Main menu

header

de Liliana Simidon

Furunculoza se formează din cauza unor infecţii ce apar la nivelul glandelor sudoripare sau al foliculilor piloşi. În aceste zone pătrund anumiţi germeni, care, înmulţindu-se exagerat, provoacă apariţia furunculelor.

Atenţie, sunt contagioase!
Un rol important în procesul apariţiei furunculelor îl are calitatea sângelui. Dacă acesta este într-o stare optimă de sănătate, atunci germenii sunt distruşi, iar şansele de manifestare a acestei afecţiuni sunt minime. Dacă însă sângele este intoxicat, din cauza unei alimentaţii nesănătoase, acesta întreţine dezvoltarea germenilor patogeni, favorizând astfel instalarea furunculozei.
Cel mai adesea, furunculele apar în zona cefei, a spatelui, a axilelor sau a feselor - în general, în zonele în care îmbrăcămintea se freacă de piele. Iniţial, apare un mic nodul roşu. Acesta creşte în dimensiune, devine tot mai dureros, formează puroi şi capătă o tentă galbenă. Uneori poate apărea febră.
Este foarte important să ştiţi faptul că furunculele sunt contagioase. Aşadar, mare atenţie, deoarece, în momentul drenării puroiului, acesta poate contamina ceilalţi foliculi piloşi.

Aplicaţi pastă de usturoi
Pentru a trata eficient furunculoza aplicaţi comprese cu ceapă. Există mai multe modalităţi prin care puteţi face aceasta: tăiaţi o ceapă mărunt, puneţi-o într-un săculeţ şi aplicaţi săculeţul pe zona afectată. Sau stoarceţi ceapa până obţineţi sucul, îmbibaţi o bucată de bumbac în acest suc şi aplicaţi sub formă de compresă. O altă modalitate este aceea de a separa ceapa în straturi, luaţi un strat, îl încălziţi puţin deasupra unei flăcări şi apoi aplicaţi direct pe furuncul.
Şi pasta de usturoi este eficientă. Pisaţi trei căţei de usturoi până obţineţi o pastă şi puneţi-o direct pe furuncul.
Similar puteţi proceda şi cu pasta de turmeric, pe care o obţineţi prin amestecul pulberii cu apă călduţă. Procedând astfel, puroiul ajunge la maturare mai rapid şi durerea scade şi se poate trece la faza de drenare a acestuia.

Propolisul, bun antibiotic
Gelul de aloe e un antiseptic natural, reducând durerea şi iritaţia. Se aplică de câteva ori pe zi, folosind o compresă, şi se lasă să acţioneze minimum 15 minute.
Propolisul este un bun antibiotic şi ajută la o vindecare mai rapidă. Se administrează intern, sub formă de tinctură, câte 30 de picături de trei ori pe zi. Pentru un efect rapid, administraţi împreună cu câte o picătură de ulei de cimbru, de busuioc şi de tea-tree. Nu uitaţi ca înainte să vă testaţi dacă aveţi intoleranţă la propolis.
Pot fi utile aplicaţiile cu drojdie de bere diluată în ceai de nalbă şi cu varză crudă, strivită (după ce i s-a scos nervura).

Renunţaţi la prăjeli şi grăsimi!
Eliminaţi din alimentaţie mâncărurile grele şi grase, cum sunt prăjelile, sosurile, maioneza, carnea grasă, ciocolata şi băuturile ce conţin cola. Purtaţi îmbrăcăminte largă, numai din fibră naturală (bumbac sau lână), care să nu influenţeze circulaţia sangvină în zona afectată de furunculoză şi nici să nu se frece direct de piele.

Recomandări

DERMA TREAT: intensifică formarea de celule epiteliale sănătoase, astfel că ajută la regenerarea rapidă a pielii. Are efect detoxificant, eliminând astfel furunculele, pruritul, descuamările excesive, zonele de piele uscată şi aspră şi reduce formarea crustelor. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
COLON CONTROL: poate fi de ajutor datorită faptului că ajută la curăţarea organismului de toxine, ceea ce este absolut necesar în cazul furunculozei. Administrare: două capsule de trei ori pe zi.
ORGANISM PURIFICAT - LINIA VERDE: favorizează eliminarea toxinelor din organism, fiind util în curele de purificare, dar şi în toate bolile de piele. Administrare: trei căni pe zi.
NEEM: este un detoxificant sangvin util în afecţiuni dermatologice (furunculoze, acnee, dermatite), dar şi în cazul inflamaţiilor, infecţiilor, intoxicaţiilor şi a diverselor răni. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

Pont! Puneţi pe furuncul frunze proaspete de pătlagină.