Main menu

header

de Ana Trifan

Cordiceps sinensis, o ciupercă folosită de mii de ani în China datorită efectelor sale miraculoase pentru sănătate, a început în ultimii ani să capete o recunoaştere binemeritată şi la nivel internaţional. În plus, numeroase studii au demonstrat că această ciupercă are, într-adevăr, calităţi medicinale.

Stimulează şi întăreşte sistemul imunitar
Ciuperca Cordiceps stimulează producţia de „celule-ucigaşe”, care sunt responsabile pentru modul în care corpul uman răspunde la atacul virusurilor şi al bacteriilor. Mai multe studii au arătat că aceasta acţionează eficient în cazul persoanelor care suferă de leucemie.

Creşte libidoul
Ciuperca îmbunătăţeşte funcţiile sexuale la bărbaţi şi creşte libidoul prin stimularea producerii de hormoni sexuali. Poate fi folosită şi pentru tratarea infertilităţii la femei, însă tratamentul trebuie să fie de durată (cel puţin o jumătate de an).

Rezistenţă mai mare la efort
Cercetările realizate de specialiştii chinezi au arătat că ciuperca stimulează dezvoltarea musculaturii şi îmbunătăţeşte performanţele fizice. Sportivii chinezi care au consumat Cordiceps au avut rezultate mai bune la competiţii, comparativ cu cei care nu au luat această ciupercă, potrivit rapoartelor cercetătorilor.
Cordiceps acţionează ca un antioxidant şi stimulează formarea celulară, în special la persoanele în vârstă. De asemenea, oferă un somn liniştit, calmează sistemul nervos şi reduce anxietatea, acţionând ca un sedativ.

Vine de hac bronşitei şi astmului
Ciuperca îmbunătăţeşte şi funcţiile respiratorii. Tratamentul cu Cordiceps a arătat rezultate bune în combaterea tusei, a bronşitelor cronice şi a astmului, deoarece relaxează pereţii bronhiali şi are proprietăţi antiinflamatoare.
De asemenea, creşte fluxul de oxigen către celule. De acest lucru beneficiază întregul corp, care are parte, în acest fel, de mai multă energie şi de vitalitate. De efectele Cordiceps beneficiază şi sistemul vascular, deoarece ciuperca îmbunătăţeşte circulaţia, reglează presiunea sângelui şi întăreşte muşchii inimii. De asemenea, protejează ficatul şi rinichii (Cordiceps îmbunătăţeşte fluxul sangvin către aceste organe, stimulând activitatea şi abilitatea ficatului şi rinichilor de a lupta cu bolile, inclusiv hepatita şi bolile renale cronice).

Maximum 9 grame pe zi
Sunt mulţi cei care consideră ciupercile drept dezgustătoare şi nu suportă ideea de a le consuma. Aceştia pot sta însă liniştiţi, pentru că se găseşte în comerţ şi sub formă de pulbere, tablete sau capsule. 2-4 g din această ciupercă (se pot lua până la 9 g), zilnic, timp de una-două luni, sunt îndeajuns pentru ca efectele să devină vizibile.

- Cordiceps este o variantă de tratament ideală pentru cei care nu mai au încredere în pastilele clasice.
- Ciuperca nu are efecte secundare, însă nu e indicată femeilor însărcinate, celor care alăptează şi nici copiilor, deoarece nu s-au făcut încă studii care să demonstreze dacă aceste categorii de persoane pot fi afectate în vreun fel.