Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Dacă aţi fost la mare la începutul verii şi bronzul a început să dispară, iar acum nu mai aveţi bani sau timp să mergeţi la ştrand sau la plajă să îl reîmprospătaţi puteţi apela cu încredere la bronzarea cu henna. Rezultatul va fi o culoare 100% naturală, fără nuanţa portocalie specifică celorlalte tratamente autobronzante.

Soluţia se prepară cu 12 ore înainte de aplicare
Pudra de henna are ca principal ingredient taninul, care, pe lângă pigmentarea pielii, are efect de întărire a vaselor sangvine fragile, închide porii şi tonifică pielea. Loţiunea de bronzare conţine extrase vegetale bogate în vitamine, minerale şi oligoelemente cu proprietăţi astringente, antibacteriene şi de protecţie, ce contribuie la menţinerea unei bune hidratări a epidermei.
Soluţia autobronzantă pe bază de henna, ce are consistenţa unei smântâni, se prepară direct la salonul de cosmetică, cu 12 ore înainte de aplicarea pe piele, de aceea programarea trebuie făcută din timp. „Aplicarea pastei cu henna se face manual, cu mişcări circulare (folosind mănuşi din latex, pentru a se evita colorarea palmelor şi a unghiilor). Datorită proprietăţilor hennei, acest procedeu este totodată şi un tratament benefic pentru piele. Pentru un bronz mai accentuat sunt necesare cel puţin trei şedinţe de bronzare, însă culoarea finală depinde şi de chimia corpului fiecărei persoane”, afirmă Corina Chelu, manager şi fondator salon organic EverGreen.

Se face mai întâi un peeling cu argilă
E bine de ştiut că înainte de aplicarea pastei cu henna se realizează un peeling corporal cu argilă „rassoul”, pentru îndepărtarea celulelor moarte şi curăţarea zonelor uscate, pentru ca bronzarea să fie uniformă, fără pete, iar imediat după procedură nu aveţi voie să vă epilaţi şi nu trebuie să faceţi duş minimum 12 ore. Procedura propriu-zisă durează 60-75 de minute şi costă 130 de lei, preţul cu abonament fiind de 110 lei pe şedinţă.

Atenţie! Nu au voie să se bronzeze cu henna persoanele care au răni deschise pe corp, iritaţii sau boli de piele.