Main menu

header

926 4 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Este numit „regele pietrelor prețioase” - un rubin mare valorează mai mult decât un diamant. Pe de altă parte, puterea vindecătoare binecunoscută de secole a acestei pietre de excepție este utilizată din plin pentru înfrumusețare, prin produse care se adresează unui mare număr de probleme ale pielii și tuturor vârstelor. Despre beneficiile uimitoare ale prezenței rubinului în cosmetice ne-a detaliat Mariana Topală (medalion), specialist în cadrul salonului VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Tenul își recapătă aspectul tineresc, radiant și plin”

- Prin ce se distinge rubinul în industria înfrumusețării?

- Din cele mai vechi timpuri s-a crezut că rubinul, această piatră prețioasă de o culoare atât de vibrantă, care are nevoie de o perioadă îndelungată și de temperaturi foarte înalte în miezul Pământului pentru a se forma, are proprietăți excepționale în tratamentul bolilor de inimă și ale sistemului circulator. Proprietățile vindecătoare de neîntrecut ale rubinului fac din această nestemată un aliat de top împotriva multor afecțiuni curente ale pielii, de la edeme și roșeață la inflamații și acnee. Date fiind comandamentele actuale, care cer ca produsele de înfrumusețare să asigure și o bună sănătate a pielii și, totodată, să vindece anumite afecțiuni, rubinul, prezent în produse dedicate, este o soluție la care se apelează tot mai frecvent.

- Care sunt principalele beneficii ale rubinului asupra pielii?

- Pulberea de rubin are multe beneficii. Încă de la început, produsele cosmetice care conțin această nestemată oferă proprietăți excelente antiîmbătrânire și de hidratare. Ca urmare, tenul își recapătă aspectul tineresc, radiant și plin, pielea redevenind întărită și hrănită, efecte care îi schimbă imediat în bine și aspectul, nu doar textura.

„Masca netezește ridurile profunde”

926 4 2- Care sunt etapele unui tratament cosmetic?

- Etapele sunt următoarele: se aplică masca pe bază de rubin şi orhidee violetă (Purple Orhidee), care se lasă 12 minute să acţioneze, după aceea se face un masaj cu crema care conţine şi ea pulbere de rubin și, la final, se aplică puțin ser, tot pe bază de rubin, masându-se zece minute pentru a intra în piele, dând luminozitate și netezire. Este un tratament inovator ce conţine nanosfere cu pudră de rubin ce au capacitatea de a pătrunde şi de a menţine în straturile adânci ale pielii timp îndelungat graţie proteinelor hidrolizate şi a extractului de Purple Orhidee, cu acţiune puternică de regenerare şi fermitate.

- Cum funcționează măștile cu rubin?

- Aceste produse sunt unele dintre cele mai avansate „arme” antiîmbătrânire, întrucât proprietățile acestei pietre prețioase intră în prim-plan. Concret, măștile cu rubin au așa-numite sisteme de reparație termică, încălzind după aplicare, ceea ce netezește ridurile profunde, susținând reînnoirea pielii. În esență, această mască pregătește pielea, prin primele ingrediente absorbite, pentru acțiunea de profunzime a rubinului. De asemenea, aceste produse conțin ingrediente de excepție, menite să potențeze acțiunea formidabilă a pietrei prețioase și care stimulează hidratarea, „deschizând” tenul pentru intrarea rubinului.

„Crema stimulează imunitatea pielii și îi crește potențialul de regenerare”

926 4 3- Cum acționează cremele care au rubinul ca ingredient principal?

- Rubinul are proprietatea extraordinară de a asigura protecție pielii în fața agresiunilor externe. Produsele care conțin această piatră prețioasă hidratează în profunzime, livrează antioxidanți care anulează daunele radicalilor liberi și au efect imediat. În plus, culoarea aprinsă a rubinului este o terapie suplimentară, prin culoare, pentru piele - stimulează imunitatea acesteia și îi crește potențialul de regenerare, fiind foarte potrivită în special împotriva aspectului de piele obosită. Cremele cu rubin sunt deosebite și au efecte unice. Acestea intensifică refacerea ţesutului şi conferă o veritabilă tonifiere pielii. Pe de altă parte, aceste produse sunt absorbite foarte rapid, astfel încât efectele devin vizibile aproape instantaneu. De regulă, rubinul din aceste produse este însoțit de ingrediente cu efecte terapeutice, cum sunt mineralele, antioxidanții, sărurile. În produsele cosmetice de top, rubinul este folosit sub formă de pulbere.

- Ce efect au produsele cu rubin asupra semnelor de îmbătrânire?

- Îngrijirea pielii cu rubin este o garanție a estompării vizibile a ridurilor și a liniilor fine. Combinată cu efectele deja menționate, de vindecare și refacere, această acțiune generează un aspect general de chip vizibil întinerit, capabil să-și mențină prospețimea pe durata mai multor zile. Practic, rubinul stă la baza unor procese reparatorii care refac țesutul pielii și favorizează producerea de colagen la acest nivel, îmbunătățind elasticitatea tenului. Mai mult, produsele cu rubin atenuează ridurile fără senzație de strângere și deshidratare.

„Serul catifelează şi dă strălucire”

- Ce ar trebui să știe consumatorii despre serumurile cu rubin?

- Formulele de ser facial cu rubin sunt alcătuite în așa fel încât să accentueze la maximum efectele obținute de la această piatră prețioasă. Mai precis, un astfel de serum catifelează, pentru ca iluminarea rubinului să se vadă din plin, corectează nuanțele, astfel încât efectul de regenerare să-și arate toate efectele, și hrănește, pentru ca rubinul să aibă fundamentul necesar pentru acțiunea sa prelungită.

- Câte şedinţe sunt recomandate?

- Acest tratament este folosit pentru tenurile obosite, îmbătrânite prematur, ridate, sensibile, lipsite de fermitate. Pentru un ten cu probleme se recomandă patru şedinţe, câte o şedinţă pe săptămână, iar pentru întreţinere se poate face un tratament pe lună.

„Cosmeticele cu rubin difuzează lumina și fac pielea să strălucească excelent în serile cu evenimente speciale“

„Înainte de a se aplica aceste produse pe bază de pudră de rubin se recomandă o curăţare a tenului, care constă în îndepărtarea celulelor moarte şi a impurităţilor de la nivelul ţesutului“

„Acţionează ca o saună care vă scapă de toxine“

- Rubinul este faimos pentru efectele asupra circulației sângelui. Cum acționează în cazul tenului din această perspectivă?

- Rubinul din produsele de îngrijire a pielii acționează rapid și vizibil pentru curățarea sângelui. Masca, crema și serumul cu această piatră inegalabilă stimulează circulația și elimină toxinele - se poate spune că acționează similar cu o saună. Ca rezultat, tratamentele cu produse care conțin pudră de rubin tratează infecțiile, erupțiile, inflamațiile, curăță acneea şi au efect benefic asupra multor altor afecțiuni ale pielii. Se poate afirma, în conformitate cu o veche tradiție care creditează rubinul cu o energie foarte specială, benefică pentru întregul organism, că această energie cu vibrații ridicate are capacitatea de a elimina inflamațiile, erupțiile și liniile fine de pe chip.

Microdermabraziunea este o metodă de îngrijire a pielii care ajută la construcţia colagenului

Masca are microcapsule cu pudră de rubin, extract de Purple Orhidee şi acid hialuronic