Main menu

header

de Elena Nedelcu

Cicatricea reprezintă modul natural prin care pielea îşi vindecă rănile. Câteodată, acestea sunt mici şi sunt privite ca „semne de bună purtare”, dar, de multe ori, ele pot fi inestetice şi deranjante, mai ales dacă sunt în locuri vizibile. Pentru tratarea lor se folosesc diferite terapii sau remedii pe bază de creme, injecţii, laser sau grefe de piele, în funcţie de profunzimea şi de particularităţile fiecăreia. Vă prezentăm câteva remedii pentru cicatricele mici.

Ungeţi-vă rana cu pastă de santal
Pentru început, ar trebui să ştiţi că dacă vă tăiaţi sau vă zgâriaţi, este bine să puneţi pe rană gel de Aloe Vera pentru a împiedica formarea unei cicatrice. Acesta este un bun dezinfectant şi cicatrizant. Dacă nu aveţi la îndemână gel, rupeţi o frunză de aloe şi ungeţi-vă cu zeama care curge.
Un alt tratament foarte bun, folosit preventiv împotriva cicatricelor, este aplicarea pastei de santal amestecată cu apă de trandafiri. Acesta este un remediu oriental, cu efect antiseptic şi astringent. Întindeţi peste rană pe perioada nopţii şi lăsaţi să acţioneze până dimineaţa.
Un alt mijloc de a scăpa de cicatrice este mierea. Întindeţi un strat cu aceasta, de mai multe ori pe zi, pe suprafaţa vătămată şi veţi avea o piele catifelată, strălucitoare şi fără semne.
Şi uleiul de lavandă, aplicat de două ori pe zi cu ajutorul unui ghemotoc de vată, vă va ajuta la refacerea cât mai rapidă a pielii.

Estompează semnele vechi
Dacă aveţi cicatrice mai vechi, masaţi zonele cu ulei de nucă de cocos şi veţi remarca faptul că urmele se vor reduce şi vor căpăta un aspect estetic. Semnele profunde nu vor dispărea de tot, însă se vor estompa. Un alt ulei recomandat în astfel de situaţii este cel de măsline. Acesta hidratează profund şi ajută pielea să se refacă, în special în cazul cicatricelor superficiale, pe care le elimină.

Luaţi vitamina E

Vitamina E are numeroase beneficii asupra organismului atât pe plan intern, cât şi extern. Capsulele conţin opt antioxidanţi, care previn deteriorarea celulelor pielii. Datorită efectului puternic de hidratare şi de vindecare a rănilor, prin înlocuirea stratului superficial de celule, este folosită în combaterea cicatricelor şi a arsurilor. Încercaţi-o cu încredere şi veţi scăpa de semne aplicând zilnic vitamina uleioasă pe semnele superficiale. Veţi observa cum acestea vor dispărea în doar câteva săptămâni.