Main menu

header

de Eugenia Golub

Cu un conţinut de 20 de ori mai mare de vitamina C decât portocalele, agrişele sunt nişte fructe de pădure potrivite întregii familii. Ele au rol antioxidant, antibacterian, antiviral, iar specialiştii le consideră „fructele frumuseţii”, având efecte stimulatoare asupra organismului uman.

Contribuie la detoxificare
Agrişele sunt recomandate copiilor care nu au poftă de mâncare, care pot combina aceste fructe cu puţină miere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În plus, sunt bune şi în curele de slăbire, pentru detoxificarea organismului, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar, protejând corpul de infecţii şi inflamaţii.
Dacă sunt introduse în alimentaţie, agrişele pot fi un ajutor de nădejde în stări de convalescenţă, anxietate, stres, diaree, dizenterie, afecţiuni ale sistemului digestiv, stimularea circulaţiei periferice şi a activităţii inimii, repararea celulelor afectate din organism şi ameliorarea afecţiunilor oculare, precum cataracta şi hipermetropia.

Fiertura, ideală pentru colesterol
Ceaiul de agrişe acţionează benefic asupra tensiunii arteriale, a afecţiunilor rinichilor, ficatului şi stomacului, normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul şi previne răceala. Acesta se prepară dintr-o mână cu frunze de agrişe peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită, care se mai lasă la fiert un minut. Se beau trei căni de infuzie pe zi, îndulcită cu miere.

Ponturi!
- Agrişele sunt şi un bun agent antiîmbătrânire, ajutând la păstrarea tinereţii cât mai mult timp dacă sunt consumate frecvent.
- Sunt remediul potrivit împotriva căderii masive a părului. Se fierb în ulei de cocos, iar cu substanţa obţinută se masează scalpul.