Main menu

header

597 24 1de Gabriela Militaru

Există situații în care poveștile de dragoste ale celorlalți par să ne hrănească mai mult decât experiențele personale. Motivul este acela că dacă ne raportăm, de exemplu, la o relație mondenă, aceasta ne va apărea mereu mai lipsită de griji, mai fericită, cu alte cuvinte, mai aproape de perfecțiune decât propria versiune. Până când basmul celorlalți ia sfârșit și ajungem să ne dăm seama că vedetele sunt, în cele din urmă, oameni ca și noi.

Brangelina nu mai este!

După ce, separat, fiecare dintre ei a consumat mai multe idile puternic mediatizate, Brad Pitt și Angelina Jolie s-au întâlnit în 2004 pe platourile de filmare ale peliculei „Domnul şi Doamna Smith”. La vremea respectivă, Brad era căsătorit cu Jennifer Aniston. Inițial, Angelina a respins orice posibilă relație între ea și colegul său de platou, pe motiv că „tatăl meu a înșelat-o pe mama. Dacă aș face la fel nu m-aș mai putea uita la mine în oglindă și nu mi-aș ierta-o niciodată”. Cu toate acestea, Brad a divorțat de Jennifer în 2005, iar la începutul anului următor a anunțat că așteaptă un copil cu Angelina. A urmat apoi o relație de nouă ani, timp în care cuplul a avut în total trei copii naturali, iar Brad i-a adoptat pe ceilalți trei copii înfiați de Angelina. La insistențele copiilor, cuplul a decis să păşească în faţa altarului în vara anului 2014. Și când toate păreau să meargă perfect pentru cei doi, anul acesta, pe 20 septembrie, a venit anunțul care a șocat o lume întreagă: Angelina Jolie a divorțat de Brad Pitt! Ce, cum, de ce? Încă nu se știe clar, însă, la scurt timp după ce vestea a ajuns în presă, cei doi au făcut separat declarații. „Angelina Jolie-Pitt a intentat actele de divorț. Decizia a fost luată pentru sănătatea familiei. Angelina nu va mai face alte comentarii, însă cere ca familia sa să aibă parte de discreție în aceste momente dificile”, a spus actrița acum în vârstă de 41 de ani prin intermediul avocatului său. Câteva ore mai târziu, mama a șase copii a revenit cu o altă declarație. „Angelina va face întotdeauna ce este mai bine pentru familia sa. Ea apreciază faptul că toată lumea înțelege că acum are nevoie de discreție”, a reluat de data aceasta managerul actriței. La rândul său, actorul, în vârstă de 52 de ani, a făcut o singură declarație, recunoscând că este „foarte întristat de această situație, dar ceea ce contează acum este binele copiilor noștri. Rog mult presa să le acorde liniștea pe care o merită în aceste momente”. Și în timp ce toată lumea se întreba care ar fi putut fi motivul divorțului, un apropiat al fostei soții a lui Brad Pitt, Jennifer Aniston, a declarat că reacția actriței la aflarea veștii a fost una cât de poate de simplă: „Deh, karma!”, le-ar fi spus ea apropiaților. Marion Cotillard, care apare zilele acestea alături de Brad Pitt în pelicula „Allied”, a fost la rândul său nevoită să facă declarații, respingând vehement orice legătură între ea și divorțul celor doi. În lipsa oricărui cancan plauzibil, presa merge pe un alt fir, TMZ titrând că un posibil motiv al divorțului ar fi faptul că Brad Pitt consumă alcool și substanțe interzise în cantități exagerate și, ca atare, are un comportament violent față de copiii cuplului. Până când se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și dacă vom afla vreodată cu siguranță, pentru noi, cei care ne hrănim cu iubirile perfecte de la Hollywood, speranța a murit puțin.

