Main menu

header

de Cristina Cristache

Podoaba capilară este unul dintre punctele forte ale femeii. Din păcate, din cauza alimentaţiei defectuoase, a radiaţiilor şi aparatelor de coafat, părul îşi pierde în timp strălucirea, frumuseţea şi rezistenţa. Din fericire, grâul - cea mai veche cereală din lume - reprezintă o soluţie excelentă pentru regenerarea firelor de păr. Specialiştii spun că proteinele din acesta pătrund în cortexul firului de păr, protejând astfel din interior şi reducând cu peste 80% ruperea.

Micul dejun Kolath deţine secretul
Chiar dacă folosim produse cu aplicare locală pentru creşterea şi regenerarea părului este utilă consumarea micului dejun Kolath zilnic. Se pun într-un vas trei linguri cu făină integrală de grâu, peste care se adaugă cinci linguri cu apă şi se lasă de seara până dimineaţa la fermentat. În alt vas se pun două linguri cu stafide, ce se acoperă cu apă şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se amestecă ingredientele din cele două vase fară să se arunce apa şi se adaugă două mere rase, două linguri cu miere, două linguri cu nuci pisate, două linguri cu suc de lămâie şi cinci-şase migdale rase. Se mănâncă dimineaţa în orice cantitate doriţi, păstrând aceste proporţii. Micul dejun Kolath vă va revitaliza trupul, care va scăpa de toxinele acumulate, iar părul îşi va recăpăta aspectul frumos.

Balsam nutritiv
Pentru părul subţire şi deteriorat se amestecă balsamul de păr obişnuit cu două linguri cu smântână, o jumătate de lingură cu ulei de germeni de grâu şi o lingură cu suc de lămâie. Se omogenizează şi se întinde pe părul umed după spălare, se acoperă cu o cască de baie, se stă 15 minute, şi apoi se clăteşte. Se aplică o dată pe săptămână.

Remediu împotriva căderii firelor
Contra căderii părului se amestecă două linguri cu ulei de măsline, un gălbenuş şi câteva picături de lămâie sau o fiolă cu vitamina C care întăreşte părul, apoi, omogenizate, se aplică pe părul curat, se acoperă cu o cască de baie şi se stă 45 de minute, după care se spală cu şampon.

Hrana corespunzătoare se reflectă la exterior
Dacă suferiţi de carenţe vitaminice, acest lucru deteriorează aspectul firelor de păr. Introduceţi în alimentaţie lăptişor de matcă, lecitină de soia, acizi graşi şi vitamina E, ce hrănesc straturile profunde ale pielii şi sunt indispensabili pentru fabricarea noilor celule din zona scalpului, zona în care se găsesc foliculii piloşi şi rădăcina firelor. Le găsiţi în uleiul de nuci, de sâmburi de struguri, de floarea-soarelui, de germeni de grâu, dar şi în peştele de mare.

Stop coafării abuzive!
Podoaba capilară strălucitoare, mătăsoasă şi voluminoasă este reflexia stării de sănătate, dar şi un simbol al feminităţii şi al atracţiei senzuale. De aceea trebuie protejată cu orice preţ. În cazul părului degradat, keratina şi-a pierdut elasticitatea, fapt ce survine, în general, în urma proceselor cosmetice de înfrumuseţare abuzive, cum este aplicarea frecventă a permanentului, decolorarea sau vopsirea. Aşadar, evitaţi aceste procedee, precum şi folosirea frecventă a foenului sau pieptănarea agresivă, ce rupe şi smulge firele.

• Renunţaţi la fumat, consumaţi alcool cu moderaţie şi veţi observa diferenţa în aspectul podoabei capilare.
• Părul deteriorat poate fi o consecinţă a disfuncţiei glandei tiroide, a unei carenţe de fier sau a unui regim de slăbit nesănătos.

Pont! După spălarea părului adăugaţi în apa pentru clătit puţin oţet sau suc de lămâie, pentru a diminua duritatea apei.