Main menu

header

32-10-1de Loreta Popa

Preferă stilul clasic elegant, dar se simte la fel de bine şi în haine casual, moderne. Este o fire dinamică, de aceea alege parfumuri unisex, tonice. Accesoriul preferat este eşarfa. În ciuda aparentei fragilităţi, Rucsandra Hurezeanu (soţia cunoscutului analist Emil Hurezeanu) conduce un brand puternic, Ivatherm. A urmat Facultatea de Medicină, dar a ales calea antreprenoriatului. A răspuns întrebărilor noastre bucuroasă că poate împărtăşi din experienţa sa femeilor, şi nu numai.

„Aş prefera să ajung mai târziu la o întâlnire, decât să ajung nearanjată”
- Cât de mult contează frumuseţea pentru o femeie, din punctul dumneavoastră de vedere?
- Frumuseţea este importantă pentru mine, deoarece este parte din misiunea companiei mele. Ivatherm şi-a propus, încă de acum şapte ani, să ofere frumuseţe şi sănătate femeilor, prin produse cosmetice inovative, performante, adaptate permanent nevoilor lor. Frumuseţea în general nu poate fi redusă la o singură definiţie, nu poate fi formatată. Frumuseţea e o senzaţie: să te simţi frumoasă e mai important decât să fii frumoasă. O femeie poate fi frumoasă fără să fie slabă, tânără sau sexy. Frumuseţea înseamnă emoţie, nu perfecţiune. Ea este punerea în valoare a unicităţii fiecăruia. Iar să ai grijă de faţa ta, de corpul tău e important pentru că-ţi creşte încrederea în tine însăţi.

- Când sunteţi presată de timp, la ce trucuri de înfrumuseţare rapidă apelaţi?
- Ca să fiu sinceră aş prefera să ajung mai târziu la o întâlnire, decât să ajung nearanjată, dar de obicei sunt şi foarte punctuală. Atunci când am timp, îmi ofer un ritual complet de înfrumuseţare, începând cu exfolierea pielii şi finalizând cu un machiaj studiat, dar, atunci când nu am timp suficient, mă rezum la o demachiere rapidă, pulverizarea apei termale Herculane pentru revigorarea rapidă a tenului şi alungarea oboselii, o cremă hidratantă lejeră peste care se aşază impecabil fondul de ten Joviale. Câteva tuşe de machiaj finalizează, în doar câteva minute, un look proaspăt şi natural. Frumuseţea adevărată şi liberă este să fii tu însăţi şi să străluceşti, cu defecte şi fragilităţi. Spiritul deschis, generozitatea şi iubirea de sine şi pentru ceilalţi înseamnă pentru mine adevărata frumuseţe.

„Secretul pielii luminoase şi sănătoase e îngrijirea cu produse hidratante”
- Sunteţi adepta suplimentelor alimentare? Dacă da, ce anume consumaţi cu regularitate?
- De câţiva ani consum zilnic suplimente alimentare. Alternez în combinaţii diferite, în funcţie de sezon, multe vitamine: C, B complex, E, D, cu minerale: calciu, magneziu, zinc, Omega 6 şi 9, Ginseng, antioxidanţi cum ar fi Resveratrolul, Glutatione sau Coenzima Q10. Din octombrie vom avea în portofoliul Ivatherm un complex de uleiuri esenţiale, Onagre, Burache şi vitamina E cu efecte hidratante şi antiîmbătrânire. Ele conţin acidul gama-linoleic, un acid care nu poate fi sintetizat în mod natural de organism, este vorba despre Omega 6, şi are efecte benefice extraordinare pentru femei. E un preparat devenit clasic în Franţa, iar în România va fi o premieră.

- Vreun secret pentru un ten curat?
- Secretul pielii luminoase şi sănătoase, cu un aspect tânăr chiar şi la o vârstă matură, e îngrijirea cu produse hidratante şi de protecţie solară. Prescrise de medicii dermatologi sau recomandate direct de farmacişti, produsele dermatocosmetice, în care eu am cea mai mare încredere, sunt produse sigure şi eficiente pentru pielea sensibilă, uscată, acneică, cuperozică, îmbătrânită sau perfect sănătoasă, dar având nevoie de o îngrijire continuă. Ele fie nu conţin parfum, care este cel mai alergenic ingredient într-un produs cosmetic, fie conţin parfumuri foarte simple şi hipoalergenice. Punerea pe piaţă a unui produs dermato-cosmetic este precedată de numeroase studii clinice de siguranţă pentru piele şi ochi.

