Main menu

header

938 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Orice interacțiune cu plantele se poate traduce prin beneficii nu doar pentru sănătate, ci și pentru frumusețe. Rutina de îngrijire și înfrumusețare de fiecare zi poate da rezultate spectaculoase atunci când cuprinde minunatele ape florale.

Acționează cu blândețe

Apele florale fac minuni pentru întregul corp, indiferent că sunt folosite pentru hidratarea excelentă a mâinilor sau sunt picurate în apa de baie, pentru o relaxare parfumată fără egal. Cu o arie de cuprindere mai mare chiar și decât a uleiurilor esențiale, întrucât sunt mult mai bine tolerate, aceste lichide de excepție au particularități care furnizează înfrumusețării o altă dimensiune. Prin faptul că sunt obținute prin scufundarea unui mare număr de corole în apă distilată, aceste ape florale nu au contraindicații, acționează cu blândețe, nu necesită alte operațiuni decât aplicare, pe scurt sunt opțiunea ideală pentru rutina de înfrumusețare a tuturor.

Albăstrele pentru tonifiere

938 4 2Grație calităților sale astringent, apa de albăstrele este perfectă pentru tonifierea pielii de pe întregul corp. Poate fi aplicată, de pildă, în zona coatelor, a gâtului și decolteului, cu rezultate remarcabile. În același timp, albăstrelele dau apei care se obține prin distilarea lor efect decongestionant, ca urmare, utilizarea produsului calmează pielea corpului, făcând-o mult mai permeabilă utilizării ulterioare a unor loțiuni cu substanțe hrănitoare. De asemenea, apa de albăstrele favorizează circulația sangvină, revigorând picioarele obosite sau mâinile suprasolicitate ale persoanelor care lucrează îndelung pe computer.

Lavandă purificatoare

Aveți mici semne pe piele, în zona brațelor, a picioarelor, oriunde? Apa de lavandă este soluția. Această formulă concentrează toate beneficiile unei plante minunate - purificare, regenerare, eliminare a bacteriilor, echilibrare a secrețiilor. Aplicată ca atare, local, pe un semn pe genunchi rămas de la o căzătură din copilărie, sau picurată în cada plină, apa de lavandă are grijă de pielea de pe întregul corp într-o manieră delicată, dar eficientă, acționează ca agent de purificare generală și lasă toată epiderma regenerată, într-o excelentă stare de prospețime. Aceleași efecte se pot obține prin utilizarea apei de mușețel, de rozmarin sau de nucul-vrăjitoarei.

Trandafirii întârzie îmbătrânirea

Atunci când picurați apă de trandafiri în cadă și apoi vă scufundați pentru o baie relaxantă, faceți mult mai mult decât să eliminați grijile și oboseala de peste zi. Apa de trandafiri, plină de acizi grași și polifenoli, „se ocupă” de pielea corpului printr-o infuzie de antioxidanți care țin la distanță îmbătrânirea, fac pielea suplă, strălucitoare și potențează produsele cu vitamine pe care le veți aplica după baie. Renumită în toată lumea, varianta de trandafiri hrănește, reîntinerește, întreține și protejează.

Apa florală rezistă până la un an, în recipient închis la culoare

Alegerea potrivită

Apele florale pot fi folosite de întreaga familie, inclusiv de gravide sau pentru pielea delicată a bebelușilor, care pot avea contraindicații la anumite uleiuri esențiale. Important este să alegeți formula potrivită pentru tipul de piele. Astfel, cea uscată are nevoie de hidratarea mușețelului, cea cu tendințe de îngrășare beneficiază de echilibrarea oferită de rozmarin și lavandă, cea sensibilă poate fi îngrijită cu albăstrele, iar persoanele mature pot apela cu încredere la efectele apei de trandafiri.