Main menu

header

608 5 1de Gabriela Militaru

Vă simțiți fața umflată după o petrecere care a durat mai mult sau după ce ați exagerat cu produsele sărate? Există câteva moduri în care puteți rezolva această problemă și puteţi începe ziua cu un ten mai proaspăt.

Hamamelisul face minuni

Pentru a reduce aspectul umflat al feței și mai ales al zonei de sub ochi, începeți prin a umple chiuveta de la baie sau puneţi apă rece într-un lighean în care adăugați 10-15 cuburi de gheață, vă recomandă Renee Rouleau, esteticiana care are grijă de tenul mai multor celebrități de la Hollywood. Puneți apoi 1/3 cană cu hamamelis în apă. Apoi scufundați-vă fața în apă de mai multe ori. „Temperaturile scăzute imobilizează capilarele și stimulează drenajul, în timp ce hamamelisul are proprietăți antiinflamatoare și de reducere a aspectului umflat al feței”, explică Renee Rouleau.

Întrebuinţaţi cafea

Pentru a scăpa de senzația de față umflată, râșniți cafea proaspătă și adăugați o jumătate de linguriță la loțiunea cu care vă spălați fața dimineața, este de părere make-up artista Rachel Tolin. Cofeina va ajuta imediat la dezumflarea feței, pentru că acționează ca un detoxifiant și ca un agent de intensificare a circulației sângelui. Dacă nu aveți la dispoziţie cafea proaspăt râșnită, tratați-vă fața cu ceai verde. Puneți două pliculețe cu ceai în frigider și acoperiți-vă ochii cu ele imediat ce ieșiți de la duș. Ceaiul verde conține aceeași cantitate de cofeină ca și cafeaua, deci pliculețele cu ceai vor avea acelaşi efect. Mai mult decât atât, ceaiul verde, având o textură mai fină decât cafeaua, este perfect pentru tenul sensibil.

Transpirați!

Dacă aveți posibilitatea, urcați-vă pe banda de alergat sau ieșiți pur și simplu să faceți jogging pentru a pune sângele să circule mai bine, spune make-up artista Lauren Carelli. Făcând sport ajutați circulația sangvină, dar și porii să se deschidă și, odată cu aceștia, toxinele din organism vor fi eliminate mai ușor.

Comprese cu gheață

Cea mai la îndemână modalitate de a scăpa de fața umflată este împachetarea cu gheață. Nici nu trebuie să aveți special cuburi de gheață, ci puteți folosi orice produse înghețate din congelator: pungi cu legume, caserole cu înghețată. Important este ca gheața să fie menținută pe piele cel puțin zece minute.

Somn de frumusețe

Chiar dacă nu preferați să folosiți perna atunci când dormiți, dacă aveți tendința de a vă trezi cu fața umflată ar fi cazul să vă obișnuiți cu aceasta. Perna vă ajută să vă mențineți capul ușor ridicat pe perioada somnului. În acest fel, se reduce retenția de fluide din zona feței, iar dimineața vă veți trezi cu tenul într-o stare mult mai bună.

Luați o gustare!

Multă apă și ceva de mâncare vă vor ajuta să scăpați de senzația de față umflată. Pepenele roșu, castravetele, ananasul sau țelina sunt foarte hidratante și ajută la dezumflarea feței.

Pentru a preveni umflarea feței este bine să dormiți cu capul mai sus decât nivelul restului corpului, să evitați alcoolul şi să consumați mai puţină sare la cină