Main menu

header

Înainte de a pleca la mare, pe malul lacului sau în grădina proprie, pentru a prinde o porţie de soare, trebuie să aveţi în vedere protejarea pielii. Pentru a avea un bronz frumos şi o piele sănătoasă, urmaţi trei paşi simpli ce vă vor pregăti pentru plajă, iar efectele se vor vedea rapid. 
Peeling înainte de expunerea la soare
    Inainte de plajă, faceţi un duş şi folosiţi un gel exfoliant. Insistaţi mai ales la coate, la genunchi, în zonele unde derma este mai aspră. Nu folosiţi produse foarte dure. Cel mai indicate pentru un astfel de peeling sunt un burete moale şi un exfoliant aromat care să vă energizeze. 

Hidratarea, indispensabilă
    După exfoliere, pielea are nevoie de hidratare. Nu săriţi peste această etapă, pentru că este indispensabilă, mai ales înainte de expunerea la soare. Folosiţi o cremă hidratantă de corp, cu o textură uşoară, nu foarte grasă, care să se absoarbă uşor. Astfel veţi avea o piele mai fină şi mai catifelată. 

Protecţie împotriva ultravioletelor
    După aceste două etape, pielea este pregătită pentru loţiunea de protecţie. Folosiţi o cremă cu factor de protecţie mare pentru primele zile de plajă, iar apoi una cu FPS de cel puţin 15. Aplicaţi produse potrivite pentru corp după fiecare baie, dar nu neglijaţi tenul. Pentru faţă căutaţi o cremă cu FPS potrivit tipului de piele. Un tub de loţiune de 250 ml trebuie terminat după patru expuneri la soare. Aşa că nu vă zgârciţi când este vorba despre sănătatea pielii dumneavoastră!
Cristina Tache