Main menu

header

de Liliana Simidon

Denumită popular „aprindere la plămâni”, pneumonia se manifestă prin inflamaţia căilor respiratorii sau a ţesutului pulmonar. Poate fi de origine virală, bacteriană sau micotică. Foarte rar poate apărea şi pneumonia toxică, aceasta fiind cauzată de inhalarea unor substanţe nocive.

Preparatul se ia din două în două ore
Simptomele pneumoniei pot apărea brusc şi se manifestă prin febră ridicată (39°C-40°C), frisoane intense şi durere toracică, ce se amplifică la inspiraţie. Pentru tratarea acestei afecţiuni cu mijloace naturale sunt necesare remedii cu un puternic efect antibiotic. E vorba despre folosirea uleiurilor esenţiale şi a extractelor hidroalcoolice. Următorul remediu este foarte eficient: amestecaţi cinci linguri cu miere, câte două picături de ulei esenţial de cimbru, busuioc, piper, obligeană, tea-tree, portocală şi eucalipt şi câte 30 de picături de tinctură de iarbă mare, ghimbir, ardei iute, propolis şi echinacea. Amestecaţi bine toate ingredientele şi administraţi preparatul astfel: în primele două zile, câte o linguriţă din două în două ore, iar începând cu a treia zi luaţi câte o linguriţă de patru ori pe zi, timp de şapte zile. Pentru ca leacul să îşi facă efectul în mod optim, în primele două zile consumaţi doar supe calde de legume şi supă de linte roşie, fără a adăuga în ele ulei, unt sau smântână.

Frecaţi pieptul cu esenţă de pin şi eucalipt
În ceea ce priveşte alimentaţia în timpul pneumoniei este bine să ştiţi că produsele rafinate, cum sunt zahărul, făina albă sau produsele de patiserie, pot înrăutăţi starea de sănătate, deoarece sunt greu de digerat. Optaţi pentru alimente uşoare, cea mai bună alegere fiind fresh-urile. Astfel, urmaţi, timp de cinci-şapte zile, o cură cu sucuri de fructe şi de legume proaspăt stoarse, diluate cu apă călduţă, în proporţie de 1 la 1. Se va bea câte un suc la fiecare două ore. Indicate sunt mai ales cele de portocale, mere şi ananas. Este foarte important ca în porţia zilnică să includeţi şi 200 ml suc de spanac şi 300 ml suc de morcov, deoarece acestea au un efect fortifiant asupra plămânilor.
Decocturile de ghimbir, turmeric sau piper lung ajută la eliminarea mucusului de la nivelul tractului respirator. În cazul în care vă hotărâţi să urmaţi cura cu sucuri descrisă mai sus, folosiţi aceste ceaiuri în loc de apă, deoarece efectul va fi mai intens.
E indicat şi masajul pieptului cu un amestec puţin cald, obţinut din ulei presat la rece şi suc de usturoi sau cu ulei de pin şi ulei de eucalipt, în cantităţi egale. De asemenea, puteţi ţine cure cu lăptişor de matcă, ou de prepeliţă (adulţii - 240 de ouă, iar copiii - 120 de ouă), cu miere şi propolis, cu polen, cu sirop de hrean sau cu argilă. Mai puteţi face aplicaţii pe piept cu hrean şi împachetări cu făină de muştar.

Recomandări

COUGH KALP: este de un real folos în pneumonie, elimină depunerile aderente de mucus şi înlătură dificultăţile respiratorii. De asemenea, creşte capacitatea de apărare a organismului şi asigură sănătatea sistemului imunitar. Administrare: una-două linguriţe de trei ori pe zi.
CEAIUL P - CEAI PULMONAR: ajută în cazul bronşitei, al astmului bronşic, al catarului respirator, în tuse şi pneumonie. Administrare: trei căni pe zi.
VASAKA: e un tonic respirator util în caz de tuberculoză pulmonară, tuse seacă sau cu expectoraţie, pneumonie, bronşită şi astm bronşic. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

Atenţie! Persoanele care suferă de tulburări gastrice (gastrită, ulcer) trebuie să ia măsuri speciale în ceea ce priveşte administrarea uleiurilor volatile şi a tincturilor.