Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Calculii renali sau nefrolitiaza reprezintă bucăţi de minerale ce sunt localizate la nivelul rinichiului. Acestea pot rămâne la nivel renal sau pot fi eliminate din organism pe calea tractului urinar. Dacă vă confruntaţi cu această problemă de sănătate, natura vă vine în ajutor prin intermediul piperului.

Pentru ca leacul cu boabe de piper să fie eficient în combaterea pietrelor la rinichi, acestea se iau împreună cu stafide, ce ajută la absorbţia substanţelor benefice. Se iau stafide mari şi se umplu fiecare cu câte o boabă de piper. În prima zi se mestecă bine şi se înghite o singură boabă, a doua zi se iau două boabe şi aşa mai departe, până la a zecea zi, când se iau zece boabe. Apoi consumul scade pe parcursul altor zece zile.

Uleiul taie iuţeala
Pentru a se diminua gustul iute, fără a-i afecta proprietăţile terapeutice, piperul se poate ţine, timp de o săptămână înainte de cură, în ulei de floarea-soarelui. Apoi se usucă şi se pisează. În aceste condiţii, se pot consuma cantităţi mai mari de piper decât în prima variantă a curei, însă se respectă cu stricteţe dozele progresive şi regresive.

Pont! În numai 20 de zile, piperul negru va absorbi şi elimina toate pietrele de la rinichi.