Main menu

header

585 24 1de Silviu Ghering

De inspirație barocă, cel mai luxos și mai scump hotel din lume prinde contur în orașul Macao, China. Se va numi „The 13”, fără ca patronului, miliardarul chinez Stephen Hung, să îi fie frică de... ghinion! Imensa construcție, a cărei inaugurare va avea loc în această vară, a costat peste 1 miliard de dolari. Hotelul dispune de 200 de apartamente, cu o suprafaţă de 185 de metri pătraţi fiecare, şi de alte 31 de suite ultralux, fiecare cu o suprafaţă de nu mai puțin de 2.700 de metri pătraţi. Pentru decorarea fiecărei suite s-au cheltuit între 7 și 10 milioane de dolari. Apartamentele au un salon de zi, un dormitor regal, o baie în stil roman, cu vitralii, placată cu marmură albă și neagră, în care se pot lăfăi până la opt persoane...

Majordomi și șoferi școliți în Anglia

585 24 2Oaspeții vor avea acces la apartamentele lor cu ascensoare care se deschid în mod direct într-un hol privat. Vor avea la dispoziție un serviciu nonstop de majordomi care vorbesc limba engleză fluent, cu diplome eliberate de vestita „Academie International Butler” din Anglia. O întreagă flotă de Rolls-Royce Phanton cu tot cu șoferi instruiți pe străzile din Marea Britanie le vor sta la dispoziție clienților 24 de ore din 24. Încă nu au fost date publicității prețurile practicate, însă, potrivit evaluatorilor imobiliari și specialiștilor în turism, cel mai probabil o suită va costa între 50.000 și 100.000 de dolari pe noapte, mai ales că fiecare apartament în sine este unic, mai mult chiar, fiecare detaliu este diferit de la o cameră la alta. Nu sunt la fel piesele de mobilier, sculpturile, țesăturile sau vesela, numitorul lor comun fiind doar stilul baroc. Care este caracterizat de monumentalitatea clădirilor şi excesivitatea decorării interioare şi exterioare a acestora. Barocul a fost îmbrățișat în secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea de imperiile coloniale ale Spaniei, Portugaliei, Franţei și Angliei, peste tot în lume unde acestea au fondat colonii.

585 24 3„Împreună cu echipa mea am pus creativitate și pasiune în munca noastră, am vrut ca acestui proiect să nu-i lipsească nimic, fiecare detaliu să fie perfect. Oaspeții noștri vor găsi aici ceva remarcabil, dincolo de orice altă experiență avută până acum. Brandul nostru reprezintă o viziune unică a unui stil de viață luxos, bazat pe tradițiile stilului arhitectural baroc, îmbrățișat însă de elemente moderne. Numele de «13» a reflectat cel mai bine această combinație a hotelului nostru de inspirație barocă cu accentele contemporane“ (Stephen Hung, dezvoltatorul grandiosului complex „The 13”)

100.000$ ar putea să coste o noapte de cazare la „The 13”, „ghinion” pentru majoritatea turiștilor, pentru care acest preț este inaccesibil

Top 10 cele mai scumpe camere de hotel din lume

CNN Travel a realizat un top al celor mai scumpe camere de hotel din lume. Decoraţiunile din aur şi fildeş, valeţii personali, minicascadele şi aşternutu- rile ţesute cu fire de platină sunt doar câteva dintre „bonusurile” care justifică preţurile exorbitante ale acestor veritabile oaze de lux.

1. Royal Penthouse Suite: 65.000$/noapte

585 24 4Hotel President Wilson, Geneva, Elveția

Are 12 camere şi vedere panoramică spre Mont Blanc şi Lacul Geneva. Uşile şi ferestrele sunt construite din materiale antiglonţ, iar legătura între etaje nu e făcută de scări, ci de un lift, care e, în sine, o mică bijuterie de design interior. Apartamentul mai are pian, sală de biliard, bibliotecă şi un centru privat de fitness.

