Main menu

header

937 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Protagoniști români și străini de anvergură își demonstrează carisma și măiestria artistică în noile producții lansate pe scenele autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva dintre evenimentele momentului, care prilejuiesc întâlniri de neratat cu vedete și montări de excepție.

Monica Davidescu și Dan Puric, căsnicie cu surprize, în „Secretul familiei Posket”, la TNB

Minciuni, secrete nebănuite, situații limită și o avalanșă de momente comice, acestea sunt ingredientele noului spectacol montat de regizorul Dan Tudor pe scena Teatrului Național din București. Pe 9 și 10 iunie, de la ora 19:00, la Sala Mare, au loc primele reprezentații ale spectacolului „Secretul familiei Posket”, de Arthur W. Pinero. Relația soților Posket (Dan Puric și Monica Davidescu), este afectată de „nevinovatele” secrete ale nevestei, care își ascunde vârsta și… nu numai. Liniștea familiei e tulburată odată cu apariția cumnatei ușuratice, care cunoaște detalii „colorate” din trecutul doamnei Posket și totul se transformă brusc într-un haos. Caruselul aventurilor și situațiilor comice oferă ocazia unor partituri actoricești senzaționale, interpretate de protagoniști îndrăgiți, precum Dan Tudor, Marius Rizea, Andrei Duban, Marcelo S. Cobzariu, Afrodita Androne, Irina Cojar, Ionuț Toader, Dragoș Ionescu, Tomi Cristin și Axel Moustache.

„Plătesc în avans”: Carmen Tănase și Emilia Popescu, dispută cu scântei, la Sala Luceafărul din București

Dragoste, bani și succes! Cine nu le dorește? Numai că nu întotdeauna le poți avea pe toate și uneori trebuie să te dai peste cap ca să păstrezi măcar ce ai. Despre compromisul făcut la momentul potrivit, prețul și modul în care alegi să plătești pentru a fi fericit ne vorbește cea mai nouă comedie lansată la Sala Luceafărul din Capitală. Pe 8 și 9 iunie, de la ora 19:30, au loc primele reprezentații ale comediei „Plătesc în avans”, în regia lui Gelu Colceag. Povestea ilustrează relația unui cuplu de actori celebri, confruntați cu o criză de familie și una artistică. Lucrurile se complică atunci când în context își fac loc o abilă femeie de afaceri și o tânără actriță, dornică de afirmare. Replicile spumoase și acide marchează povestea fermecător transpusă în scenă de Carmen Tănase, Mircea Rusu, Emilia Popescu și Anca Dumitra/ Ana Bianca Popescu. Lucruri nebănuite ies la iveală, tensiunile cresc și se impun noi compromisuri pentru că… totul se plătește!

Depanarea traumelor de familie: „Family.exe”, la Teatrul Bulandra

Neînțelegeri, compromisuri, reproșuri, amintiri și regrete, sunt elemente întâlnite în majoritatea familiilor din lume. Ce se întâmplă atunci când tensiunile cresc și sufrageria devine un câmp de luptă, puteți afla urmărind noua producție pregătită pe scena Teatrului Bulandra din Capitală. Pe 10 iunie (ora 19:30) și 11 iunie (ora 19:00), la Sala „Toma Caragiu”, se joacă în avanpremieră spectacolul „Family.exe” (text și regie Mimi Brănescu), o tragi-comedie provocatoare care vorbește despre vulnerabilități și traume de familie. Argumentând situația în limbajul IT, povestea lasă spectatorul să descopere relații virusate, amintiri care încarcă inutil memoria, mecanisme de gândire preinstalate și alte disfuncții care încetinesc software-ul, programele simple nu mai pot fi rulate și întregul sistem de operare al familiei are nevoie de o „actualizare”. Din distribuție fac parte Gheorghe Ifrim, Paula Niculiță, Andi Vasluianu, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Cornel Scripcaru și Lucian Ifrim.

John Malkovich își dezvăluie păcatele pe scena Teatrului Național din Timișoara

Celebrul actor american John Malkovich va urca pe scena Teatrului Național din Timișoara unde va susține pe 20 și 21 iulie (ora 19:00), la Sala Mare, două reprezentații ale spectacolului „Comedie Infernală”. Actorul interpretează rolul unui criminal în serie, întors de pe lumea cealaltă pentru a-și promova biografia tipărită de o editură. Textul inspirat din realitate (cazul austriacului Jack Unterweger) a fost scris special pentru marele actor de Michael Sturminger. John Malkovich făurește un personaj diabolic și seducător împărțind scena cu sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss, care, alături de soliștii renumitei Orchestre a Academiei din Viena, condusă de Martin Haselbock, punctează sonor tensiunea momentelor cu partituri vibrante semnate de Vivialdi, Mozart sau Beethoven. John Malkovich va fi prezent în București în luna iunie, pentru filmările peliculei „Cravata galbenă”, o biografie a maestrului Sergiu Celibidache (regizată de fiul acestuia, Serge Ioan Celebidachi) în care îl interpretează pe marele dirijor la vârstă adultă.