Main menu

header

de Ileana Tudor

Cruciale pentru a reda expresia feţei, sprâncenele pot contura, în funcţie de modelul lor, un chip desăvârşit, senin şi luminos sau, dimpotrivă, vă pot arăta posomorâte şi obosite. Tocmai de aceea, forma lor trebuie realizată de profesionişti sau, în cazul în care nu vă permiteţi serviciile lor, de o pereche de mâini pricepute.

Conturaţi forma cu un creion de buze
În primul rând trebuie să aveţi ustensilele necesare realizării unor sprâncene frumoase: o pensetă bună, o periuţă specială, gel transparent şi, eventual, o forfecuţă de unghii. Aplicaţi o dischetă cosmetică umedă şi caldă pe sprânceană, pentru a deschide porii şi, implicit, pentru a elimina mai uşor şi mai puţin dureros părul nedorit. Periaţi firele în sus, cu un gel transparent (puteţi folosi şi mascara transparentă sau chiar apă, pentru a umezi locul), şi astfel veţi domoli firele lungi şi rebele şi sesizaţi mai uşor pe care le păstraţi şi pe care le îndepărtaţi. Desenaţi, nu prea accentuat, forma dorită a sprâncenei cu un creion de buze cât mai apropiat de nuanţa pielii sau cu un dermatograf alb.

Luaţi în considerare fizionomia
Pensaţi firele care depăşesc conturul trasat de dumneavoastră, smulgându-le în direcţia în care cresc, şi nu invers. Nu vă grăbiţi să extrageţi firele foarte repede pentru a nu greşi, pensând în exces. Ceea ce trebuie luat în considerare, când vă gândiţi ce formă să aibă „arcadele”, sunt: osatura feţei şi trăsăturile. Dacă acestea din urmă sunt delicate, foarte feminine, recomandate sunt sprâncenele subţiri. Dacă aveţi trăsături mai puternice, adică obraji sau maxilare bine dezvoltate ori faţa pătrată sau rotundă, este indicat ca sprâncenele să fie mai groase. Cum realizaţi forma perfectă? Capătul sprâncenei trebuie să înceapă de deasupra narei, iar pentru a măsura lungimea corectă ţineţi un creion pe diagonală, de la nară până la coada ochiului. Pentru a afla unde trebuie să fie cea mai arcuită parte a sprâncenei, ţineţi creionul de la nară la capătul exterior al irisului.
Dacă sprâncenele au fire lungi, cel mai potrivit este să le scurtaţi puţin, până la nivelul trasat de dumneavoastră cu creionul. Pentru acest lucru folosiţi o forfecuţă de unghii. Dacă aveţi fire de-abia crescute din piele, la care ajungeţi greu, este indicată o pensetă înclinată.
După pensat, aplicaţi o dischetă cosmetică foarte rece, pentru a închide repede porii.

Umpleţi spaţiile goale cu pudră specială

În cazul „arcadelor” rare sau deschise la culoare, folosiţi o pudră de sprâncene - care poate fi mai deschisă la culoare decât creionul folosit - pentru a umple spaţiile goale. Dacă aveţi sprâncene blonde sau roşcate, căutaţi o nuanţă asemănătoare părului dumneavoastră sau cu un ton mai închisă. Dacă nu găsiţi o pudră de asemenea nuanţă, folosiţi un fard de ochi.
Sfat! Penseta este elementul cheie, aşadar, încumetaţi-vă să cheltuiţi mai mulţi bani pe ea, pentru că merită. Cele ieftine smulg firele de păr aleatoriu, ciupesc, rup firul de păr în loc să-l înlăture în totalitate sau apucă prea multe fire deodată.