posturi de radio autohtone (Kiss FM, Magic FM și Rock FM) și-au unit forțele și propun publicului o sărbătoare estivală a muzicii românești într-o nouă ediție a Festivalului KIMARO, programat anul acesta între 11 și 13 august, în Parcarea Plaja Venus din sudul litoralului. Evenimentul dorește să creeze pe aceeași scenă o punte între genurile si generațiile muzicale, cu seri de muzică și dans pentru toate gusturile, în compania celor mai îndrăgiți artiști ai momentului. Festivalul va debuta pe 11 august, cu seara „Magic Sunsets” în care vor urca pe scenă Feli și trupele Taxi, Cuibul, Zdob și Zdub cu Frații Advanov și Voltaj. Pe 12 august, în seara „Kiss Energy” vor susține recitaluri Amuly, Jo & Juno, Puya, Vunk și Carla’s Dreams, iar pe 13 august formațiile Dinfier, Anton, Altar, Trooper și Celelalte Cuvinte vor electriza atmosfera de la malul Mării. Accesul este gratuit și va fi permis începând cu ora 18:00, serile KIMARO urmând să se încheie după miezul nopții.

„La Mulți Ani, Maria!”: petrecere de zile mari, cu Maria Dragomiroiu și invitații săi

O petrecere inedită, în compania unor invitați de seamă îi întâmpină pe toți cei care își serbează onomastica de Sfânta Maria. Pe 14 august, la Teatrul de Vară din Eforie Nord și la Teatrul de Vară din Neptun, de la ora 20:30, îndrăgita solistă de muzică populară Maria Dragomiroiu își serbează ziua numelui alături de public și de prieteni, în cadrul spectacolului estival „La Mulți Ani, Maria!”. Vedeta apreciată de toți românii, având peste 40 de ani de carieră, va fi înconjurată pe scenă de o serie de artiști îndrăgiți, prieteni de scenă și de viață, între care îi amintim pe Adrian Enache, Alex Velea, Andreea Bănică, Raoul, Ciro de Luca și Paul Stângă. Protagoniștii vor încinge atmosfera cu un repertoriu de sărbătoare, vor depăna amintiri și pozne de culise. În cadrul ambelor reprezentații spectatorii vor avea ocazia să ciocnească un pahar de șampanie cu celebra sărbătorită.

Phoenix și Bere Gratis, la Festivalul „Black SEAmphony”

Energia muzicii rock și măreția genului clasic se îmbină spectaculos în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului „Black SEAmphony”, organizat la Constanţa.  Pe 14 august, la ZooM Bech, de la ora 19:00, legendara trupă Phoenix și Orchestra Simfonică București, condusă de dirijorul Bogdan Vodă, invită publicul la o experienţă muzicală neconvențională, care urmează pașii unei călătorii fascinante printr-un repertoriu rock de peste șase decenii. De asemenea, pe 15 august, în zi de mare sărbătoare, Festivalul continuă într-o notă festivă cu un concert ce marchează și aniversarea a 25 de ani de existență a formației Bere Gratis, care, alături de Orchestra Simfonică București, condusă de maestrul Andrei Tudor, propune fanilor un program cu piesele celebre ale trupei, reinterpretate într-o formulă originală.