Main menu

header

924 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Importanța echilibrului microbiomului a depășit sfera internă și a ieșit în exteriorul organismului, la nivelul celui mai mare organ al corpului - pielea. Brandurile de cosmetice au lansat formule de îngrijire cu prebiotice pentru scalp, acordând astfel atenția cuvenită „fundației” unui păr frumos și sănătos.

Se adresează tuturor problemelor pielii capului

Marca australiană de îngrijire a părului Straand, axată pe microbiom, a anunțat un acord de investiții preliminar cu Unilever Ventures. Brandul vegan, natural, oferă soluții de îngrijire cu prebiotice pentru păr și scalp care se adresează tuturor problemelor pielii capului - uscarea, descuamarea, acumularea de produse toxice, cu efecte directe asupra subțierii și chiar căderii părului. În doar trei luni, Straand a lansat patru produse cu prebiotice pentru echilibrarea scalpului - The Crown Cleanse, The Crown Fix Serum, The Head Doctor Conditioning Treatment și The Miracle Worker Scrub, împreună cu o gamă premium de accesorii. „Mătreața și îngrijorările mai ample ale scalpului sunt afecțiuni semnificative la nivel global. Au existat inovații limitate în categoria sănătății scalpului. Straand s-a remarcat prin formulările sale axate pe microbiom”, explică Rachel Harris, partener la Unilever Ventures.

Favorizează un păr frumos și sănătos

Beneficiul principal al probioticelor este creșterea bacteriilor „bune” și astfel limitarea proliferării și efectelor negative (iritare, inflamație) ale bacteriilor „rele”. Utilizarea prebioticelor poate fi o modalitate esențială de a îmbunătăți acest raport. Potrivit experților, îmbunătățirea echilibrului bacteriilor de scalp este de natură să elimine usturimea, înroșirea, iritațiile, mâncărimea și în general dezechilibrele care generează simptomele neplăcute de care suferă atâtea persoane. De asemenea, folosirea prebioticelor pentru a echilibra bacteriile de pe scalp ajută implicit la susținerea foliculilor firului de păr, care, în acest fel hrăniți, devin mult mai productivi, ceea ce duce la o creștere a părului mai puternică, la sporirea rezistenței acestuia și la sănătatea podoabei capilare. 

Formulele de prebiotice sunt prezente în anumite linii de şampoane, uleiuri, serumuri şi măşti pentru păr, fiind recomandată utilizarea regulată