Main menu

header

de Elena Şerban

În ultima vreme, cuvântul Psyllium este din ce în ce mai des rostit de persoanele care îşi procură tratamentele din farmacia naturii. Această plantă este înrudită cu pătlagina, dar creşte în sudul Franţei şi al Spaniei.

Pansament pentru mucoasa gastrică
De la Psyllium se recoltează, în scop terapeutic, seminţele, care sunt bogate în fibre solubile, mucilagii, dar şi în fitosteroli, substanţe lipidice, proteice şi amidon. Au puternice efecte laxative, fiind şi un excelent pansament al mucoasei intestinale.
Pentru a vă bucura de beneficiile consumului de seminţe de Psyllium, trebuie să consumaţi 5 g de două ori pe zi, timp de patru luni. Cea mai bună variantă de administrare este măcinarea lor şi adăugarea prafului astfel obţinut peste salate sau în cerealele cu lapte.
Dacă aveţi nevoie de Psyllium pentru a scăpa de constipaţie sau doar pentru a vă detoxifica organismul trebuie să puneţi la înmuiat una, două sau trei linguriţe cu seminţe într-un pahar cu apă. După câteva ore se bea lichidul şi se înghit seminţele.
Un alt amestec eficient contra constipaţiei este cel realizat din cantităţi egale de Psyllium şi seminţe de in. Acestea două conţin fibre importante, care au şi capacitatea de a absorbi substanţele toxice ce se acumulează în intestinul gros.

Alungă senzaţia de foame
Un alt avantaj al consumului de Psyllium este acela că seminţele se umflă în burtă, formând astfel un veritabil inel stomacal natural. Prin urmare, senzaţia de saţietate se instalează mult mai rapid, fapt ce duce, în timp, la pierderea de kilograme nedorite.

De reţinut! Spre deosebire de alte laxative, tratamentul cu Psyllium nu dă dependenţă.