Gwyneth Paltrow, Chris Martin și „decuplarea conștientă”

Dacă însă ne uităm puțin la alte povești de dragoste, am putea spune că Hollywoodul are chiar un obicei de a promova cupluri perfecte, care se dovedesc în final a nu fi atât de fără pată. Cine s-a fi gândit, de pildă, că Gwyneth Paltrow (de altfel, una dintre fostele iubite ale lui Brad Pitt) va încheia vreodată relația cu soțul său, Chris Martin, vocalul formației Coldplay? Cei doi s-au căsătorit în 2003 și au împreună doi copii. În ciuda depresiei post-partum de care actrița a suferit și a noului său regim de viață destul de strict, totul părea să meargă bine între cei doi soți. Până ce, în primăvara anului 2014, actrița a anunțat că trece printr-un proces de „decuplare conștientă” de soțul său după de zece ani de căsnicie. La mai bine de doi ani de la acel moment, se pare că motivul despărțirii ar fi fost interesul tot mai mare al actriței (acum în vârstă de 43 de ani) pentru ezoterism și practicile transcendentale, care i-ar fi situat pe cei doi în lumi diferite și incompatibile.

Bennifer: „Adio, dar rămân cu tine!”

597 24 2Și cum la Hollywood totul se leagă, un alt fost iubit al lui Gwyneth Paltrow, de data aceasta Ben Affleck (44 de ani), a avut și el parte de o despărțire neașteptată de soția sa, actrița Jennifer Garner. Cei doi s-au întâlnit la scurtă vreme după ce Affleck a încheiat tratamentul pentru dependența de alcool la începutul anilor 2000. Ei s-au căsătorit în 2005 și au împreună trei copii. Deși zvonurile despre o eventuală despărțire au tot circulat în mass-media, cuplul a reușit să le țină departe, mai ales după nașterea celui de-al treilea copil în 2012. Și totuși, trei ani mai târziu, cei doi au anunțat că intenționează să divorțeze. Garner a negat acuzațiile formulate de presă, potrivit cărora despărțirea dintre cei doi actori a survenit ca urmare a infidelității lui Affleck, care și-ar fi înșelat soția cu bona copiilor. „Eram separați de luni bune când am angajat-o pe dădaca respectivă, deci nu ea a fost motivul despărțirii noastre”, a spus actrița de 44 de ani. Motivul pare să fie unul aproape filosofic, și anume firea imprevizibilă și năzuroasă a lui Affleck. „Este iubirea vieții mele, dar este un bărbat foarte complicat”, a povestit Jennifer pentru revista „Vanity Fair”, insistând asupra faptului că ea și soțul său încearcă să mențină un climat cât mai prietenos de dragul copiilor lor, în ciuda des- părțirii, ei locuind încă împreună.

Copiii nu sunt consilieri maritali!

597 24 3Încă un exemplu despre cum un copil în plus nu poate salva o căsnicie este relația dintre Gwen Stefani și Gavin Rossdale. Cei doi s-au întâlnit la mijlocul anilor ’90 și s-au căsătorit în 2002. În ciuda relației lor de aproape 20 de ani și a celor trei fii pe care îi au împreună, cei doi soliști au decis să divorțeze în 2015, când fiul cel mic al cuplului avea doar 1 an și jumătate. La vremea aceea, mass-media s-a grăbit să scrie că motivul divorțului ar fi fost faptul că Gavin (49 de ani) ar fi înșelat-o pe Gwen (46 de ani). Apropiații sunt însă de părere că cei doi pur și simplu au încetat să petreacă timp împreună, fiind ocupați de promovarea carierelor lor muzicale. Se pare că nici venirea pe lume a celui de-al treilea copil nu i-a ajutat prea mult. Între timp, Gwen s-a îndrăgostit din nou, cum altfel dacă nu tot de un proaspăt divorțat, cântărețul de muzică country Blake Shelton, care doar ce se despărțise de soția și colaboratoarea sa, Miranda Lambert, după o relație de zece ani, vreme în care cei doi au părut că se potrivesc mai bine ca nimeni altcineva.

