Main menu

header

de Elena Şerban

Organismele modificate genetic nu sunt deloc pe placul oamenilor şi nici al autorităţilor diverselor state ale lumii. Iată însă că în Marea Britanie a fost pus la vânzare un tip de broccoli, modificat genetic, ce poate conţine mai multe ingrediente active capabile să lupte cu boala secolului, cancerul.

Previne accidentele vasculare cerebrale
Leguma este rezultatul mai multor ani de cercetări şi încrucişări selective. Conform studiilor de până acum, broccoli modificat genetic luptă cu cancerul, graţie concentraţiei de trei ori mai mare de glucorafanină faţă de o legumă de acelaşi tip. Alte boli în faţa cărora şi-a dovedit eficienţa sunt cele cardiace, dar şi accidentele vasculare cerebrale.
Varietatea de broccoli nou-creată se numeşte Beneforte şi are la bază un tip de broccoli sălbatic, descoperit în 1983. Numeroasele studii realizate până acum pe broccoli au arătat că această legumă previne mai multe tipuri de cancer, dar mai ales pe cel de prostată, dar şi atacurile de cord sau pe cele vasculare cerebrale.
Ingredientul activ, glucorafanina, este transformat în organism în sulforafan, ce opreşte diviziunea necontrolată a celulelor, caracteristică a cancerului în stare incipientă.