Main menu

header

936 16 1de Georgiana Mihalcea

Născută dintr-o mamă română și un tată libanez, Majda a apărut pentru prima dată pe micul ecran la numai 12 ani, prezentând moda și de atunci multe porți i-au fost deschise de talentul, perseverența, profesionalismul și, de ce nu, de frumusețea sa exotică. A participat de-a lungul timpului la diverse emisiuni, ajungând ca mai apoi să fie distribuită în mai multe telenovele românești, precum „Regina”, „Aniela” și „Iubire și Onoare”, dar și în „Fructul Oprit”. Acum are rubrica sa în emisiunea „Vorbește lumea”, difuzată la PRO TV, de luni până vineri, între orele 10:30 și 13:00, în care gătește, și este vocea postului Acasă Gold. Are aproape 200.000 de urmăritori pe Instagram și este o inspirație pentru noi toți. Haideți să o cunoaștem mai bine pe frumoasa vedetă!

„Bunica m-a învățat să fac mămăligă la 7 ani”

- Ai fost și ești o prezență grozavă pe micul ecran. Spune-ne câteva lucruri despre actuala ta rubrică de la emisiunea „Vorbește Lumea”!

- Îți mulțumesc tare mult pentru compliment! Îmi face o mare plăcere să fiu prezentă acolo, să gătesc și să inspir. Sunt primită mereu cu brațele deschise și așa rămân și brațele mele. Mi-am dorit să vin cu rețete pe care femeile de acasă să le încerce și să se bucure. Bine, nu doar femeile, pentru că și bărbații sunt încântați de bucătărie. Mă vedeți, așadar, în fiecare luni și miercuri la „Vorbește lumea”, pregătind diverse feluri de mâncare, iubesc să gătesc, mai ales că oamenii din jurul meu apreciază ce fac și mănâncă tot. În fiecare ediție realizez cât de important este să faci ceea ce îți place. Tocmai de aceea vă îndemn să descoperiți toate pasiunile voastre și să vă urmați visul sau visurile. Fiecare etapă este importantă și frumoasă. Să fiți înconjurați de oameni care vă motivează și vă îmbrățișează.

- Când ai descoperit această pasiune de a găti?

- Aveam undeva la 7 ani când stăteam pe lângă bunica mea când gătea și m-a învățat să fac mămăligă. După care aveam un carnețel cu mine și îmi notam rețetele. Gătesc cu drag și la mine acasă și nu am anumite preparate preferate. De cele mai multe ori, le fac din ochi și nu gust. Ador experimentele și să gătesc din mai multe zone din lume. Îmi place să fac plăcinte, ciorbe, dulciuri, dar și lucruri mai complicate.

„Giganţii Dinică şi Moraru mi-au spus că fac bine ceea ce fac şi să nu mă schimb”

936 16 2- Îţi auzim vocea des la postul Acasă Gold și ești mereu în casele telespectatorilor, ca un povestitor. Ce reprezintă acest proiect pentru tine?

- O poveste pe care vreau s-o spun oamenilor de acasă! Inițial, când mi s-a propus am fost un pic sceptică, pentru că m-am gândit că nu am timbrul necesar, dar mi-a zis multă lume că am o voce caldă și m-aș potrivi. Acela a fost momentul în care am decis să aduc căldură în casele oamenilor. Era perioada când se scumpise gazul. Glumesc! Îmi place foarte mult să fac asta.

- Care sunt amintirile pe care le ai din perioada serialelor difuzate pe Acasă TV?

- Sunt mult prea multe! Nu o să uit niciodată când au venit la mine giganţii Gheorghe Dinică şi Marin Moraru să îmi spună că fac bine ceea ce fac şi să nu mă schimb. Când jucam în serialul „Aniela”, îmi amintesc de cinci fete care râdeau foarte mult. Eu, Andreea Ibacka, Laura Cosoi, Iuliana Luciu și Ioana Ginghină. Jucam toate rolul damelor de companie din anii ’30, iar fiecare dintre noi purta câte o rochie de epocă de diferite culori, pentru că așa era pe vremuri. Bărbaţii veneau să ne cucerească cu un trandafir de culoarea rochiei purtate de cea pe care o curta. Şi vă mai spun ceva… Pentru că în acel film trebuia să fumăm, ori noi nu avem această adicţie, atunci a trebuit să se renunțe la aceste secvenţe.

