Main menu

header

de Liliana Simidon

O greutate corporală foarte mică poate deveni deranjantă, iar persoanele aflate în această situaţie constată că le este dificil să acumuleze kilograme suplimentare. De asemenea, pot apărea afecţiuni cauzate de acest deficit de greutate, cum ar fi scăderea densităţii osoase, anemie, infertilitate, slăbirea sistemului imunitar, tendinţa către apariţia periodică a problemelor respiratorii sau dermatologice.

Adăugaţi condimente şi respectaţi orele de masă
O persoană cu o greutate mai scăzută resimte oboseala cu uşurinţă, chiar şi după un efort moderat, are permanent o stare de letargie şi o lipsă a tonusului şi energiei. Aceasta poate avea mai multe cauze: un aport caloric redus, alimentaţia nesănătoasă, nerespectarea orelor de masă, efort fizic sau intelectual excesiv, lipsa somnului sau un somn de proastă calitate. Iată ce puteţi face pentru a acumula câteva kilograme dacă vă aflaţi în această situaţie: beţi câte un pahar cu lapte călduţ cu miere seara, cu 30 de minute înainte de culcare (este hrănitor şi vă va ajuta să dormiţi mai bine), nu pierdeţi nopţile, nu luaţi masa pe fugă şi urmăriţi ca alimentele să aibă un aspect cât mai frumos, lucru care va creşte pofta de mâncare. Adăugaţi condimente în hrană, acestea având un efect reglator asupra greutăţii. Dacă la persoane „plinuţe” acestea stimulează arderile, ajutând astfel în procesul de slăbire, la persoanele slabe, condimentele îmbunătăţesc digestia şi asimilarea, contribuind la normalizarea greutăţii.

Smochinele activează metabolismul
Consumaţi alimente cât mai variate - legume, cereale integrale, leguminoase, ouă, produse lactate, germeni de cereale, miere, fructe proaspete şi uscate, seminţe de tot felul (de dovleac, de susan, de floarea-soarelui) şi fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale, caju). De asemenea, nu săriţi peste mese. Faceţi mişcare, dar fără a exagera. În timp ce efortul fizic susţinut ajută la eliminarea kilogramelor suplimentare, exerciţiul fizic moderat vă dă tonus şi poftă de mâncare.
Smochinele stimulează metabolismul pentru a favoriza asimilarea şi ridică nivelul energetic. Aportul de vitamine este de un real folos, întrucât aduce un plus de sănătate şi creşte pofta de mâncare. Cel mai bine este să consumaţi vitamine în stare naturală, întrucât acestea sunt singurele surse din care vitaminele se asimilează în organism. Astfel, cătina, măceşele şi salata de verdeţuri (pătrunjelul, leuşteanul, frunzele de ţelină) sunt foarte bogate în vitamina C, laptele nepasteurizat este bogat în vitamina D, iar drojdia de bere, în complexul B.
Următoarele cure pot fi de folos persoanelor slabe, care vor să se îngraşe: cura cu polen (două linguriţe pe zi), cura cu lăptişor de matcă (2-4 g pe zi), cura cu ouă de prepeliţă şi cura cu cătină şi măceşe în combinaţie cu miere.

Recomandări

Digest Complet: îmbunătăţeşte digestia şi reglează procesele de absorbţie, asigurând o bună asimilare a nutrienţilor, vitaminelor şi mineralelor. Administrare: câte una-două capsule cu 30 de minute înainte de masă.
Vitaminizant cu Măceşe şi Cătină: are acţiune tonic generală, imunostimulatorie, antianemică, antioxidantă, fiind recomandat în anemii, hipovitaminoze, lipsa poftei de mâncare, convalescenţă şi oboseală.
Amla: poate fi folosit în cazul anorexiei, al unui sistem imunitar precar, în perioada de convalescenţă, în tulburări de tranzit intestinal şi atunci când sunt probleme cu părul (cădere excesivă). Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

Sfat! Dimineaţa, la trezire, beţi lapte cald de capră amestecat cu un gălbenuş, două linguriţe cu miere şi o linguriţă cu unt.