Main menu

header

23-10-1de Gabriela Niculescu

Mihaela Borcea a lansat la sfârşitul anului trecut prima sa carte, „Secretele unui corp perfect. Dieta Tisanoreica şi inima sa verde: Decottopia - Terapia celor 10 plante”, împreună cu partenerul său de afaceri Gianluca Mech. În paginile cărţii, Mihaela împărtăşeşte reţeta prin care a reuşit să slăbească fără prea mult efort. Pentru toţi cei care nu au cumpărat cartea am vrut să aflăm de la ea cum reuşeşte să-şi ascundă vârsta atât de bine şi cât de mult contează faptul că deţine clinica de înfrumuseţare Michelle.

„Prima soluţie de înfrumuseţare nu mai trebuie să fie invazivă”
- Ai apelat vreodată la operaţii estetice sau ai apela dacă ar fi cazul?
- Personal cred că medicina a evoluat suficient de mult, astfel încât prima soluţie, atunci când vrei să îţi îmbunătăţeşti aspectul fizic, să nu mai fie intervenţiile invazive. A nu se înţelege că sunt împotriva operaţiilor chirurgicale. Vreau să subliniez că o femeie inteligentă, înainte de a lua decizia de a face o operaţie estetică, ar fi bine să încerce şi alte metode, care traumatizează mai puţin organismul sau chiar deloc. Şi mă refer în special la liposucţii sau la mărirea bustului, lucruri la care femeile apelează sau îşi doresc să apeleze cel mai des. Există soluţii mai puţin drastice decât operaţia. Pentru mărirea bustului şi tonifierea sânilor, la clinică avem anumite capsule pe bază de plante, de al căror efect clientele noastre sunt extrem de încântate. La fel şi pentru liposucţie, avem terapii combinate cum ar fi de exemplu electrostimularea, terapiile cu raze infraroşii, vacuum, cavitaţia, radiofrecvenţa, terapii care, dacă sunt realizate conform recomandărilor specialiştilor noştri, pot duce la rezultate spectaculoase.

- De exerciţii fizice ai timp?
- Când ai trei copii acasă, dintre care gemenii în vârstă de 8 ani şi jumătate, vrei-nu-vrei ai tot timpul activitate fizică. Joaca presupune, în această etapă, în primul rând mişcare. Recunosc că nu prea am timp să merg la sală periodic, dar cred că acest lucru este suplinit în mare parte prin activităţile în care mă antrenez cu cei mici şi prin exerciţiile efectuate la Power Plate. În timpul verii înot zilnic dimineaţa şi seara.

„Sunt foarte atentă la felul în care e preparat ceea ce mănânc”
- La ce alimente ai renunţat şi ce alimente au intrat în meniul tău uzual?
- În perioada dietei Tisanoreica am consumat doar vegetale verzi şi carne de vită, pui sau peşte. De asemenea, am exclus lactatele. După finalizarea dietei, nu pot spune că am eliminat total un anume aliment, şi nu aceasta este ideea, ci să consumi cu moderaţie şi cu responsabilitate, să mănânci pentru a trăi şi nu să trăieşti pentru a mânca. Recunosc însă că sunt foarte atentă la felul în care este preparat ceea ce mănânc, nu consum, decât foarte rar, mâncăruri cu sosuri sau grăsimi şi nu mă dau în vânt după dulciuri. În schimb, nu-mi lipsesc din meniul zilnic fructele şi legumele proaspete, ceea ce îmi conferă energie şi un tonus excelent.

- Cum îţi îngrijeşti tenul, părul şi unghiile?
- Pentru sănătatea tenului, părului şi a unghiilor, tot alimentaţia este în primul rând responsabilă, fiind necesare consumarea unor produse bogate în vitamine şi o hidratare corectă. Bineînţeles că aceste lucruri trebuie completate şi prin folosirea unor produse adecvate. Pentru păr folosesc tratamentele naturale pe bază de banane, ulei de măsline, ulei de ricin, ulei de nucă macadamia şi migdale, uleiuri esenţiale de portocale, caviar, precum şi bambus şi keratină. Fac minuni în regenerarea părului şi ajută în mod vizibil la creşterea acestuia şi la dobândirea acelui aspect de păr sănătos. Pentru ten, în afara tratamentelor cosmetice despre care v-am povestit puţin mai devreme, folosesc zilnic cremele pe bază de celule staminale şi acid hialuronic, care au drept scop hrănirea în profunzime a pielii şi combaterea activă a semnelor oboselii şi a poluării în care trăim zi de zi.

