Main menu

header

de Anda Postolache

La prima vedere, s-ar părea că doar femeile sunt speriate de riduri şi de bătrâneţe, dar dacă acestea ar fi mai atente ar observa că şi bărbaţilor le este teamă de întâlnirea cu vârsta a treia.

Masaj antirid cu ulei de măsline
Bolile, ridurile şi semnele trecerii vremii apar şi pe trupurile şi chipurile bărbaţilor. Şi cu toate că tenul lor este altfel decât al femeilor - mai gros şi nu atât de predispus la ridare - tot au nevoie de îngrijire. Conform fitoterapeutei Angela Elena Beju, secretul menţinerii tinereţii, atât la bărbaţi, cât şi la femei, se află în consumul de lichide suficiente într-o zi, de regulă peste doi litri. Este indicat uleiul de măsline extravirgin, precum şi cel de migdale, pentru masajul feţei, gâtului şi mâinilor, acolo unde semnele îmbătrânirii pielii sunt mai pregnante.

Fumatul şi alcoolul îmbătrânesc
Pentru a-şi menţine un ten fără riduri şi imperfecţiuni, bărbaţii trebuie să renunţe la fumat, iar un pahar cu alcool e bine să fie consumat numai la ocazii. Ca regulă, trebuie să bea multă apă în fiecare zi şi să-şi formeze un obicei din a-şi curăţa şi hidrata pielea în fiecare seară.
Zilnic, două-trei căni cu infuzie de ceai verde sau de cătină (sau două-trei capsule de cătină, în cazul persoanelor care nu iubesc ceaiul) fac minuni.

Produsele bogate în zinc sunt esenţiale
„Alimentaţia bărbaţilor e bine să fie bogată în fructe şi legume. Lor le este necesară o cantitate de zinc mai mare decât femeilor, de aceea trebuie să consume (cu moderaţie) carne, ficat, peşte şi fructe de mare. În plus, nu vor fi excluse produse precum: ouă, lactate, seminţe de dovleac, drojdie de bere şi fasole. Zincul are proprietăţi antiinflamatoare şi intervine în funcţionarea sistemului imunitar prin reglarea celulelor componente ale acestuia, asigură vioiciunea mentală şi protejează prostata. În plus, gustul, mirosul şi văzul sunt dependente de acest oligoelement”, ne-a spus Angela Beju.
Prin urmare, bărbaţilor nu trebuie să le fie ruşine să adopte diverse tehnici pentru a-şi păstra tinereţea, mai ales că aceasta presupune, de fapt, menţinerea sănătăţii interioare şi exterioare.