Main menu

header

942 32 2de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Programul scenelor din țară se adaptează perioadei de vacanță și aduce în atenția publicului producții noi și reprezentații de succes, prezentate în sala de spectacol sau în aer liber. În continuare, vă recomandăm câteva dintre evenimentele pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Suspans și răsturnări de situație: „Hoțul din pendulă”, la Teatrul „Stela Popescu” 

Câteodată un tâlhar inimos e mai puțin vinovat decât un partener de viață mincinos, iar echipa Teatrului „Stela Popescu” din Capitală, director cunoscutul Cristian Şofron, dezvăluie publicului perspective suprinzătoare ale unor „făptași” prinși în flagrant delict. Astfel pe 14 și 15 iulie, de la ora 19:00, la Sala Mică de la Palatul Național al Copiilor, se joacă primele reprezentații ale comediei „Hoțul din Pendulă”, după Dario Fo, în regia lui Alexandru Grecu. Pregătindu-se să dea lovitura într-o vilă de lux un hoț este surprins de proprietari. Doar că atât soțul, cât și soția duc o viață dublă și, fără să anticipeze urmările, fiecare își invită partenerul acasă, pentru o escapadă amoroasă. Ascuns într-un vechi pendul, hoțul devine martor la o serie de trădări și de minciuni menite să mascheze relațiile extraconjugale. Într-un ritm alert protagoniștii (Florin Dobre, Cristina Danu, Sorin-Aurel Sandu, Crina Matei, Irina Cărămizaru și Cătălin Frăsinescu) se caută, se ocolesc și se înfruntă dezvoltând o intrigă controversată, care vorbește despre fragilitatea relațiilor de cuplu moderne, expuse tentațiilor de tot felul.

Teatru la malul Mării: a început Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului

În plină vacanță, la Constanța se lansează Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, un eveniment în care teatrele private și de stat din întreaga țară își prezintă pe litoral producțiile de succes din actuala stagiune. În acest weekend, pe 14 iulie, la Teatrul de Vară Soveja din Constanța, puteți vedea spectacolul „Lysistrata, dragostea mea”, de Matei Vișniec, o montare a Teatrului „V. Alecsandri” din Iași care ilustrează evoluția relațiilor dintre bărbați și femei expuse provocărilor vieții contemporane. De asemenea, pe 15 iulie, în Parcul Arheologic din Constanța se joacă spectacolul „Actul de căsătorie”, o producție a Teatrului Evreiesc din București. Comedia regizată de Dan Tudor spune povestea unui cuplu care, după 25 de ani căsnicie, constată ca relația lor nu este atestată oficial și sunt nevoiți să găsească soluții urgente. Tot în Parcul Arheologic, pe 16 iulie, Teatrul „Fani Tardini” din Galați prezintă „Soacra cu trei nurori”, o adaptare contemporană a poveștii lui Ion Creangă, ce pune accent pe conflictul dintre generații în mediul rural. Toate reprezentațiile încep la ora 21:00.

Corina Chiriac, invitat special al Revistei bucureștene: „Ce mică-i vacanța mare”, la Grădina Herăstrău

Stagiunea estivală a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” continuă în Capitală cu o producție plină de culoare și ritm, având în centrul atenției o figură emblematică a muzicii românești. Pe 15 iulie, de la ora 20:00, la Grădina de Vară Herăstrău din București, puteți vedea spectacolul „Ce mică-i vacanța mare”, în regia lui Cezar Ghioca, o producție inspirată de șlagărul lansat acum aproape patru decenii de celebra solistă Corina Chiriac. Din program nu lipsesc melodiile antrenante, reprizele generoase de dans și revigorantele momente de umor, iar publicul are ocazia să reasculte live piese fără vârstă din fabulosul repertoriu al îndrăgitei interprete, alături de care vor mai urca pe scenă: Liliana Mocanu, Adrian Enache, Alin Gheorghișan, Alexandra Penciu, Cristian Simion, Nae Alexandru, Oana Ghioca, Miruna Birău, Monalisa Basarab și Robert Emanuel. Următoarele reprezentații sunt programate pe 22 și 29 iulie.

Opera din Brașov: reprezentații estivale în Piața Sfatului

Reprezentații lirice dedicate publicului de toate vârstele sunt programate în fiecare weekend, în cadrul stagiunii estivale a Operei din Brașov. Astfel, pe 15 iulie, în Piața „Sfântul Ioan”, de la ora 19:00, puteți vedea concertul „Pe o margine de lume”, ce cuprinde recitaluri de excepție ale soliștilor Maria Catrina, Aurelian Florian, Silvia Micu, Lăcrămioara Sculler, Florentina Soare, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie și Andrei Stancu, acompaniați de Orchestra Operei de Brașov, condusă de maestrul Andrei Tudor. În aceeiași locație, pe 16 iulie, de la ora 11:00, este programat musicalul „Aventuri cu domnul Goe”, un spectacol pentru copii inspirat de faimoasele schițe ale lui Caragiale: „Vizită”, „Două lozuri”, Dl. Goe”, „Bubico” și „Cometa”. Montarea regizorului Iulian Sandu îmbină poveștile vesele cu muzica modernă și momentele coregrafice, între protagoniști numărându-se Lorand Cristian, Mădălina Lucaciu, Bogdan Mirică, Sonia Hazarian și Dorian Gheorghiu. Accesul publicului este gratuit.