Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Orice femeie este frumoasă în felul său. Dacă atunci când se priveşte în oglindă găseşte totuşi defecte sau aspecte de care e nemulţumită, e bine să ştie că există câteva trucuri care pot rezolva problema, fără a fi nevoită să meargă la cabinetele de înfrumuseţare. Iată ce trebuie să faceţi pentru a ieşi din încurcături.

Anticearcănul se aplică direct cu degetele
Cearcănele sunt primul „cadou neplăcut” al dimineţii. Probabil aţi încercat să dormiţi mai mult pentru a le evita, dar e bine să ştiţi că nu doar insomniile sunt vinovate pentru acestea, ci şi lichidele din corp, care nu sunt eliminate corespunzător, de aceea data viitoare când mai aveţi drum pe la medicul de familie ar fi bine să-i amintiţi şi de această problemă. Între timp însă, faceţi repede un ceai negru sau de tei şi puneţi comprese la nivelul ochilor, timp de zece minute. Şi clasicul truc cu rondele de castravete crud care se pune pe ochi pentru zece minute e de folos.
Dacă vă grăbiţi foarte tare, aplicaţi cremă anticearcăn pe zona afectată, dar direct cu degetele, nu cu bureţelul. Apoi, puteţi folosi un dermatograf alb pe interiorul pleoapei inferioare, pentru a lumina ochii instantaneu.

Creionul iluminator „învinge” ridurile
Cu timpul, apariţia ridurilor este inevitabilă. Însă putem lua măsuri în privinţa cantităţii acestora. Aşadar, pentru a diminua ridurile cât mai mult e bine să masaţi energic, timp de 20-30 de secunde, faţa şi decolteul cu puţin ulei de măsline. Clătiţi apoi cu apă călduţă şi nu mai e nevoie nici măcar să folosiţi cremă, întrucât uleiul are şi rol hidratant. Dacă vă pregătiţi de un eveniment mai deosebit şi vreţi să arătaţi impecabil, după ce aplicaţi pe faţă fond de ten faceţi trei puncte cu un creion corector iluminator la capătul exterior al fiecărui ochi, apoi uniţi-le uşor cu degetele şi observaţi cum, dintr-o dată, ridurile parcă dispar... Acelaşi truc e valabil şi pentru ridurile din şanţul nazo-labial, în acest caz punctele se fac de-o parte şi de alta a nasului.

Rimelul se dă pe genele curate, înainte de fardare
Aţi rezolvat problema cearcănelor şi ridurilor, iar acum aţi trecut la gene, care nu arată prea bine? Cel mai probabil e din cauza produselor de make-up, care s-au „strecurat” pe ele, motiv pentru care rimelul nu mai arată impecabil. În acest caz, data viitoare ţineţi minte să daţi un strat de mascara înainte de machiaj pe genele perfect curate, iar dacă mai simţiţi nevoia mai aplicaţi un strat subţire când sunteţi gata.

Pont! Multe femei încă nu au descoperit ce nuanţă de ruj li se potriveşte cel mai bine. Răspunsul îl pot afla cu uşurinţă dacă se uită puţin cu atenţie în oglindă. O nuanţă cu două tonuri mai închisă decât culoarea buzelor lor ar fi cea mai potrivită.