Alice în „Țara divorțului”

597 24 4Și apropo de potriveală și de colaborare, probabil că o combinație mai potrivită ca în cazul Helenei Bonham Carter cu soțul său Tim Burton nici că s-a mai văzut. Cei doi s-au întâlnit în 2001 și au împreună doi copii. Regizorul Tim Burton (58 de ani) și-a distribuit soția în aproape toate filmele sale (inclusiv în celebra peliculă „Alice în Ţara Minunilor”), Helena, cu stilul său excentric și neconvențional, fiind într-adevăr alegerea perfectă pentru scenariile nu mai puțin stranii după care Burton își construiește filmele. Cu toate acestea, cei doi s-au despărțit la finalul anului 2014. Se pare că, în ciuda colaborării dintre ei, Helena (50 de ani) și Tim nu au reușit să facă lucrurile să meargă atât de bine și pe plan personal. Actrița este totuși recunoscătoare pentru relația care tocmai s-a încheiat. „Dacă o relație nu durează veșnic, nu înseamnă că a fost un eșec. Contează să-l lași pe celălalt să crească, iar dacă celălalt nu se dezvoltă în aceeași direcție cu tine, trebuie să-i dai drumul să meragă mai departe, indiferent cât de dureros ar fi”, a declarat ea de curând pentru „The Sunday Times”.

Un bărbat de milioane... de femei

597 24 5La capitolul actori care și-au încheiat căsniciile după mulți ani și la o vârstă înaintată, Clint Eastwood conduce însă detașat. Actorul nu a fost niciodată o fire prea fidelă, fapt dovedit și de numărul nesfârșit de copii pe care i-a avut cu diverse femei cu care, la un moment dat, s-a aflat în relații paralele. Când a venit vorba despre căsnicii însă, acestea au durat, în ciuda infidelităților sale, destul de mult. Mai bine spus, Clint Eastwood a fost mereu atât de preocupat cu infidelitățile sale, încât practic uita să divorțeze. Așa se face că prima sa căsnicie cu Maggie Johnson a durat nu mai puțin de 31 (!) de ani, între 1953 și 1984. După mai bine de o decadă de relații „fără contract”, dar presărată cu legături amoroase din care au rezultat câțiva copii pe care actorul nu i-a recunoscut multă vreme, Clint Eastwood s-a căsătorit pentru a doua oară la vârsta de 66 de ani cu Dina Ruiz, o prezentatoare tv cu 35 de ani mai tânără. Din mariajul lor au rezultat o fiică și un show de televiziune care pare să fi fost și cauza viitorului divorț dintre cei doi soți. Dacă nu cumva a fost din nou vorba despre infidelitățile faimosului actor și regizor. Cert este că Dina a intentat actele de divorț în 2013, după 17 ani de mariaj, pe când actorul (premiat cu Oscar pentru filmul „O fată de milioane”) avea 83 de ani. Și ca să rămână fidel măcar infidelității sale, în prezent, la 86 de ani, Eastwood se află într-o relație cu proprietara unui restaurant, Christina Sandera, în vârstă de 53 de ani (aceeași vârstă pe care o are și primul copil legitim al regizorului).

Soțul meu e... o femeie

597 24 6Iar dacă stilul de viață al lui Clint Eastwood pare ciudat, poate ar fi cazul să amintim și de finalul căsniciei dintre Kris Jenner (faimoasa mamă a nu mai puțin renumitelor surori Kardashian) și soțul său, Bruce Jenner. După ce primul său mariaj cu avocatul Robert Kardashian s-a încheiat cu un divorț în 1991, după 13 ani și patru copii, din cauza infidelității ei, Kris nu a stat prea mult pe gânduri. La doar o lună de la divorț, mama lui Kim Kardashian s-a recăsătorit cu câștigătorul medaliei olimpice la decatlon Bruce Jenner. Cei doi au avut împreună două fete. Nimic foarte neobișnuit până aici, nici chiar show-ul familiei „Keeping Up with the Kardashians”, în care, ani de-a rândul, membrii familiei și-au spălat rufele în public. Partea bizară a intervenit după ce, în 2013, Kris și Bruce au anunțat brusc că se despart. În ciuda mediatizării de care familia Kardashian s-a bucurat în ultimii ani, motivul real al despărțirii dintre cei doi a părut evident abia în 2015, când Bruce a anunțat că a devenit între timp... Caitlyn. Anul acesta, fostul atlet a devenit și fotomodel, fiind anunțată de H&M drept noua imagine a liniei sport. În plus, Caitlyn este în prezent și imaginea unei campanii de promovare a produselor de înfrumusețare marca MAC Cosmetics.