- De ce dermato-cosmetice cu apa de la Herculane? De ce nu din altă parte, şi de unde această idee?
- Apa termală Herculane este recunoscută peste tot în lume pentru însuşirile ei extraordinare. Herculane este cea mai veche staţiune termală din Europa, cu o funcţionare neîntreruptă de peste 2.000 de ani. Am efectuat teste de eficacitate ale apei în Franţa şi în România, iar rezultatele au fost peste aşteptări. Proprietăţile ei calmante şi antiiritante asupra pielii o recomandă în dermatologie şi dermatocosmetologie. O simplă aplicaţie de spray cu apă termală pe faţă face să dispară o iritaţie uşoară în doar 20 de minute.

„Propria persoană ar trebui să fie o prioritate”
- Care sunt, în opinia dumneavoastră, cele mai uzuale scuze pentru lipsa de grijă faţă de pielea noastră? Există şi scuze „îndreptăţite”?
- Lipsa timpului este probabil cea mai întâlnită scuză atunci când nu dăm atenţia cuvenită îngrijirii personale. Apoi urmează lipsa banilor, şi cred că acesta este un subiect atât de delicat, dar şi de nuanţat de la o persoană la alta, de la ce percepţie avem fiecare despre „avem sau nu avem destui bani”, încât mă abţin de la alte comentarii. Întotdeauna însă, prioritizarea este cea care ne salvează, iar propria persoană ar trebui să fie o prioritate. Orice femeie poate face ceva, cât de puţin, pentru a-şi întreţine frumuseţea cât mai mult timp.

- Toată lumea vorbeşte despre diete, despre faptul că tot mai mulţi oameni, în special copii, sunt supraponderali. Aţi urmat vreodată o dietă? Faceţi sport?
- Obezitatea a devenit şi o boală a vârstelor mici, iar bolile dobândite în copilărie, boli metabolice adeseori, vor fi pentru toată viaţa. Îşi spune cuvântul lipsa unei educaţii corecte, în familie şi în şcoli, în privinţa nutriţiei şi a beneficiilor mişcării fizice, astfel încât ne vom transforma într-o naţiune bolnavă. Sunt norocoasă, nu fac parte dintre cei cu fluctuaţii mari de greutate, dar sunt atentă la ce şi cât mănânc. Sunt şi o împătimită a sportului, de câteva ori pe săptămână alerg în parc sau merg la sală, în funcţie de vremea de afară. Îmi încurajez copiii să facă sport şi să mănânce dulciuri cu măsură.

- Pentru cititoarele noastre aveţi vreun sfat?
- Pe cititoarele revistei Taifasuri le sfătuiesc să facă alegeri inteligente şi totdeauna bine informate atunci când e vorba despre produse cosmetice. Le sfătuiesc să mănânce sănătos, să facă sport şi să râdă mult în fiecare zi.

Fiecare expunere la soare contează

- Ce recomandaţi împotriva razelor soarelui care îmbătrânesc pielea şi o supun unui chin permanent?
- Se ştie că arsurile solare suferite în copilărie cresc riscul apariţiei cancerului cutanat la vârsta adultă. Copiii trebuie protejaţi permanent. Expunerea la soare sau la solar înseamnă de fapt expunerea la razele ultraviolete. Sunt importante pentru producerea vitaminei D3 în piele, foarte necesară fixării calciului în oase, dar o expunere la soare de zece minute pe zi este suficientă pentru acest lucru. Efectele nocive ale radiaţiei ultraviolete sunt cumulative în timp, fiecare expunere contează. Este de ajuns să ne privim, prin comparaţie, zonele expuse permanent, adică faţa, decolteul, faţa externă a braţelor, cu faţa internă a braţelor şi picioarelor. Diferenţele sunt vizibile. Nimic nu produce mai repede îmbătrânirea pielii decât expunerea la soare.

„Frumuseţea adevărată şi liberă este să fii tu însăţi şi să străluceşti, cu defecte şi fragilităţi. Spiritul deschis, generozitatea şi iubirea de sine şi pentru ceilalţi înseamnă pentru mine adevărata frumuseţe“