Main menu

header

927 3 1de Georgiana Mihalcea

În această primăvară vrem să arătăm implacabil! Unul dintre aspectele de care trebuie să ne îngrijim fiecare dintre noi este sănătatea și aspectul unghiilor noastre. Vom afla de la stilistul de unghii Ileana Bejan (medalion), fondatorul Armoniyle Nails, pentru ce tip de ojă ar trebui să optăm, ce culori se poartă, în ce combinații și care sunt cele mai interesate modele de manichiură pe care le putem alege.

„Unghiile de lungime medie cu o formă ovală dau o notă de feminitate”

- Ce trebuie să facem prima dată pentru a avea o manichiură perfectă?

- Primul pas către o manichiură la modă este îngrijirea atentă a unghiilor și a zonei din jurul lor. Apoi trebuie să se respecte forma naturală a unghiei când se realizează un nou tip de manichiură. Culoarea trebuie aleasă în funcție de nuanța pielii și trebuie să ținem cont de evenimentele la care vom participa şi de ţinuta pe care o vom purta.

- Ce forme și dimensiuni se poartă anul acesta?

- În anul 2023 revin în forță unghiile scurte cu forma pătrată, dar și unghiile de lungime medie cu o formă ovală care dau o notă de feminitate.

- Cât privește culorile, ce ne poți spune?

- În materie de culori, anul acesta ne putem juca cu imaginația și putem combina o multitudine de culori și de tehnici pentru a obține o manichiură inedită de fiecare dată. (în general culorile pastelate, precum: bleu, roz, nuanțe puternice de portocaliu)

„Manichiura french este versatilă și atemporală”

927 3 2- E ceva care iese în evidență?

- Culoarea vedetă a acestui an este reprezentată de uimitoarea magenta cu toate tonurile și subtonurile ei. Însă nu putem neglija nici multitudinea de posibilități pe care le avem cu celelalte culori.

- Vedeta este magenta. În ce combinații o putem purta?

- Vibranta și seducătoarea magenta, declarată culoarea anului 2023, inspiră și atrage atenția indiferent dacă o aplicăm într-o combinație de culori, cum ar fi bejul, sau o lăsăm să „defileze” de una singură pe unghiile noastre.

- Manichiura french mai este la modă?

- Mereu va fi! Despre manichiura french, aș putea spune că este o manichiură versatilă și atemporală. Poate fi purtată la orice vârstă și adaptată pe orice formă de unghie. Cu puțină imaginație și cu ajutorul tehnicilor de care dispunem, clasicul alb poate fi înlocuit cu alte culori pline de energie cum ar fi ciclam, albastru electric, galben, verde, portocaliu, turquoise, nuanțe puternice, în general.

„Recomandarea mea este oja semipermanentă”

- Oja clasică rămâne o opțiune în continuare?

- Sigur că da! Manichiura cu oja clasică este tehnica universală cea mai puțin invazivă din toată gama de manichiuri existente. Dezavantajul ojei clasice este că nu are rezistență în timp și sare, se tocește, se mătuieşte în doar câteva zile. Textura acesteia nu ne permite aplicarea unor tehnici cu care să creăm un design mai special (ștrasuri, tatuaje, folii de transfer etc.)

- Care este recomandarea dumneavoastră?

- Lucrez foarte mult cu oja semipermanentă! Aceasta este atât recomandarea mea, cât și a producătorilor de ojă, deoarece poate fi păstrată mai mult de trei săptămâni pe unghii.

„Se pot aplica ștrasuri, tatuaje, paiete, ștampilă, topuri glitter, plante uscate, mărgele”

927 3 3- Ce variantă mai există?

- Mai este manichiura cu acryl care are o rezistență la fel de mare ca a gelului, însă avantajul acesteia este că, pentru realizarea ei nu este nevoie să apelăm la o lampă UV. Nu deformează în niciun fel unghia naturală. Există, bineînțeles, și dezavantaje! Acest tip de manichiură nu este indicat în timpul sarcinii. Unghia se poate rupe, deși tehnica de realizare oferă un grad mare de rezistență. Aplicarea acrylului necesită pilirea mai profundă a unghiei naturale, ceea ce o sensibilizează destul de mult.

- Cum se poate înfrumuseța designul unghiilor?

- Atât pe oja semipermanentă, cât și pe cea cu gel se pot aplica ștrasuri, tatuaje, paiete, folii de transfer, ștampilă, topuri mate, topuri glitter, plante uscate, mărgele. Cat eye este o ojă magnetică, ce se aplică de obicei peste nuanțe închise, dând diferite reflexe, folosindu-ne de un magnet pentru asta. Spuma este un alt element de înfrumusețare. Se mai numește și manichiură „bubble nail”, și arată, la final ca niște balonașe pe unghie. Efectul se obține cu ajutorul unui amestec făcut din apă și detergent. Acesta se aplică peste unghia dată cu ojă înainte de polimerizare. După care se usucă și se întărește, căpătând acest aspect. Se pot combina culori pentru a crea modele abstracte și chiar pictură direct pe unghie.

„Folosirea unui ulei pentru cuticule ne ajută să păstrăm zona din jurul unghiei hidratată“

- Există anumite reguli de îngrijire între două vizite la specialist?

- Primul pas pentru a ne întreține manichiura acasă între programări ar fi protejarea mâinilor și a unghiilor cu mănuși în momentul în care facem treburi casnice. Este, de asemenea, indicată folosirea zilnică a cremelor emoliente special create pentru pielea mâinilor. Igiena este destul de importantă, aceasta presupune folosirea unei periuțe cu păr moale, cu care să ne curățăm unghiile o dată pe zi. Folosirea unui ulei pentru cuticule ne ajută să păstrăm zona din jurul unghiei hidratată. Astfel evităm îmbătrânirea prematură, crăpăturile, dermatitele și eczemele.