Main menu

header

609 25 1de Valeria Roman

I-a plăcut întotdeauna să creeze, iar de talentul său se bucură acum mii de femei care s-au îndrăgostit pe loc de hainele de blană pe care le face. Săptămâna aceasta o cunoaştem pe Adriana Mândreanu, designer blănuri, piese vestimentare din piele şi mătase naturală. Creatoarea deţine un magazin online (www.adisefect.ro) şi un showroom cu modele versatile, care fascinează orice doamnă care îi calcă pragul. Ne-am dorit să aflăm cine se ascunde în spatele acestor creaţii care nu doar că sunt un simbol al eleganţei, ci sunt şi cele mai utile creaţii vestimentare în acest sezon. Despre modelele cu care nu veţi da greş în această iarnă, dar şi despre cum puteţi să le accesorizaţi ca să atrageţi toate privirile ne-a povestit chiar Adriana Mândreanu.

„În colecţie avem blănuri combinate cu dantelă”

- Este haina de blană un simbol al opulenţei?

- Rafinată şi luxoasă, blana este cel mai vechi material în istoria modei. Încă din cele mai îndepărtate timpuri, aproape fiecare femeie purta o haină de blană, deoarece nu era un lux, ci o necesitate primară pentru lunile reci de iarnă. În zilele noastre, hainele din blană naturală sunt un „must have” în rândul femeilor care se respectă. Piese esenţiale în garderoba noastră, acestea nu sunt doar foarte călduroase, ci şi foarte şic. O haină de blană este o piesă atemporală.

- Doar iarna scoatem de la naftalină hainele de blană? În Franţa, ele se poartă şi vara, accesorizate cu dantelă!

- Aşa cum se vede în colecţia noastră, avem articole din blană cu dantelă şi şaluri din caşmir cu blană naturală, iar ele pot fi purtate şi într-o seară răcoroasă de vară, toamnă sau de primăvară.

„Pot fi purtate foarte uşor cu jeanşi!”

609 25 2- Cum poartă româncele blănurile?

- Am observat că româncele folosesc din ce în ce mai des alăturarea dintre eleganta haină de blană şi vestimentaţia casual, foarte relaxată. Asocierea neobişnuită în materie de texturi reprezintă un manifest de curaj şi de atitudine. Eu le îndemn pe doamne să asorteze haina lor preferată de blană cu jeanşi skinny şi cu pantofi de inspiraţie masculină, cu pantaloni din piele şi cu adidaşi tip gheată sau cu o rochie casual şi cu cizme cu talpă plată.

- E greşit să purtăm o haină de blană pe stradă?

- Hainele de blană au ajuns un accesoriu statement al româncelor. În abordarea acestui obiect vestimentar, orice gust îşi găseşte satisfacţia, întrucât haina de blană a devenit o piesă versatilă, pretabilă oricărui context cotidian.

„S-a revenit şi la inserţiile de plasă, care scot în evidenţă un look dezinvolt”

609 25 3- Care sunt tendinţele în acest sezon? Ce se caută?

- Vesta de blană naturală. Ea poate fi purtată cu o pereche de jeanşi, cu fuste scurte, rochii scurte, colanţi sau pantaloni scurţi. Puteţi încerca să o purtaţi şi cu fuste sau cu rochii lungi, dar veţi avea parte de un efect hippie. În materie de articole de piele sunt în tendinţe jachetele, topurile şi fustele. De la o vreme, s-a revenit şi la inserţiile de plasă, care scot în evidenţă un look dezinvolt. O tendinţă care defineşte acest sezon este blana de vulpe colorată. În showroom-ul meu, vedeta sezonului e vulpea argintie. Jachetele create din ea sunt şic, şi asta le face foarte căutate. Se poartă combinaţiile de piele cu blană (geacă de piele cu volan roşu sau geacă de piele cu epoleţi albi) sau combinaţii de blană.

- Ce recomandări aveţi pentru doamnele care au în garderobă gulere?

- Căciulile din blană naturală sunt şi ele la modă, pentru că reprezintă mai mult decât accesorii practice. Ele au devenit elemente statement în ţinutele feminine. Şi cum un accesoriu sofisticat trebuie completat de o piesă vestimentară la fel de sofisticată, se poartă căciula din blană alături de alte piese din piele sau de blană, pentru o apariţie excentrică şi rafinată. Nu se mai poartă gulerele în forma lor clasică. Ele acum se ţin pe umăr sau în combinaţii cu piele pe mâneci sau unde ne zboară imaginaţia.

„Căciulile din blană naturală sunt şi ele la modă, pentru că reprezintă mai mult decât accesorii practice. Ele au devenit  elemente statement în ţinutele feminine“

„Am ajuns la performanţa de a face haine de blană foarte uşoare“

- Hainele de blană sunt în general grele! Care e cea mai uşoară?

- Am trecut de perioada aceea. Am ajuns la performanţa de a face haine de blană foarte uşoare.

- Cine îşi poate permite o astfel de piesă vestimentară? Care ar fi bugetul pe care o doamnă ar trebui să-l aibă pentru a-şi permite să intre într-un astfel de magazin?

- Cu o sumă modică poţi fi unică. La noi în showroom putem face o ţinută cu orice buget. Putem să accesorizăm şi o geacă de piele cu blană. Un mic detaliu va face diferenţa. Avem piese de la 450 de lei şi pot ajunge sus, în funcţie de bugetul fiecărei doamne.

- Aveţi modele unicat?

- Hainele şi vestele sunt din blană naturală, piele sau combinaţii de piele cu blană şi sunt realizate în atelierele proprii. Linia de creaţie de haine de blană/piele oferă o gamă amplă, de la ţinutele prét à porter (business, smart casual şi office) pentru persoanele active, care doresc eleganţă, dar şi comoditate, până la ţinutele exquisite pentru cele mai exclusiviste ocazii.