Main menu

header

924 5 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Dermaplaning e o procedură cosmetică de tipul „doi în unu” - exfoliază celulele moarte de la suprafața tenului și, în plus, elimină puful fin care adesea deranjează.

Exfoliere cu... bisturiul!

Atunci când aplicați fond de ten, deseori se pot observa fire fine de păr care pot strica imaginea de ansamblu. Pentru a scăpa de acest neajuns, puteți apela la dermaplaning, proceduă care, pe lângă exfoliere, implică și o trecere cu o lamă fină peste ten, astfel încât acesta să rămână perfect neted, ideal pentru un machiaj impecabil. „Dermaplaning folosește un bisturiu chirurgical ca metodă de exfoliere și, în plus, asigură eliminarea pufului de pe față”, detaliază specialistul estetician David Jack, din Londra. Din acest motiv, înainte de procedură, este necesar un consult dermatologic, prin care specialistul să determine dacă nu există probleme ale pielii cărora această tehnică le poate dăuna.

Ten strălucitor

Dacă toate condițiile medicale sunt îndeplinite, se poate efectua dermaplaning într-un cabinet cosmetic, întrucât poziția lamei și unghiul la care trebuie înclinată, precum și tratamentul dinainte de procedură sunt esențiale și trebuie stabilite și efectuate de profesioniști. Așadar, se începe prin curățarea tenului, apoi se continuă cu aplicarea unei creme sau a unei loțiuni pentru hidratare. Ulterior, se trece la operațiunea care implică exfolierea cu ajutorul bisturiului, menținut la o înclinație de 45 de grade, realizându-se simultan și exfolierea, și îndepărtarea părului nedorit. După încheierea procedurii, tenul este complet schimbat, fin, plin de strălucire și vitalitate.

Îmbunătățește textura de la suprafața pielii

Principalul beneficiu al tratamentului de dermaplaning este îndepărtarea celulelor moarte, într-un mod simplu, fără iritații ale pielii sau orice alt tip de durere. Pentru rezultate rapide și vizibile, esteticienii optează și pentru tratamente adiționale, în concordanță cu nevoile tenului. Se poate recomanda și peelingul chimic sau orice altă procedură potrivită care să definitiveze pe termen mediu și lung rezultatele dermaplaning. „Înainte de orice, această procedură îmbunătățește textura de la suprafața pielii, eliminând straturile mai aspre și fără viață. Iar înlăturarea pufului creează un aspect suplimentar de strălucire”, adaugă Jack.

Crește eficiența produselor cosmetice

Dacă nu faceți parte dintre persoanele cu tenul foarte sensibil, cu acnee sau rozacee și puteți apela la dermaplaning, este bine să știți că mai există un avantaj al acestei proceduri. „Înlăturând celulele moarte de la suprafața pielii, care formează o barieră în fața pătrunderii substanțelor benefice din produsele cosmetice, dermaplaning permite acestora să devină mult mai eficiente”, punctează Jack. De asemenea, potrivit experților, după procedură nu va crește păr mai des sau mai închis la culoare pe față, aceasta fiind doar o speculație nefondată. În plus, dermaplaning nu este o tehnică foarte costisitoare, astfel încât foarte multe persoane pot apela la această manieră de a îmbunătăți rapid și semnificativ calitatea și aspectul tenului.

Bisturiul este mânuit de specialiştii în dermaplaning la o înclinaţie de 45 de grade, efectuând simultan şi exfolierea, şi îndepărtarea părului nedorit

„În afara unei ușoare uscăciuni postprocedură, dermaplaning nu are decât foarte rar efecte secundare, iar acestea sunt limitate la apariția unei roșeți foarte ușoare, care trece rapid“ (David Jack, estetician, Londra)