Râd, râd, dar nu e râsul lor

597 24 7Iar dacă unii n-au mai putut face față infidelităților sau tranziției de la bărbat la femeie, pentru alții a fost foarte greu să treacă chiar și peste lipsa umorului din relație. De aceea se pare că ar fi divorțat Amy Poehler de Will Arnett. Cei doi comedianți s-au căsătorit în 2003 și au împreună doi fii. Și deși s-ar putea crede că mariajul dintre doi oameni obișnuiți să-i facă pe alții să râdă nu poate fi decât unul amuzant, se pare că distracția a luat sfârșit pentru cei doi, motiv pentru care s-au despărțit în 2012, după nouă ani de căsnicie. „Când treci printr-un divorț te simți incredibil de singur, în timp ce societatea îți tot reamintește că divorțul a devenit ceva foarte obișnuit. Nici măcar nu mai poți să te simți special, și în același timp nimeni nu știe în câte mii de feluri poți suferi când divorțezi”, a spus actrița despre despărțirea de Will Arnett.

La capitolul divorțuri după mariaje de durată, Al și Tipper Gore dețin un record printre celebrități, cei doi divorțând după 30 de ani de căsnicie și 40 de relație

Divorţ preţios

597 24 8Potrivit revistei „People”, Angelina şi Brad au o avere estimată la 500 de milioane de dolari. La capitolul bani este posibil ei să cadă repede la o înțelegere, dat fiind că au semnat un acord prenupțial „beton”, scrie TMZ. Tot site-ul american menționează că Angelina și Brad au împreună 12 proprietăți. Șapte dintre acestea îi aparțineau lui Brad înainte de a fi împreună cu Angelina, în timp ce actrița și-a început relația cu Brad având deja două proprietăți. Alte trei case au fost achiziționate împreună de actori, înainte de căsătorie. Inițial, Brad a cumpărat un imobil în Loz Feliz, după care cuplul a achiziționat mai multe proprietăți în zonă. Împreună, cei doi actori au cumpărat vinăria Chateau Miraval și o casă estimată la 3,5 milioane de dolari în Car- tierul Francez din New Orleans. De asemenea, cuplul are o vilă de 3,8 milioane de dolari pe Insula Mallorca din Spania. Partea cea mai complicată a divorțului va fi legată de cei șase copii ai cuplului, pentru care Angelina a solicitat custodie exclusivă, în condițiile în care Brad Pitt este investigat din cauza comportamentului violent față de unul dintre băieţii cuplului, Maddox (15 ani).

În 2012, Danny DeVito și Rhea Perlman s-au despărțit după 30 de ani de mariaj și 41 de ani de relație doar pentru a se reconcilia un an mai târziu

„Doi e prea mult”

597 24 9De o despărțire la o vârstă când alții se gândesc să devină bunici a avut parte și Melanie Griffith. După trei mariaje eșuate (dintre care două cu Don Johnson), actrița, acum în vârstă de 59 de ani, și-a regăsit fericirea în brațele mai tânărului său coleg din filmul „Doi e prea mult” Antonio Banderas (56 de ani). Cei doi s-au căsătorit în 1996, au împreună un copil și pentru multă vreme au părut să reușească să treacă foarte bine peste faptul că Melanie avea alți doi copii din căsniciile sale anterioare, peste dependența sa de alcool și de cocaină și chiar peste cancerul de piele cu care a fost diagnosticată în 2009. Și totuși, în vara anului 2014, cuplul și-a anunțat separarea „în condiții prietenești”, după 18 ani de mariaj.

Luna despărţirilor

597 24 10La fel de proaspătă ca și destrămarea Brangelinei este și separarea dintre Naomi Watts și Liev Schreiber. După 11 ani de căsătorie, cei doi actori care au împreună doi băieți au decis să se despartă. „În ultimele luni, am ajuns la concluzia că cel mai bine pentru noi și pentru familia noastră este să ne separăm ca și cuplu”, au spus ei într-o declarație comună la sfârșitul lunii septembrie. Cei doi actori au adăugat că sunt deschiși să „exploreze noua fază a relației lor”.