„Sper ca fata mea să-şi urmeze visul. Îi place muzica”

- De curând, te-ai mutat în casă nouă. Care-i povestea apartamentului care îți este acum cămin?

- Mi-am căutat de foarte mult timp un apartament. Toți apropiații mei știau asta. Când l-am găsit pe acesta, l-am luat imediat. Nu m-am mai gândit. M-am mutat foarte repede în el și după a urmat amenajarea, iar eu sunt pasionată de design. Aș avea o mulțime de sfaturi pentru voi atunci când sunteţi în căutarea unui apartament și tocmai de aceea am făcut o serie de video-uri, cu recomandarea mea, pe care le-am postat pe conturile de socializare. Am ales acest apartament din prima clipă în care l-am vizionat: mi-a plăcut că dezvoltatorul a fost atent la tot, mi-a plăcut liniștea din jur și că nu este departe de punctele mele de interes. În plus, se construiește o bază sportivă (cea mai mare din București, din câte am înțeles) chiar lângă noua mea casă. M-am implicat în tot ce înseamnă amenajarea lui: tapet, profile, perdele, închiderea balconului. Nu e ușor, dar e frumos când faci lucruri pentru tine, iar eu mi-am dorit de foarte mulți ani să fac asta.

- Fata ta, Jacqueline, îți seamănă foarte mult! Ce pasiuni are la cei 10 ani împliniți de curând?

- Îmi doresc pentru ea să știe să pășească în viață cu brațele deschise, să aibă parte de lucruri frumoase și să fie propriul său erou. E un copil foarte bun. Știu, toți părinții spunem asta, dar chiar sunt norocoasă. Îi place arta, muzica și e în plină dezvoltare. Sper doar să-și urmeze visul. Să fiu mama ei, sigur e cel mai de preț lucru! Să-i fiu sprijin e binecuvântare, să-i fiu iubire necondiționată e pentru totdeauna. Noi două petrecem foarte mult timp împreună: stăm de vorbă, ne bucurăm că ne avem, ne plimbăm, gătim.

„Mama mea îmi este prietenă, soră, tată, tot!”

936 16 3- Și tu ai o relație extraordinară cu mama ta. Este o moștenire de familie această legătură specială „mamă-fiică”?

- Nu știu, dar sper să se mențină mereu așa. Mă înțeleg minunat cu mami. Îmi e mamă, prietenă, soră, tată, tot! M-a învățat ce înseamnă iubirea și asta o învăț și eu pe fetița mea. Îi mulțumesc că mi-a arătat ce frumos e să fii mamă și pot să-i ofer dragoste copilului meu, așa cum m-a învățat ea. Mama este cea mai bună prietenă a mea, iar brațele sale sunt mereu deschise pentru mine.

- Te-a crescut singură?

- Da, pentru că tatăl meu a plecat când aveam 1 an. Mami era tânără, cu mine în brațe, dar o luptătoare. Mi-a spus mereu că atunci când eu o să vreau să-l cunosc, ea o să-mi fie alături. Nu i-am pus prea multe întrebări de teamă să nu-i creez amintiri neplăcute. Mă pregăteam pentru acel moment, inclusiv pentru o respingere. Ne-am auzit pentru prima dată la telefon și i-am spus că eu când îi scriam Moșului îi spuneam că vreau să-l cunosc de Crăciun pe tata. Asta s-a şi întâmplat. Într-o lună am reuşit să-l aduc în România. Am locuit împreună timp de o lună. Nu l-am judecat, aşa cum se aşteptau mulți. Știți de ce?! Pentru că mama este o eroină. Pentru că mama a avut grijă de sentimentele mele, înainte să pună durerea ei în față.

„Eu am trecut de la 90 la 60 de kilograme și nu am simțit să mă ascund în spatele hainelor”

936 16 4- Cum e omul Majda dincolo de micul ecran și social media?

