Main menu

header

de Anda Postolache

Candidoza vaginală este una dintre afecţiunile de care suferă fiecare femeie cel puţin o dată în viaţă. Boala survine în urma unei scăderi a imunităţii, dar poate apărea şi ca rezultat al unui tratament cu antibiotice, când se distruge şi flora microbiană bună.

Gălbenele, urzică, răchitan, coada-calului, muşeţel, troscot şi salvie
O reţetă clasică pentru candidoză, cunoscută din vremuri îndepărtate, este cea alcătuită dintr-un amestec de plante. Aveţi nevoie de: gălbenele - 30 g, urzică vie - 10 g, răchitan - 10 g, muşeţel - 15 g, coada-calului - 20 g, troscot - 20 g, urzică albă moartă - 30 g, coada-şoricelului - 15 g şi salvie - 10 g. Se infuzează o linguriţă cu acest amestec în 250 ml de apă clocotită, timp de zece minute. Se beau trei căni pe zi, până când afecţiunea dispare.

Spălături alternative cu bicarbonat şi lămâie
Dizolvaţi două linguriţe cu bicarbonat de sodiu în doi litri de apă şi, separat, două linguriţe cu zeamă de lămâie tot în doi litri de apă. Spălaţi-vă seara, alternativ, într-o zi cu lichid cu bicarbonat şi în altă zi cu lichid cu zeamă de lămâie.

- Un alt leac este cel cu iaurt, aplicat local. Acesta aduce o ameliorare instantanee a mâncărimilor şi a iritaţiei, deoarece conţine bacterii Lactobacillus acidophilus, ce echilibrează flora microbiană.