Main menu

header

de Anda Postolache

Şofranul este o plantă medicinală ce îşi are originea în Insula Creta. În trecut se utiliza în special pentru efectul său afrodiziac, dar şi pe post de parfum. Astăzi există certitudinea că acest condiment este un puternic antioxidant ce luptă contra cancerului.

Relaxant şi antidepresiv
Acest condiment-medicament nu este numai excelent antioxidant natural, ce împiedică formarea tumorilor, dar are şi un efect benefic asupra inimii şi a întregului aparat respirator. Pe lângă toate acestea, consumul de şofran în cantităţi foarte mici este euforizant, altfel spus, are calităţi de antidepresiv. Nu este de neglijat nici faptul că are şi efect afrodiziac, dar trebuie folosit cu mare grijă. Nu se iau mai mult de 0,2 g de şofran pe zi!

Mască de împrospătare

Şofranul poate fi folosit şi în cosmetică, înfrumuseţând tenul. Se pun într-un mojar o linguriţă cu miere, două linguri cu iaurt, un gălbenuş, o linguriţă cu ulei de bună calitate (de preferinţă macerat la rece) şi un vârf de cuţit cu şofran pudră. Se amestecă bine ingredientele şi se aplică masca pe faţă, lăsându-se să acţioneze zece minute. Apoi se clăteşte tenul cu apă călduţă.