Main menu

header

602 30 1de Roxana Istudor

Nenumărate staruri de la Hollywood s-au documentat pentru a face filme cu răufăcători, care le-au adus prestigiul internațional. Dar de multe ori chiar aceste vedete au fost atacate de mafioți de toate felurile, scoși din sărite de imaginea puțin măgulitoare în care erau prezentați. Deseori, viața reală a bătut chiar filmele…

Steven Seagal, amenințat cu arma

În anul 2001, în timp ce FBI supraveghea periculoasa familie Gambini, i-au auzit pe gangsteri amuzându-se pe seama unei victime amenințate, pe care o numeau „blegul care nu este deloc ca personajul dur pe care îl afișează”. Actorul în discuție era nimeni altul decât Steven Seagal, pe care Biroul l-a solicitat să depună mărturie; apoi, pentru că acesta a refuzat, a fost amenințat cu închisoarea, apoi somat să spună totul în fața judecătorului. Așa s-a aflat că prin partenerul său Julius Nasso, Seagal avusese legătură în ultimii zece ani cu mafioți, care doreau nu doar ca vedeta să continue să facă filme pe acest subiect, dar voiau să fie și plătiți pentru „oportunitatea” oferită. L-au chemat și l-au avertizat… cu arma să nu oprească filmele cu ei.

Fats Waller a cântat forțat de ziua lui Al Capone

602 30 2Cândva, muzicianul Fats Waller umplea sălile cluburilor și restaurantelor selecte din marile orașe americane, fiind chiar vedetă în câteva filme din vremea prohibiției. Într-o zi, cineva i-a îndesat un pistol în spate și l-a urcat cu forța într-o limuzină. A fost dus într-un loc, pus în fața pianului și i s-a ordonat să cânte. Artistul s-a supus, considerând că astfel are șanse mai bune de a scăpa cu viață din ciudata situație. Și nu era departe de adevăr: prestația lui era cadoul de aniversare pentru Al Capone, care împlinea 27 de ani. Mafiotul l-a tratat bine pe Waller, i-a servit whisky și i-a îndesat numeroase bancnote în buzunar. Crispat la început, pianistul s-a relaxat, bucurându-se în final de tot ce a trăit pe parcursul celor trei zile de petrecere.

Tentativa de a-i asasina pe membrii Rolling Stones

602 30 3Rolling Stones i-au angajat pe cei de la „Hells Angels” să le asigure paza în timpul unui concert în Altamont, California, în 1969. Pentru că paznicii au ucis un personaj care s-a apropiat de artiști cu o armă, trupa rock, șocată de scena înjunghierii agresorului, a considerat că nu este cazul să-i mai angajeze și altădată pe violenții bodyguarzi. Doar că aceștia s-au înfuriat atât de tare, încât au elaborat un plan de a-i ucide pe toți membrii Rolling Stones. Au achiziționat o ambarcațiune și, înarmați până în dinți, s-au apropiat de proprietatea lui Mick Jagger, aflată pe malul mării. Ca în cazul Armadei spaniole, o furtună năprasnică a lovit și a scufundat barca asasinilor, așa încât Rolling Stones concertează și azi.

Un preț pe capul lui Olmos

602 30 4Renumitul actor Edward James Olmos, cunoscut din pelicule ca „Battlestar Galactica”, s-a apucat să regizeze și să joace într-o producție inspirată din viața șefului mafiei mexicane, Cheyenne Cadena. Actorul a scris personal scenariul, astfel încât personajul să nu devină vreun simbol eroic sau romantic. Filmul nu a întrunit nici sufragiile criticilor, nici adeziunea publicului, dar a fost vizionat de mafia mexicană. Și nu i-a plăcut. Membrii crimei organizate s-au simțit atinși personal de anumite scene care făceau aluzie la bărbăția lui Cadena sau de ideea că acesta a fost ucis de propria bandă, așa că i-au trimis actorului „mesaje” teribile: i-au ucis câțiva consultanți pe care îi folosise pe parcursul filmărilor. Mai târziu s-a descoperit că exista un preț pus de mafie și pe capul lui Olmos însuși.

