Main menu

header

936 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Producții pline de culoare și imaginaţie, surprind spectacolul vieții și îl transpun în experiențe artistice pline de mesaje generoase pentru micii și marii spectatori. În continuare, vă recomandăm câteva dintre spectacolele pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Eroi fantastici, invitați să petreacă Ziua Copilului la Teatrul Țăndărică

Un program cu povești și personaje celebre a fost special pregătit de echipa Teatrului Țăndărică din București pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. Astfel, pe 1iunie, de la ora 11:00, la Sala Țăndărică puteți descoperi aventurile unui băiețel inimos în spectacolul „Jack și Vrejul de fasole”, iar de la ora 18:00, este programată piesa „Peter Pan”. Pe 2 iunie, de la ora 11:00, se joacă spectacolul „Gulliver în țara lui Liliput”, iar de la ora 18:00 puteți vedea „Aventurile unui prieten imaginar”. Pe 3 iunie, între orele 18:00 şi 19:30, în fața Muzeului Național de Artă din Capitală, echipa teatrului prezintă reprezentații în care păpușile sunt în centrul unor istorii vesele și emoționante. Weekendul de poveste continuă pe 4 iunie, la Sala Țăndărică, unde, de la ora 11:00, își spun povestea „Muzicanții din Bremen”, iar seara, de la ora 18:00, tot în fața Muzeului Național de Artă, copiii și tinerii se pot întâlni cu Michael Jackson, Baba Veta, Bob Marley, Clovnul sau Iepurele Magician și poveștile lor savuroase.

„Perplex”, o evadare din propria existență, la Teatrul Național din Capitală

Ce faci când te întorci cu nevasta dintr-o binemeritată vacanță și găsești în propria sufragerie o altă lume? Un răspuns șocant este oferit, la granița dintre real și absurd, în spectacolul „Perplex”, o nouă producție a Teatrului Național din Capitală. Textul exploatează cu umor și imaginație tendința individului de a căuta alte identități, de a experimenta existențe ce par mai atractive. Așa se face că atât cuplul surprins la întoarcerea acasă, cât și prietenii lăsați să aibă grijă de apartament, se trezesc prinși într-un univers în continuă transformare, situațiile și identitățile schimbându-se cu repeziciune. Montarea regizorului Ștefan Iordănescu este susținută de scenografia ingenioasă semnată de Dorothea Iordănescu, iar metamorfozele din scenă sunt remarcabil interpretate de Medeea Marinescu, Alexandra Sălceanu, Gavril Pătru și Petre Ancuța. „Perplex” se joacă pe 3 iunie, de la ora 20:00, la Sala Atelier a Teatrului Național din Capitală.

„Bucuria”, despre curajul de a accepta realitățile vieții, la Timișoara

936 30 2O invitație inedită de a experimenta emoții și senzații la maximă intensitate, este propusă publicului de Naționalul timișorean, care găzduiește în această săptămână o producție semnată de unul dintre cei mai renumiți regizori europeni. Pe 2 iunie, de la ora 19:00, la Sala Mare, puteți vedea spectacolul „Gioia” („Bucuria”), un produs al companiei artistului italian Pippo Delbono. În scene simple, dar foarte sugestive, sunt ilustrate detalii esențiale ale existenței, spectacolul dezvăluind, în spatele unor reprezentări fantastice și vesele, adevăruri triste ale societății. „Bucuria” vorbește despre libertatea unei vieți fără prejudecăți, despre bucuria lucrurilor mărunte și curajul de a înfrunta cele mai întunecate realități. Spectacolul este prezentat în colaborare cu Institutul Italian de Cultură de la București.

Teatrul Masca aduce personalitățile autohtone, în mijlocul Capitalei

Victor Babeș, Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Carol Davilla sau Tony Bulandra, sunt doar câteva dintre personalitățile pe care le puteți întâlni în acest weekend chiar în mijlocul Bucureștiului. În cadrul proiectului „Străzi deschise - București, Promenada Urbană”, Teatrul Masca prezintă spectacolul „Români la porțile lumii”, un show de statui vivante care dezvăluie destinele unor români care au marcat incontestabil domeniile în care au activat. Spectacolul, scris și regizat de Mihai Mălaimare, este structurat ca o vizită într-un muzeu în care „exponatele” se prezintă peste timp în cele mai reprezentative ipostaze. Între protagoniști îi amintim pe Ana Maria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Amalia Popa, Mădălin Mladinovici și Florentina Dadal. „Români la porțile lumii” se joacă pe 2 iunie pe Strada Bârca, iar pe 3 și 4 iunie pe Calea Victoriei (zona CEC). Toate reprezentațiile încep la ora 17:30.