Main menu

header

870 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Cu un chip coborât parcă din picturile clasicilor, Saoirse Ronan a cutremurat lumea înfrumusețării de la Hollywood, reflectând perfect noul trend al frumuseții naturale. Fără să recurgă vreo clipă la șabloane ca machiajul smokey eyes și buzele nude, actrița deja nominalizată de patru ori la Premiul Oscar, celebră în toată lumea pentru rolul Reginei Mary a Scoției, este prototipul vedetei noii ere.

Fard de pleoape auriu și roz, piele strălucitoare, ruj roșu

870 4 2Saoirse Ronan este deja considerată o inspirație. Frumusețea sa este atât de naturală și îi servește atât de bine interpretării unei game extinse de roluri, încât actrița este asaltată cu întrebări despre felul în care se menține atât de proaspătă. Înconjurată de o echipă de profesioniști care îi asigură aparițiile la evenimente respectându-i stilul natural, vedeta din „Pescărușul” defilează cu fard de pleoape auriu și roz, cu o piele strălucitoare și cu ruj roșu. Atunci când se aranjează ea însăși, Saoirse recurge uneori la un ruj roșu mai aprins. „Îmi place uneori să port roșu, chiar mai închis, aproape maro-roșu. În rest, discreție. Nu pot purta culori foarte aprinse, am făcut-o o dată și am simțit asta ca pe o declarație. Trebuie să ai multă încredere în propria persoană pentru așa ceva”, povestește actrița din „Ammonite”.

Fără fond de ten sau corector

Indiferent de momentul sau ocazia în care este surprinsă, indiferent de vestimentație sau felul în care este coafată, actrița arată ca ea însăși - experții numesc asta „Saoirse poartă coafura și machiajul, nu invers”. Actrița din „Brooklyn” are un stil unic, foarte discret, care este caracterizat de încrederea interioară. Nimic nu pare forțat sau nelalocul său la tânăra vedetă care, pentru rolul din pelicula de mare succes „Lady Bird”, care i-a adus Globul de Aur, a filmat pur și simplu naturală. „Nu am fost nicio clipă nesigură în legătură cu rezultatul. Personajul era unul brut, care nu avea nimic ascuns în spate. Rezultatul a fost că adolescenta de pe ecran era o adolescentă reală”, își amintește Saoirse, care nu a folosit nici fond de ten, nici corector, lăsând la vedere toate imperfecțiunile tenului. Așa s-a observat că, întocmai ca multe alte tinere, Saoirse se lupta cu acneea.

Exfoliant, demachiant, tratament

În 2016, Ronan și-a făcut debutul pe Broadway. În timp ce rolul i-a adus actriței cu origini irlandeze un noian de laude din partea criticilor, i-a adus și un puseu de acnee. „Purtarea unor straturi grele de machiaj și lucrul sub luminile fierbinți ale scenei timp de multe ore pe zi a făcut ca fața mea să se resimtă din plin. Machiajul de teatru, gros, este greu și blochează practic porii. Transpirația, mai abundentă decât în mod obișnuit, amestecată cu ulei, murdărie și machiaj este o rețetă pentru acnee”, povestește actrița din „Remușcare”. Așa a învățat Saoirse, pe propria piele, că trebuie să recurgă la fonduri de ten pe bază de minerale sau la pudră în loc de fonduri de ten lichide, grele, și la o curățare temeinică, dublă: spălare a feței cu un exfoliant, cum ar fi acidul salicilic, pentru a curăța porii, aplicarea unui demachiant hidratant, apoi un tratament specific.

„Nu fac proceduri faciale, pentru că mă tem de erupții”

Rutina de înfrumusețare a vedetei este foarte simplă și lejer de urmat de orice tânără - de aici și succesul stilului său. Mai precis, Saoirse folosește doar ulei demachiant, serum cu vitamina C, o loțiune hidratantă și foarte rar puțin corector. „Nu fac proceduri faciale, pentru că mă tem de erupții. Dar am constatat că masajul japonez îmi face foarte bine. Mai fac și reflexoterapie, iar dacă am apariții în public, recurg la masaj complet - brațe, umeri, picioare”, detaliază vedeta. Astăzi, Saoirse este un purtător de mesaj vibrant pentru naturalețe. „Cel mai bun sentiment este atunci când ajung să șterg tot machiajul de pe față”, mărturisește actrița.

„Nimeni nu dă greș cu o rochie neagră!”

870 4 3La capitolul stil vestimentar, Saoirse Ronan mărturisește o slăbiciune pentru ochelarii de soare, pe care a moștenit-o de la tatăl său. Pe de altă parte, actrița din „Byzantium” crede cu tărie în expresia unei rochii negre atunci când vine vorba despre a participa la evenimente: „Nimeni nu dă greș cu o rochie neagră!”. Pe segmentul parfumuri, actrița are aceleași preferințe care îi definesc întreaga atitudine naturală și proaspătă: amestec de ghinde de eucalipt, lemn de cedru și flori de portocal. „Mă simt mult mai confortabil cu acest tip de abordare. Îmi place să păstrez totul casual și ușor de identificat”, punctează Saoirse.

Exerciții fizice pentru alpiniști și hrană sănătoasă

Pentru rolul din „Fiicele doctorului March”, Saoirse Ronan a intrat într-un plan de exerciții fizice care să-i elimine grăsimea în exces din unele părți ale corpului. Actrița, care astăzi este una dintre cele mai în formă de la Hollywood, practică regulat exerciții cardio, alergare, genuflexiuni cu gantere, sărituri, sesiuni specifice pentru alpiniști, extensii, întinderi, fante, răsuciri. La capitolul dietă, deși nu urmează vreun regim strict, actrița din „Pe plaja Chesil” mănâncă foarte sănătos - își începe ziua dimineața devreme cu un pahar mare cu apă cu suc de lămâie, apoi bea un smoothie verde cu semințe de cânepă, pudră de colagen, spirulină, semințe de chia și pudră de maca, pentru sănătatea pielii și a părului. La micul dejun, vedeta consumă avocado, ovăz, pâine prăjită sau brioșe de casă și cafea neagră. La prânz, Saoirse servește o salată verde cu somon la grătar, iar cina este costituită din carne de curcan sau pui cu legume fripte. Gustările actriței sunt de regulă nucile, semințele sau fructele proaspete.

„De fiecare dată când port mult fard, simt că pielea mea nu poate să respire“

„Îmi place să am la îndemână pătrățele de ciocolată neagră“

Părul - o abordare versatilă

870 4 4În ceea ce privește părul, Saoirse este ca o reclamă pentru tunsoarea bob, după cum a remarcat un stilist pentru „Vogue”. Pe de altă parte, în rolurile pe care le-a interpretat, vedeta a izbutit să demonstreze o versatilitate uimitoare - a afișat coafuri pe spate, bucle, cocuri - și s-a vopsit de nenumărate ori, dând greutate fiecărui personaj în parte și prin acest detaliu. „Am purtat o perucă roșie uimitoare pentru rolul Reginei Mary. De fapt, înainte avusesem părul negru, îl vopsisem pentru filmul suprarealist «Lost River», regizat de Ryan Gosling, care își dorea ca personajul meu să aibă părul negru. Tot Ryan Gosling m-a sfătuit să-mi vopsesc părul mai închis pentru rolul Jo March”, își amintește Saoirse.