Jimi Hendrix, răpit pentru răscumpărare

602 30 5Până recent s-au știut foarte puține lucruri despre misterioasa dispariție de 48 de ore a lui Jimi Hendrix în 1969, când legenda muzicii se afla la Seattle. După cercetări amănunțite derulate de revista „Rolling Stone” și mai multe mărturii ale traficantului de droguri John Roberts, care a lucrat cândva pentru cartelul Medellin, s-a făcut lumină. Iată faptele: Jimi Hendrix a intrat din întâmplare într-un club de noapte în care operau mafioții. A fost recunoscut, și unii s-au gândit că ar putea face bani frumoși dintr-o cerere de răscumpărare. I-au oferit droguri, l-au convins să plece cu ei, apoi l-au ținut captiv timp de două zile într-un loc necunoscut. După câteva telefoane date de Roberts, artistul a fost eliberat fără să se ceară bani. Hendrix a fost drogat atât de tare în cele două zile, încât nu a știut cu adevărat ce s-a întâmplat.

Jackie Chan, înarmat în viața reală

602 30 6Tot ce însemna cinematografie în Hong Kong-ul anilor ’80-’90 trecea prin influența organizațiilor criminale chineze cunoscute sub numele de Triade. Aflată într-un cerc vicios, industria filmului spăla bani pentru gangsteri, care, la rândul lor, cereau taxe de protecție pe platourile de filmare sau îi atacau pe jurnaliștii care criticau vedetele impuse de ei. Exact ca în filmele în care a jucat, vedeta Jackie Chan a spart cercul amintit și a decis să opună rezistență. Mafioții au trecut la represalii și l-au marginalizat pe actor pentru o bună parte a carierei sale. Mai mult, când a reușit să plece în SUA, era așteptat cu gloanțe pe aeroport. De fiecare dată când se întorcea în China, starul purta asupra sa arme și grenade.

Legătura de dragoste „strict interzisă”

602 30 7Povestea de dragoste dintre Sammy Davis Jr și frumoasa actriță Kim Novak a stârnit rumoare din cel puțin două motive: era o legătură interrasială în anii ’50 și managerul lui Kim, Harry Cohn, avea puternice legături cu mafia. Acesta se temea că un mariaj cu Davis Jr i-ar scădea actriței cota (și lui profiturile). Într-o zi, tatăl lui Davis a fost avertizat de un alt gangster, Mickey Cohen, că managerul ordonase ca fiul său să fie atacat serios. I-a dat și detalii: Davis Jr urma să fie bătut cu sălbăticie, să-i fie rupte ambele picioare și să-i fie scos un ochi. Asta dacă nu rupea legătura cu Novak și nu se căsătorea rapid cu o actriță de culoare; ceea ce a și făcut. După care a primit un telefon care îi anunța încetarea sinistrului contract.

Gemenii Kray, cei mai periculoși gangsteri britanici din anii ‘50, au încercat în două rânduri să controleze trupe muzicale: prima oară The Beatles, apoi The Kinks. În ambele cazuri, s-au lăsat păgubași, considerând efortul prea mare (listverse.com)

Gordon Ramsay, în bătaia puştii

602 30 8În anul 2011, celebrul chef Gordon Ramsay a filmat un documentar despre uciderea ilegală a rechinilor, care era cât pe ce să-l coste viața. Ramsay a reușit să descopere un loc din Taiwan în care aripioarele de rechin erau uscate pe acoperiș. Prins că filma, a fost stropit cu benzină și amenințat dintr-o mașină neagră, fără numere de înmatriculare. La fel în Costa Rica, în timp ce filma un spațiu în care erau îngrămădite mii de dorsale de rechin puse la uscat, a fost înconjurat de gangsteri, pus la zid și aproape ucis. A fost salvat de sosirea Poliției, care i-a poftit pe agresori… să părăsească țara.