Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Forma sprâncenelor poate schimba total aspectul chipului. Dacă acestea sunt neîngrijite întunecă privirea şi lasă impresia unui ten neglijat, însă dacă li se dă forma potrivită întineresc faţa. De aceea, mai ales dacă nu sunteţi adeptele machiajului, dacă nu aveţi bani şi nici timp să frecventaţi saloanele de cosmetică e bine de ştiut că, pe lângă hidratarea pielii şi îngrijirea părului, tunsul sprâncenelor e esenţial pentru a fi în centrul atenţiei.

Ţineţi cont de linia imaginară ce porneşte de la baza nasului
Femeile care obişnuiesc să se penseze acasă e esenţial să nu ia firele la întâmplare, ci să urmeze câteva reguli generale. Astfel, pensatul nu înseamnă doar îndepărtarea firelor din extremităţi, ci operaţiunea face apel şi la imaginaţie. Ca regulă generală, atunci când vă pensaţi trebuie să ţineţi cont de linia imaginară ce porneşte, pe verticală, de la baza nasului, şi o altă linie ce porneşte în unghi, intersectându-se cu prima. Apoi, în funcţie de fizionomie, puteţi apela la anumite trucuri. Spre exemplu, pentru corectarea ochilor apropiaţi, pensarea se face îndeosebi la bază, iar pentru obţinerea unui efect de „ridicare” a pleoapelor căzute, pensarea se execută mai ales spre coada ochiului.

Pieptănaţi-le în sus înainte de a le tunde
Cel mai greu se realizează acasă tunsul sprâncenii. De teamă să nu le strice, multe persoane la lasă aşa, iar acestea par dezordonate.
Pentru tunderea corectă la domiciliu e nevoie de o forfecuţă bine ascuţită. Se pieptănă sprâncenele în sus, după care se taie asimetric. Atenţie însă! Mai bine tăiaţi firele pe rând, unul câte unul, dar nu le retezaţi direct de la jumătate, ci puţin câte puţin, încercând să păstraţi o proporţie egală.

Nu le îngustaţi prea mult
Dacă tot nu sunteţi mulţumite de forma sprâncenelor, e preferabil să le lăsaţi să crească, să mergeţi la salon sau la o cunoştinţă care se pricepe mai bine ca să vă dea o formă, iar ulterior să le pensaţi acasă, urmând forma respectivă. În special adolescentele fac greşeala de a începe să-şi smulgă firele singure, îngustându-le prea mult, iar apoi le e destul de greu să le lase să crească pentru a le schimba forma.

• Pentru a calma şi pentru a cicatriza mai repede zona puteţi folosi cremă de gălbenele după ce vă pensaţi.
• O greşeală făcută frecvent este creionarea sprâncenelor cu negru. Pentru mascarea golurilor se foloseşte un creion cu una-două nuanţe mai închis decât culoarea sprâncenelor sau se aplică o pudră în tonuri de maro pe zonele respective.