Main menu

header

601 20 1de Raluca Grințescu

Lumea noastră interioară este întotdeauna atinsă de trezirea spirituală. De aceea, câteodată avem probleme cu somnul, poate chiar insomnii. Somnul este un lucru fundamental în vieţile noastre - şi dacă nu dormim destul, stările noastre mentale sunt afectate și nu experimentăm viaţa la fel dacă nu am dormit destul. Energia, motivaţia şi încercările se şterg atunci când apar probleme cu somnul - inclusiv insomnia -, ceea ce înseamnă că aceste probleme trebuie adresate corect. Iată o listă a celor mai comune dereglări legate de somn şi modalităţile de vindecare.

Modificări intense de energie

Adevărul este că o trezire spirituală are loc numai atunci când există o schimbare în fluxul energetic. De aceea, faza iniţială de tranziţie se schimbă - asemenea ruperii unui baraj. Chiar dacă nu sunteți extrem de sensibili sau nu simţiți fluxurile masive de energie, atunci când vine vorba despre dereglările de somn, ați putea să simţiți totuşi oboseală în fiecare zi. Schimbările în fluxurile de energie sunt menite a ajuta în cazul dereglărilor de somn, având un impact direct prin intermediul energiei. Cel mai bun mod de a face faţă schimbărilor intense de energie sau schimbărilor de stare interioară este meditaţia. Oprind informaţiile media şi concentrându-vă pe sinele interior, găsirea păcii în linişte şi conectarea la conştiinţă vor crea o creştere a nivelului de energie, ceea ce vă poate ajuta enorm după o zi lungă şi extenuantă. Meditaţia dimineaţa, pe de altă parte, vă poate oferi o creştere a nivelului de energie, pregătindu-vă pentru o nouă zi.

Frica şi alţi factori declanşatori

Dacă dereglările de somn au loc din cauza fricii, există probabil valuri şi valuri de agitaţie şi de energie neprocesată, localizate în conştiinţa dumneavoastră. De exemplu, dacă sunteți supărați sau stresați pentru perioade lungi în timpul zilei, răspunsul de tip „luptă sau fugi” poate fi activ pe parcursul nopţii, creând dereglări ale somnului. Nevoia de relaxare înaintea somnului şi trecerea peste traumele profunde sunt răspunsul la aceste probleme. Din fericire, trezirea spirituală poate fi cel mai bun motiv de a face faţă acestor probleme. Mai întâi de toate, ar trebui să vă opriți din a rezista tranziţiei. Dacă experimentați lucruri neplăcute şi vă luptați cu acestea în mod conştient în fiecare zi, veți fi prinși în cele din urmă de acestea. De aceea, ar trebui să vă opriți puţin şi să le procesaţi pentru a le vindeca şi pentru a creşte spiritual. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să îmbrăţişați ceea ce simţiți şi să observați, fiind complet conştienți de ceea ce se întâmplă. În acest fel veți schimba nevoile şi veți deveni mai conştienţi de acestea, învăţând cum să vă vindecați corpul.

Schimbarea modelului natural de somn

Dacă stați treji până târziu, există destul de multe şanse ca organismul dumneavoastră să se adapteze la acest stil de viaţă, iar corpul să facă şi el acest lucru, ceea ce creează probleme cu somnul, mai ales dacă trebuie să vă treziți devreme. Există multe persoane care nu dorm conform modelului lor natural de somn. Aceasta ar putea fi singura lor şansă de a învăţa, de a munci sau pur şi simplu să fie active atunci când nu au timpul necesar, dar adevărul este că realinierea cu modelul natural de somn poate însemna o mai mare productivitate. Dereglările modelelor naturale de somn pot fi variate, însă somnul prea îndelungat şi oboseala la trezire pot fi semne legate de acest tip de probleme. Soluţia naturală de a rezolva aceste probleme este pur şi simplu să permiteţi corpului să facă ceea ce vrea, când vrea. Dacă sunteți obosiți și vă e somn, mergeți la culcare cât de repede posibil. Dimineaţa sau după un timp, veți simţi că sunteți o altă versiune a dumneavoastră.

Dacă propria conştiinţă este obosită, veți pune presiune adiţională pe ea, ceea ce va conduce la mai multă negativitate şi la o bunăstare dereglată