Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Unghiile sunt ca o carte de vizită şi de aceea este foarte important să aibă un aspect îngrijit. Pentru acest lucru nu este nevoie de o programare la un salon de frumuseţe, ci de cunoaşterea a câtorva mici secrete uşor de pus în practică.

Forma corectă, indicată de bază
Pentru a modela corect unghiile trebuie să vă orientaţi după baza acestora. Priviţi ce formă dau cuticulele lor. Acelaşi contur trebuie să-l prindă şi unghiile dumneavoastră atunci când vă faceţi manichiura.

Ghidaţi-vă după lungimea celei mai scurte unghii
Dacă vreţi să le scurtaţi, începeţi prin a tăia unghiile la aceeaşi lungime, apoi piliţi-le, astfel încât capetele să fie netede. În cazul în care au lungimi diferite începeţi să le tăiaţi în funcţie de unghia cea mai scurtă. După ce capătă aceeaşi lungime, începeţi să le piliţi.
Dacă unghiile dumneavoastră sunt scurte şi vreţi să le lăsaţi să crească, trebuie numai să le piliţi în forma dorită.

Cuticulele se îndepărtează prin împingere
Ţineţi degetele în apă caldă sau în lapte călduţ timp de cinci minute, pentru a vă înmuia pieliţele. Aplicaţi apoi o cremă sau un gel special pentru cuticule şi masaţi uşor această zonă. Aşteptaţi puţin, iar cu un beţişor din lemn de bambus împingeţi cuticulele către baza unghiei. Folosiţi apoi o cremă pentru mâini cu glicerină, cu aloe vera sau una regenerantă. Masaţi bine, insistând pe zona cuticulară şi pe dosul palmei.

Curăţaţi-le cu dizolvant fără acetonă
Chiar dacă nu aveţi niciun produs pe unghii, ştergeţi-le cu dizolvant, pentru a îndepărta orice urmă de grăsime sau de murdărie. Folosiţi întotdeauna dizolvant fără acetonă şi încercaţi să nu atingeţi cuticulele, pentru a evita uscarea şi crăparea lor.

Prin aplicarea lacului evitaţi exfolierea
Înainte de a vă da cu ojă aplicaţi o bază-tratament pentru unghii. Aceasta le hrăneşte şi previne exfolierea sau îngălbenirea acestora. În plus, oja va rezista mai mult şi va avea un aspect mai uniform.
Rotiţi sticla cu ojă uşor între palme. Acest procedeu amestecă oja fără a crea în interior particule de aer. Pentru o manichiură impecabilă, aplicaţi oja în straturi subţiri şi lăsaţi câteva minute între aplicări ca să se usuce.

Preparaţi-vă esenţă exfoliantă şi hidratantă
Încercaţi să vă preparaţi acasă un exfoliant pentru hidratarea şi catifelarea mâinilor dintr-o lingură cu zahăr brun, o lingură cu ulei de măsline şi o picătură din uleiul esenţial preferat. Masaţi mâinile şi cuticulele cu acest amestec timp de două-trei minute, apoi clătiţi-le cu apă călduţă.

Ponturi!
- Forma ovală subţiază unghiile, dând impresia unor degete mai lungi.
- Pentru întărirea unghiilor înmuiaţi-le zilnic, timp de o săptămână, în puţin ulei de măsline încălzit sau de migdale.
- Unghiile se pilesc într-o singură direcţie, pentru a evita exfolierea.