- Sunt un om care pune mult suflet în tot ceea ce face. Că e vorba despre ceva mic sau mare, mă implic la fel de mult. Îmi doresc mereu ca toata lumea să fie fericită. Mereu am primit sfatul să nu mai pun la suflet, dacă ceva mă dezamăgește, dacă recunoștința celor din jur nu se întoarce spre mine, atunci când eu o trimit înzecit, dar pentru mine ar fi aproape imposibil. V-am spus că pun suflet în tot? De ce spun eu asta acum? Ca să înțelegeți că viața e făcută s-o trăim aproape de oamenii care ne inspiră, care ne fac să evoluăm, ne apreciază sau ne dezamăgesc. Din toate avem de învățat. Eu chiar mă bucur mult când primesc sfaturi, când sunt sunată fără motiv, când văd o privire caldă sau când aud un „Bună dimineața” cu zâmbet. Inima ta, cel care citești aceste rânduri, să rămână una bună, care aduce zâmbet, optimism sau bucurie. Pentru toate astea să nu uiți niciodată să te bucuri de tine, dar și de cei din jur. Să nu uiți să-ți mulțumești, dar și să le mulțumești. Să nu uiți să te iubești, dar și să-i iubești. Pe oameni, zic! Ce-ar fi om fără om?!

- Ești printre norocoasele „frumoase de la natură”. Cum întreții această frumusețe?

- Cu iubire! Pare că vorbesc din cărți, dar așa este. Mă încarc mult cu iubirea oamenilor. Nu prea mănânc fast-food, consum multă salată de varză și mere. Bineînțeles că fac și tratamente de înfrumuseţare și am grijă de mine, dar contează mult ce se găsește în suflet. Am fost adesea întrebată cum îmi aleg ținutele. Sincer, primul criteriu este ca eu să mă simt bine în hainele respective și să mă reprezinte. Țin cont de locul în care merg și de tot ceea ce înseamnă evenimentul în sine. Am mai fost întrebată dacă am momente când nu-mi place cum îmi stă cu anumite haine. Mi-am dat seama că noi, femeile, mereu avem treaba asta „că rochia X mă face urâtă”, sau tot felul de apelative, care nu ne reprezintă. Eu am trecut de la 90 de kilograme la 60 de kilograme, așa că am purtat și XL, și S și nu am simțit să mă ascund în spatele hainelor. Presiunea celor din jur poate fi un factor care influențează direcția.

- Deci nu haina îl face pe om! Asta trebuie să înțeleagă cititoarele noastre?

- Da! Ce voiam eu să spun: să fii blândă cu tine, femeie! Eu, de exemplu, îmi spun: ținuta aceasta nu mă avantajează, atât. Fii blândă cu tine, cu drumul tău și cu tot ce oferi. Te încurajez să pășești cu încredere, să pui sănătatea pe primul plan și să ai grijă să strălucești cu zâmbetul tău. Să-ți dai timp și să construiești lucruri care te fac fericită, să te uiți în oglindă și să vezi că adevărata reflexie o găsești în ochii tăi, care ar trebui să strălucească de liniște. Nu, nu spun de fericire! Pentru că asta e interpretabilă, dar liniștea interioară este esențială.

- Cum ai grijă de părul tău?

- Având părul creț natural, dintotdeauna i-am acordat o atenție deosebită îngrijirii sale. Am un set de produse profesionale de la o firmă londoneză care mă ajută să îmi mențin părul sănătos, hidratat și cu bucle perfecte. Secretul meu în îngrijirea și stilizarea buclelor constă în șampon și tratament, cremă și loțiune pentru definirea și perfecționarea buclelor, toate fiind incluse în kit-ul meu profesional must have. Nu plec în nicio deplasare fără ele, fiindcă părul meu necesită îngrijire și atenție în permanență.

„În serialul «Aniela» s-a scris pentru personajul meu o poveste din viața mea reală”

936 16 5- Dintre toate proiectele în care te-ai implicat de-a lungul timpului, care a fost cel mai aproape de sufletul tău?

- Chiar nu aș putea să aleg unul singur. Sunt prea multe și în toate am pus suflet. Mi-a plăcut telenovela „Iubire și onoare”, pentru că era vorba despre o țară arabă, dar și „Aniela”, pentru că acolo s-a scris, pentru personajul meu, inclusiv o poveste din viața mea reală. Iar până în prezent sunt încă strigată pe stradă „Lenți”, personajul din prima mea telenovelă, „Regina”, dar și reality show-urile în care am fost, dintre toate aș alege „Survivor”, pentru că mi-am depășit multe limite. Și normal că provocarea mare a fost când mi s-a propus să prezint emisiuni. Am prezentat și singură, dar și însoțită și știu că îmi place să împart platoul cu colegii.

