Main menu

header

935 18 1de Cătălina Tăgârță

Cine nu a văzut sau măcar a auzit despre filmul „Secretul” ori despre legea atracției? În ultima vreme, tot mai multe persoane iau măsuri pentru a aduce în viața lor lucrurile pe care și le doresc și abundența, însă de multe ori rezultate întârzie să apară. Iar asta se întâmplă pentru că legea atracției nu funcționează singură. E nevoie de un cumul de factori pentru a obține ceea ce vă doriți și e bine să îl puneți întotdeauna pe „a fi” înaintea lui „a avea”. Fiindcă înainte să aveți ce vă doriți trebuie să deveniți persoana care poate primi lucrul respectiv. Și în acest scop vă recomand să vă familiarizați cu legile universale și să le respectați cât puteți de bine.

Culturile antice le știau în mod intuitiv

Se crede că legile universale, care sunt intrinseci, neschimbătoare, au fost cunoscute dintotdeauna, culturile antice le știau în mod intuitiv. Unii specialiști vorbesc despre 7 legi ca fiind cele mai importante, alții pun accent pe toate 12. După părerea mea, e important să le avem în vedere pe toate, pentru a spori șansele de a trăi o viață cât mai aproape de idealul nostru. Înțelegerea legilor spirituale ale universului ne arată cum să stăpânim viața pe toate planurile și ne oferă o perspectivă asupra a ceea ce putem face pentru a ne atinge obiectivele. Iată care sunt acestea.

1. Legea unității divine

Ajută să înțelegem că totul în această lume este interconectat. Tot ceea ce facem, spunem, credem și gândim îi afectează pe ceilalți, așa cum afectează întregul univers din jurul nostru. De exemplu: dacă gândim pozitiv despre cei din jur și acționăm în consecință, și ei vor face la fel. Sau atunci când ne dăm voie să devenim cine suntem cu adevărat, când ne descoperim pasiunile și dorim să oferim fericire altora prin pasiunile noastre, cum ar fi gătitul, cântatul, scrisul.

2. Legea vibrației

935 18 2Totul în această lume vibrează după tipare circulare. Aruncați o piatră în apă și priviți ce se întâmplă! Principiile vibrației din lumea fizică se aplică și în lumea eterică, asupra voinței, dorințelor, gândurilor și emoțiilor. Așa cum fiecare sunet sau lucru are frecvența proprie, așa și gândurile noastre au propria lor frecvență. Exemplu: sentimentele bune precum dragostea sau o atitudine pozitivă creează o vibrație mai înaltă, în timp ce o atitudine negativă produce o vibrație mai joasă.

3. Legea acțiunii inspirate

Pentru ca dorințele exprimate prin gânduri în lumea eterică, spirituală, să se materializeze în lumea concretă, trebuie să utilizați instrumentul imaginației controlate, să ascultați vocea intuiției și să vă angajați în acțiuni inspirate care să faciliteze materializarea. Exemplu: evitarea la nesfârșit a unei probleme nu vă va duce nicăieri. În schimb, luarea de măsuri mici este suficientă pentru a rezolva problema încet, dar sigur. Cu cât vă disciplinați mai mult ca să rezolvați situațiile mai complicate din viața voastră, cu atât provocările mici vor dispărea de la sine de multe ori.

4. Legea corespondenței

Vă sună cunoscută zicala: „Precum în cer, așa și pe pământ”? Această lege prevede că principiile care guvernează lumea materială, energia, lumina, vibrația și mișcarea au corespondențele lor în lumea eterică, spirituală. Lumea nevăzută poate fi explorată și înțeleasă observând cu atenție lumea materială a celor 5 simțuri. Exemplu: dacă mintea este concentrată pe cât de nefericit sunteți, veți continua să aveți energie negativă, ceea ce vă va face să rămâneți nefericit.

5. Legea cauzei și efectului

Nimic nu este întâmplător și fiecare acțiune va avea o reacțiune! Exemplu: conform legii lui Newton, pentru fiecare forță de acțiune va exista o forță de reacție egală și opusă, fizică, verbală sau mentală. Fiecare afirmație făcută va fi urmată de un comentariu sau de o replică, fiind astfel un exemplu perfect de acțiune și reacțiune.

