Main menu

header

de Elena Diaconu

Exfolierea, ruperea sau îngălbenirea unghiilor sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă majoritatea femeilor. Cauzele principale sunt: lipsa vitaminelor, folosirea regulată a diferitelor substanţe chimice sau chiar îngrijirea superficială. Din fericire, există numeroase tratamente naturiste care menţin unghiile sănătoase şi frumoase, iar majoritatea se pot prepara cu uşurinţă acasă, fără a fi nevoie să apelaţi la un specialist.

Un aliat de nădejde
Uleiul de avocado este un ajutor de nădejde atunci când vine vorba despre îngrijirea unghiilor. Se aplică atât în stare pură, cât şi în combinaţie cu alte uleiuri vegetale, în proporţii egale. Într-un bol se toarnă o linguriţă cu ulei de avocado, peste care se pot adăuga două-trei picături de uleiuri esenţiale de lavandă, eucalipt, rozmarin, lămâie, muşeţel sau cimbru. Masaţi-vă unghiile şi zona din jurul lor cu acest preparat, pentru a hidrata pielea şi, totodată, pentru a preveni apariţia infecţiilor.

Scrub pentru cuticule uscate
Pentru prepararea scrubului aveţi nevoie de sare de mare, fulgi de ovăz şi bicarbonat de sodiu. Se combină o lingură cu sare de mare, două linguri cu fulgi de ovăz şi o linguriţă cu bicarbonat de sodiu. Se adaugă apă până când se formează o pastă omogenă. Compoziţia rezultată se poate folosi atât pentru degete, cât şi pentru zona din jurul unghiei. Pentru a îndepărta pielea uscată se freacă bine, folosind acest amestec, iar apoi vă clătiţi. După folosirea acestui tratament este necesar să utilizaţi o cremă care să vă hidrateze mâinile şi unghiile. În acest sens puteţi opta pentru una preparată în casă, din ulei de migdale şi miere.

Uleiul de măsline le întăreşte
Dacă aveţi unghiile moi şi vi se rup uşor, folosiţi ulei de măsline în combinaţie cu vitamina E. O altă modalitate care ajută în acest caz constă în realizarea unei compoziţii dintr-o lingură cu miere, un gălbenuş şi 1/4 cană cu lapte. Ţineţi vârful degetelor timp de 15 minute în bolul în care aţi amestecat ingredientele, deoarece proteinele şi calciul din alimente vor ajuta la întărirea unghiilor. Pentru a obţine efectele dorite trebuie să urmaţi acest tratament o dată pe zi, timp de cel puţin o lună.

Regenerare cu argilă albă, glicerină şi lavandă
Pentru creşterea şi regenerarea unghiilor puteţi folosi următorul tratament: două linguri cu argilă albă pudră se combină cu două linguri cu ulei de măsline şi şase picături de ulei esenţial de lavandă. Unghiile se masează uşor cu pasta rezultată, iar apoi se lasă cinci-zece minute să acţioneze. Pentru a obţine efectul dorit, procedeul trebuie repetat de cel puţin trei ori pe săptămână.
De asemenea, tot pentru regenerarea unghiilor, puteţi să încercaţi un tratament obţinut din două linguri cu apă de trandafiri şi o lingură cu glicerină. Acest amestec se foloseşte în fiecare seară.

Sucul de lămâie contribuie la albire
Cu siguranţă, unghiile îngălbenite nu arată bine, aşa că puteţi încerca un tratament pe bază de pastă de dinţi pentru albire, combinată cu suc proaspăt de lămâie. Pentru prepararea compoziţiei se amestecă trei linguri cu pastă de dinţi şi o lingură şi jumătate cu suc de lămâie, până obţineţi o pastă omogenă. Se aplică pe unghii timp de zece minute, după care se îndepărtează folosind apă călduţă. Tratamentul se foloseşte ori de câte ori este nevoie.

Pont! Purtaţi mănuşi de cauciuc înainte ca mâinile dumneavoastră să intre în contact cu detergenţi puternici sau cu alte substanţe chimice.

Sfat! Pentru a avea unghii rezistente şi strălucitoare nu neglijaţi dieta zilnică. Din aceasta nu trebuie să lipsească fructele, legumele şi alimentele care conţin calciu.