- Se uită vedetele tv la... tv? Ce te-a captivat în ultima vreme?

- În urmă cu câteva luni m-a prins noua serie „Chris Hemsworth: Dincolo de limite”. Îl admir pe actor și m-am regăsit în multe dintre situațiile din această producție. Fiecare episod explorează modul în care putem combate îmbătrânirea, Chris Hemsworth însuși testând teoriile științifice care ar putea prelungi și îmbunătăți viața. De la rezistența la stres şi cea fizică, fasting, memoria, acceptarea vârstei sau expunerea organismului la șoc. M-am regăsit în teama lui, teama pe care de cele mai multe ori o trăim cu toții, dar eu am învățat să nu o mai las să dispară definitiv, pentru că ea deseori m-a ajutat să ajung până la capăt cu obiectivul meu.

- Ți-a amintit de o perioadă anume din viața ta această producție?

- Când am început să joc în telenovele aveam 90 de kilograme. În primul rol, îmi era destul de ușor să mă ascund sub fustele acelea, dar la următorul rol deja nu se mai putea. Mă stresam, îmi era teamă că nu voi reuși să duc până la capăt lupta cu kilogramele, doar că dorința și ambiția au fost mai puternice. Mi-am antrenat corpul și mintea. Zilnic îmi spuneam: „Duc totul până la capăt, o să reușesc”. Atunci când era vreo perioadă mai stresantă, era fix momentul în care simțeam că nu mai slăbesc, că nu o să câștig, dar respiram puternic și îmi spuneam că drumul e drept și sunt la jumătate, eu aleg dacă mă întorc din drum sau merg înainte. Și am ales să continui drumul. Nu a fost ușor, a fost o muncă cu mine, zi de zi, dar am învățat multe. De la relația pe care o am cu oamenii din jurul meu, job, energia pe care o dozez, până la competivitatea cu care pășesc într-un concurs. Totul are un echilibru, iar echilibrul meu interior a fost mai puternic decât foamea, frigul sau durerea fizică. Îmi testez limitele des și îmi plac provocările, iar pentru mine e foarte important să am o minte sănătoasă. Povestea din acest serial m-a ajutat și, cu siguranță o să vă ajute și pe voi dacă o priviți. Veți înțelege că puterea este la voi și că e important să vă păstrați motivația, iar inima vă bate în ritmul bun, dacă aveți grijă de ea.

Greu de crezut, dar Majda avea... 90 de kilograme când a început să joace în telenovele! Secretul transformării în „frumoasă de la natură” este „iubirea, mă încarc mult cu iubirea oamenilor”. Pe lângă faptul că „nu mănânc fast-food, consum multă salată de varză şi mere”

„Nu am îmbrăcat niciodată rochia de mireasă, nici măcar la o şedinţă foto“

- Am văzut, de Crăciun, pe contul tău de Instagram, o fotografie emoționantă cu întreaga familie. Cât de mult înseamnă cei dragi pentru tine și cât de des vă vedeți în această formulă?

- Pentru mine, familia este pe primul plan și așa o să rămână mereu. Îmi știu clar prioritățile. Nu reușim să ne strângem foarte des, iar în acea imagine mai lipseau persoane dragi, dar mă bucur că am surprins momentul sub formă de amintire.

- Cum s-a integrat Mihai, iubitul tău, în lumea ta plină de iubire și de oameni buni?

- Ce frumos ai zis! Chiar așa e! Sunt înconjurată de oameni plini de iubire. Asta pentru că eu caut mereu tot ce e mai frumos într-un om, mă concentrez pe ce am și nu pe ce nu am. Mă bucur de lucruri mărunte, iar Mihai admiră asta. Zici că a fost dintotdeauna aici. Este un om pe care te poți baza fără să ceri lucrul ăsta.

- Ai spus că tu crezi în iubire, nu într-un act. Avem șanse să te vedem în curând în rochie de mireasă?

- Se pare că toată lumea își dorește asta. Înțeleg de ce, pentru că eu nu am îmbrăcat niciodată rochia de mireasă. Nici măcar la o ședință foto. Niciodată să nu spui niciodată! Sunt alte lucruri care ne fac relația puternică: iubirea, respectul, acceptarea, momentele în care ne ținem de mână. Noi nu avem reguli stricte, facem echipă și ne completăm reciproc.