6. Legea compensației

E legea divină a semănatului și culesului. Orice vom dărui, însoțit de iubire necondiționată, va fi compensat de Univers în contul nostru, de la gânduri până la lucruri. Vom culege întotdeauna ceea ce vom semăna. Exemplu: ori de câte ori cineva zâmbește, starea noastră de spirit se schimbă instantaneu. Fiți generoși și donați fără grijă din ce aveți, toate acele lucruri se vor întoarce la voi sub diverse forme.

7. Legea atracției

Atragem ceea ce gândim! Tot ce reușim să materializăm în această viață este rezultatul gândurilor noastre dominante. Atenție: calitatea energetică a gândurilor determină natura și calitatea lucrurilor care se vor materializa în lumea noastră materială! Gândurile negative, de joasă vibrație, vor atrage oameni, stări și lucruri de slabă calitate, iar gândurile pozitive, de înaltă vibrație, vor atrage oameni, stări și lucruri de calitate superioară. Exemplu: persoanele cu interese similare, cum ar fi participanții unui program de dezvoltare personală, se vor apropia mai mult, deoarece există o legătură între ei, au aceeași dorință intensă de creștere.

8. Legea transmutării energiei

Energiile de vibrație înaltă le consumă și le transformă pe cele de vibrație joasă. Avem puterea de a ne schimba condițiile de viață dacă înțelegem acest lucru. Exemplu: gândurile negative vor fi imediat conștientizate și înlocuite cu acelea pozitive. Aplicând legea transmutării energiei ne vom proteja de efectele nedorite ale gândurilor inconștiente, negative.

9. Legea relativității

Tot ceea ce este aparent bun are o parte ascunsă, rea, și tot ceea ce este aparent rău are o parte ascunsă, bună. Totul e relativ, e menit să se întâmple, pentru ca experimentând să creștem spiritual, să ne consolidăm lumea din interior. Exemplu: ne confruntăm zilnic cu multe probleme, pe care le considerăm grave, însă când ne gândim la problemele cu care se confruntă oamenii bolnavi sau care nu au mâncare, dimensiunea problemei noastre se schimbă.

10. Legea polarității

Totul este dual! Dualismul generează energia care ne permite să experimentăm bogăția vieții. Nu există energie decât dacă există o tensiune a contrariilor. Prin urmare, este necesar să descoperim opusul față de atitudinea minții conștiente. Exemplu: dacă nu am fi trecut prin tristețe, nu am ști ce înseamnă fericirea.

11. Legea ritmului

Totul în Univers are un ritm și este ciclic! Această lege stabilește etape și metode de dezvoltare. Iar armonizarea cu legea ritmului presupune dezvoltarea abilității de a nu ne atașa, de a interzice pătrunderea în conștiință a experiențelor de orice fel. Exemplu: chiar și cei mai buni sportivi au zile proaste. Asta înseamnă că au devenit slabi? Nu! Trebuie doar să urmărească semnele. Poate au nevoie doar de puțină odihnă. Înfruntarea părții negative a fiecărui ciclu vă va permite să stăpâniți ritmul. Țineți cont de asta în toate proiectele pe care le aveți!

12. Legea genurilor

Totul e creat din legea genurilor, care guvernează atât planul material, cât și pe cel mental și spiritual. Ideile apar ca rezultat al concepției pusă la cale de energia feminină, pentru că poate fi manifestată în planul material, ca rezultat al acțiunii energiei masculine. Exemplu: o viață armonioasă presupune echilibrarea celor două tipuri de energii, masculină și feminină. Calitățile masculine sunt energia, logica și intelectul, în timp ce calitățile feminine sunt dragostea, răbdarea și blândețea. Fără feminin, masculinul ar avea tendința de a acționa fără reținere. Iar fără masculinitate va exista un eșec în a face ceva. Atât femininul, cât și masculinul depind unul de celălalt.

Fiți conștienți în fiecare zi de legile divine ale universului și acționați în conformitate cu acestea! Astfel, nu doar că dorințele vi se vor împlini, dar veți reuși să identificați și să vă atingeți scopul prezenței în această lume materială

Atenţie mare la gânduri pentru că atrageţi ce gândiţi. Gândurile negative aduc stări rele, în timp ce gândurile pozitive aduc stări plăcute, de calitate superioară