Main menu

header

de Dana Purgaru

Bărbaţii care suferă de calviţie mai au o speranţă: un nou tratament a fost deja testat pe şoareci, dovedindu-se eficient într-un timp-record. Cercetătorii de la Universitatea California, Los Angeles, SUA, cred că remediul injectabil va fi disponibil pe piaţă în numai cinci ani.

Descoperirea a fost făcută întâmplător
Tratamentul injectabil cu Astressin-B, luat o dată pe zi, s-a dovedit eficient după numai cinci zile. A fost testat pe şoareci, blana acestora regenerându-se rapid. Practic, la trei luni de la tratament, rozătoarele rămase cândva fără blană nu mai puteau fi deosebite de cele neafectate de calviţie. Mai mult, efectul a durat patru luni, o perioadă foarte lungă dacă se ia în considerare speranţa mică de viaţă a şoarecilor, de maximum doi ani.
Descoperirea a fost făcută accidental, examenele de laborator fiind menite să determine dacă Astressin-B ar putea preveni problemele la stomac cauzate de stres.
Dacă şi testele pe subiecţi umani vor decurge conform aşteptărilor, în câţiva ani ar trebui să nu mai existe bărbaţi afectaţi de calviţie.

De reţinut! Calviţia reprezintă în prezent o problemă pentru două treimi dintre bărbaţi.