2. The Presidential Suite: 45.000$/noapte

585 24 5The Raj Palace Hotel, Jaipur, India

Are muzeu privat şi e unul dintre cele mai mari apartamente din Asia. Dispune de patru etaje, iar mobilierul şi decoraţiunile interioare sunt realizate din aur şi fildeş. Pe lângă toate astea, acest apartament mai are terasă şi o piscină cu vedere spre cea mai frumoasă zonă din Jaipur.

3. Ty Warner Penthouse Suite: 41.836$/noapte

585 24 6Four Seasons Hotel, New York, SUA

Apartamentul alăturat vine la pachet cu o vedere panoramică a Manhattanului, nouă camere, aşternuturi ţesute cu fire de aur şi platină, o grădină interioară, candelabru, valeţi personali, antrenor de fitness, terapeut şi şofer personal.

4. Penthouse Suite: 37.500$/noapte

585 24 7Hotel Martinez, Cannes, Franţa

Două băi, saună, spa, minirestaurant cu stele Michelin, piano bar şi o plajă privată, disponibilă doar pentru dumneavoastră - astfel poate fi descris, pe scurt, apartamentul de mai jos. Toate obiectele de mobilier sunt în stil art deco, iar terasa aferentă are vedere spre Bay of Cannnes.

5. Hugh Hefner Sky Villa: 35.487$/noapte

585 24 8Palms Resort, Las Vegas, SUA

Apartamentul din imaginea de mai jos a fost decorat în colaborare cu tăticul iepuraşilor, Hugh Hefner. Are două camere, un pat uriaş (care se poate roti), piscină interioară cu logo-ul Playboy, spa, un jacuzzi imens, bar, masă de poker şi o minicascadă interioară. Toate tablourile au fost alese de Hefner şi, ca fapt divers, în preţ nu e inclus şi micul dejun.

6. The Royal Villa: 34.356$/noapte

585 24 9Grand Resort Lagonissi, Atena, Grecia

Două piscine exterioare, o piscină interioară, sală de gimnastică, sală de masaj, un bucătar, valeţi care sunt mereu la dispoziţia dumneavoastră, un pianist care să vă cânte live orice piesă doriţi, cam asta veţi găsi în apartamentul de mai sus. Are trei camere şi e unul dintre cele mai luxoase din lume.

7. Presidential Suite: 32.736$/noapte

585 24 10Hotel Cala Di Volpe, Sardinia, Italia

Apartamentul din imagine are vedere spre Costa Smeralda, una dintre cele mai frumoase coaste din Italia. Site-urile de specialitate îl descriu drept unul dintre cele mai luxoase apartamente din lume. Are trei camere, piscină privată, terasă pe acoperiş, pivniţă pentru vinuri şi sală de gimnastică.

8. Villa La Cupola Suite: 30.000$/noapte

585 24 11Westin Excelsior, Roma, Italia

Dacă vreţi să experimentaţi La Dolce Vita, puteţi alege să vă cazaţi la Hotelul Westin Excelsior. Apartamentul din imagine e unul dintre cele mai spaţioase din Europa, iar designul e inspirat de Roma Antică (marmura, frescele şi sticla sunt doar câteva dintre materialele care îl compun). Apartamentul mai dispune de terasă, spa privat, spa cu saună, piscină şi un cinematograf privat.

9. Ritz-Carlton Suite: 26.300$/noapte

585 24 12Ritz-Carlton, Tokyo, Japonia

Paturi imense, băi cu marmură făcută pe comandă, aşternuturi de firmă şi vedere panoramică spre cea mai frumoasă zonă din Tokyo (Imperial Palace, Roppongi Hills şi Mount Fiji), astfel poate fi descris, pe scurt, acest apartament.

10. Royal Towers Bridge Suite: 25.000$/noapte

585 24 13Atlantis Paradise Island, Bahamas

Apartamentul are zece camere, candelabre de cristal, mobilier unicat şi e decorat în stil minimalist. Podeaua e un mozaic alambicat, realizat din cele mai scumpe tipuri de marmură, iar pentru cei pasionaţi de muzică există şi un pian. Pe lângă asta, apartamentul mai are un bar full service şi un valet care vă stă tot timpul la dispoziţie.