Main menu

header

de Liliana Simidon

Calculii renali sunt pietricele de diverse dimensiuni ce se formează în rinichi. Acestea sunt, de fapt, mici depozite minerale ce pot provoca dureri puternice în partea de jos a spatelui, la nivelul rinichilor, blocaj urinar, febră şi stări de vomă.

Includeţi în alimentaţie fulgii de ovăz
Dacă sunteţi predispuşi la a „colecta” aceste pietricele, unul dintre secrete este acela de a bea cel puţin doi litri de lichide zilnic. Astfel, vă puteţi aştepta să eliminaţi toate pietricelele prezente în rinichii dumneavoastră, dar puteţi şi să împiedicaţi în acest fel formarea de noi pietricele. Este indicat şi să consumaţi cât mai mulţi morcovi, ţelină, fulgi de ovăz, orez integral şi, atunci când e sezonul lor, pepene roşu şi caise.

Feriţi-vă de sare, cafea şi grăsimi
Majoritatea persoanelor care „colectează” pietricele trebuie să se ferească să consume produse cu conţinut mare de calciu. Astfel că alimentaţia prea bogată în lactate şi administrarea de suplimente cu calciu pot favoriza formarea calculilor. De asemenea, dacă sunteţi mari iubitori de sardele în ulei, nu mâncaţi decât maximum o dată pe săptămână, deoarece au o mare cantitate de vitamina D, ce ajută la asimilarea şi absorbţia calciului, ceea ce duce la formarea calculilor renali.
Evitaţi pe cât posibil ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, carnea grasă, mezelurile, creierul, ficatul, rinichii, condimentele, băuturile alcoolice, sarea, căci acestea contribuie la fabricarea calculilor.

Beţi fiertură de mesteacăn
Iată şi câteva leacuri naturiste la îndemână: cură cu decoct din pir, cură cu sfeclă roşie, cură cu apă de năut, cură cu decoct de cozi de cireşe, cură cu infuzie de mesteacăn, cură cu boabe de ienupăr şi cură cu apă magnetizată. De asemenea, puteţi încerca să ţineţi cure cu dovleac crud, cu ridiche neagră (salată sau suc) ori cu sparanghel.

Recomandări

BHUMI AMLA: ajută la eliminarea calculilor renali, dar şi biliari. Este util în infecţii ale tractului urinar şi ajută persoanele care sunt mari consumatoare de alcool. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
KIDNEY TONE UP: ajută la eliminarea calculilor urinari, are acţiune diuretică, fiind util şi în cazul infecţiilor urinare. Administrare: două capsule de trei ori pe zi.
KELLAGON - poate elimina calculii renali şi ureterali şi nisipul, dar poate ajuta şi în cazul colicilor renale, având acţiune antispastică, mărind totodată cantitatea de urină eliminată. Poate ajuta la eliminarea bacteriilor localizate la nivelul tractului urinar. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
RENALEX - este util în toate bolile reno-urinare, prin favorizarea diurezei, ajută în cazul litiazei renale, are efect antispastic şi antiinflamator la nivelul tractului urinar. Administrare: trei picături de trei ori pe zi.

Pont! De un real ajutor în eliminarea pietrelor poate fi cura cu suc de ceapă roşie.