Dieta Tisanoreica elimină apa din organism şi kilogramele nedorite

- Cât te-a ajutat dieta Tisanoreica să slăbeşti în cele 40 de zile menţionate? În ce constă şi cât se poate slăbi?
- M-a ajutat mult, zic eu. Am slăbit aproape 10 kilograme, adică exact cât îmi propusesem, fără să îmi impun vreo restricţie din punct de vedere alimentar şi fără să simt acea presiune pe care o dau, de regulă, dietele. Asta pentru că dieta Tisanoreica are un principiu de funcţionare pe cât de simplu, pe atât de eficient. Pe de o parte, se elimină aproape în întregime zaharurile şi grăsimile, iar, pe de altă parte, sunt furnizate proteine pure, pentru a împiedica organismul să reducă metabolismul de bază. În plus, spre bucuria celor care iubesc alimentele savuroase, această dietă transformă produsele interzise în alimente de consumul cărora te poţi bucura şi slăbi în acelaşi timp, precum pastele, orezul, pizza, supele, îngheţata, capuccino, biscuiţii sau brioşele.
Şi pentru că eliminarea kilogramelor în plus necesită o dietă diferenţiată în funcţie de numărul acestora, dieta Tisanoreica poate fi ţinută trei, şase sau 40 de zile.
Dieta de trei zile este recomandată persoanelor care au făcut excese alimentare pe o perioadă scurtă, de exemplu la evenimente speciale, nuntă, botez sau o aniversare. Această dietă este special creată pentru a elimina apa din organism şi pentru a nu ne îngrăşa, chiar dacă exagerăm cu mâncatul.
Dieta de şase zile este recomandată pentru a elimina apa din organism şi pentru a slăbi câteva kilograme, între două şi patru, într-un timp foarte scurt. Se poate folosi înainte de un eveniment important, pentru a arăta impecabil în rochia sau în costumul dorit.
Dieta de 40 de zile se adresează persoanelor supraponderale, care necesită eliminarea unui surplus de grăsime, între cinci şi 12 kilograme. Are două faze, cea intensivă şi cea stabilizatoare. Fiecare fază durează 20 de zile şi pentru fiecare se construieşte un regim alimentar zilnic care să conţină alimentele preferate de pacient.
După dieta de 40 de zile, care duce la eliminarea unui număr destul de mare de kilograme, este evident că este necesară menţinerea unui regim alimentar echilibrat şi, pe cât posibil, sănătos.

Meniu pentru o talie de viespe

- Dă-ne un exemplu de meniu pe care-l urmezi într-o zi.
- Dimineaţa, obligatoriu consum aproximativ 300 ml de suc de grepfrut, deseori combinat cu morcovi, portocale, lămâi.
O prăjitură de vanilie sau ciocolată de la Tisanoreica o consum ca şi gustare în jurul orei 11:00.
La prânz, întotdeauna mănânc supă sau ciorbă, indiferent de tipul acesteia. La felul doi, variantele sunt diverse. Deseori mănânc peşte sau vită la grătar cu garnitură de broccoli, morcovi, ciuperci. Câteodată mănânc doar o salată de crudităţi. Încerc, pe cât posibil, să exclud mâncărurile grase sau cu sos şi nu pentru că îngraşă, ci din cauză că nu mă simt în cea mai bună formă după consumarea acestora.
Cina mea constă, în general, în consumul de legume în orice formă: proaspete, sote sau la grătar.

- Dieta Tisanoreica este un secret de peste o sută de ani al familiei expertului în alimentaţie Gianluca Mech, cel care o promovează în jurul lumii.