Main menu

header

591 20 1de Raluca Grințescu

Obosiți chiar și când urcați două etaje? Nu puteți să alergați mai mult de 500 de metri fără să vă ia inima razna? Dacă vreți să vă îmbunătățiți rezistența fizică și nu aveți timp să ieșiți la alergat sau să mergeți la sală, atunci trebuie să faceți exerciții acasă măcar o dată la două zile.

Consumați alimente energizante

De asemenea, este important să consumați alimente energizante, care să vă ajute să rezistați la cât mai multe exerciții. Printre cele mai recomandate alimente pe care le puteți consuma înainte de sesiunile de exerciții se numără cele bogate în proteine și în carbohidrați, necesare pentru dezvoltarea mușchilor și pentru o bună circulație a sângelui. Pentru a evita o digestie lentă, evitați grăsimile înainte de exercițiile fizice. Dacă vi se face foame chiar când vă vine cheful de exerciții, cele mai recomandate alimente sunt bananele, acestea cresc nivelul de potasiu din organism, nivel care scade, de obicei, în timpul efortului fizic. De asemenea, ca şi gustări mai sunt recomandate cerealele integrale, semințele de tot felul, nucile, smoothie-urile, iaurturile cu cereale.

Stați pe spate și balansați picioarele

Unul dintre exerciții presupune să stați pe spate cu picioarele ridicate la 90 de grade, cu mâinile la ceafă și cu capul ridicat. Balansați picioarele în sesiuni de câte 10-15 mișcări, după care odihniți-vă câteva secunde. Acest exercițiu este foarte eficient nu numai pentru creșterea rezistenței fizice, ci și pentru un abdomen plat, picioare tonifiate și eliminarea bărbiei duble. Dacă vă plictisiți de acest exercițiu, încercați exercițiul bicicleta din aceeași poziție. Tot ce trebuie să faceți este să stați pe spate și să dați din picioare ca și când ați merge pe bicicletă.

Flotări

591 20 2Printre cele mai solicitante exerciții fizice pe care le puteți face acasă se numără flotările. Ele antrenează toți mușchii, întăresc brațele și picioarele, fac abdomenul mai plat și îmbunătățesc considerabil rezistența fizică. Chiar și cinci flotări dacă reușiți să faceţi zilnic, corpul dumneavoastră va fi mult mai tonifiat.

Genuflexiuni cu greutăți

591 20 3Țineți în fiecare mână câte o greutate și îndoiți genunchii, după care reveniți în poziția inițială. Repetați aceste exerciții de 20-30 de ori. Acest exercițiu poate fi făcut și cu o greutate pe care să o țineți cu ambele mâini. Dacă vi se pare prea complicat cu greutăți, încercați să faceți genuflexiuni fără greutăți.

Exercițiul „scândură”

Bineînțeles, din această listă nu putea să lipsească Plank, exercițiul care lucrează toți mușchii și vă ajută să vă mențineți în formă. Cu cât rezistați mai multe secunde în poziția „scândură”, cu atât corpul dumneavoastră va fi și el mai rezistent. Aveți grijă totuși când faceți acest exercițiu, este obligatoriu să aveți corpul drept.