Main menu

header

de Ana Trifan

În ultima vreme se vorbeşte numai despre radiaţii. Fie că provin din Japonia, în urma daunelor provocate de recentele cutremure la centrala nucleară, fie că pătrund prin nou descoperita „gaură” din ozon, care va afecta şi ţara noastră, acestea sunt deosebit de nocive asupra sănătăţii pe termen lung. Iată că, din fericire, există plante care ne pot proteja de influenţa lor devastatoare.

Utilizată cu succes după Cernobîl
Pentru ca glanda tiroidă să nu mai absoarbă radiaţiile şi să le propage în corp, are nevoie de iod. Există căi naturale prin care puteţi ajuta organismul cu această substanţă, beneficiind, în acelaşi timp, şi de detoxificarea oferită de remedii naturiste. Cele mai bune surse de iod vin din mare şi sunt: chlorella, spirulină şi kelp.
Utilizarea spirulinei în tratarea unui grup de copii afectaţi de radiaţiile de la Cernobîl, din 1986, a demonstrat că sistemul imunitar al acestora s-a întremat după doar 20 de zile de tratament, comparativ cu alţi pacienţi care nu primiseră alga. Nivelul de radioactivitate din urina copiilor a scăzut, după numai trei săptămâni de tratament cu spirulină, cu până la jumătate.

Chlorella curăţă organismul
Chlorella este una dintre algele care au atras intens interesul cercetătorilor în ultimii ani. S-a demonstrat că are capacitatea de a susţine activitatea sistemului imunitar, de a detoxifica organismul de metalele grele (efect al radiaţiilor), de a normaliza glicemia şi tensiunea, de a echilibra PH-ul, de a lupta împotriva cancerului şi de a proteja de radiaţiile ultraviolete. Datorită cantităţii mari de clorofilă pe care o conţine, aceasta curăţă ficatul, colonul şi sângele.
Kelpul (alga brună), dar şi algele obişnuite de mare şi-au dovedit, de asemenea, capacitatea de a ajuta organismul să scape de metalele grele şi de a proteja corpul de apariţia tumorilor.

Ginsengul siberian vă apără de substanţele dăunătoare
Ginsengul siberian (Eleuthero) şi-a demonstrat şi el eficienţa în cazurile de radiaţii nucleare, după ce a funcţionat ca tratament pentru un grup de ruşi şi de ucraineni afectaţi de accidentul nuclear de la Cernobîl. Studiile efectuate de-a lungul anilor au arătat că ginsengul siberian are capacitatea de a proteja atât oamenii, cât şi animalele de efectele radiaţiilor, dar şi chimioterapiei. Această plantă este cunoscută pentru proprietăţile sale adaptogene, reducând stresul corpului şi al minţii, dar şi toxicitatea provocată de anumite medicamente.

Merele, coriandrul şi rozmarinul pot fi de folos
Ciupercile medicinale Reishi, Coriolus, Maitake şi Chaga au incredibila capacitate imunomodelatoare, protejează ficatul, tonifică organismul şi-l protejează de efectele nocive ale radiaţiilor. De aceea, acestea sunt recomandate în caz de radiaţii nucleare.
Pe lista remediilor recomandate ca protecţie împotriva razelor nocive sunt şi merele şi seminţele de floarea-soarelui. Ambele conţin o pectină care stimulează organismul să scape de reziduurile radiaţiilor. Cercetările au demonstrat că unul dintre remediile naturiste care ajută la eliminarea metalelor grele din corp şi la reducerea toxicităţii este coriandrul, pe care aproape orice gospodină îl ţine în bucătărie. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat în mâncăruri, pe post de condiment. Planta este bogată în acizi graşi, uleiuri esenţiale, minerale şi vitamine. Şi rozmarinul şi-a dovedit, de-a lungul anilor, proprietăţile curative, printre calităţile sale se află şi aceea de a proteja corpul de radiaţii. Îl puteţi consuma proaspăt, gătit sau sub formă de tinctură.

Argila „şterge” toxinele
Păpădia e caracterizată de excelente calităţi detoxificante şi e eficientă în anihilarea activităţii radicalilor liberi. Este însă foarte bună şi pentru ficat, deoarece îl ajută să funcţioneze corect, o condiţie esenţială pentru eliminarea toxinelor. Puteţi consuma salate cu frunze proaspete de păpădie, însă, dacă zona în care locuiţi a fost afectată de radiaţii, cel mai bine e să apelaţi la ceaiurile şi tincturile care sunt deja pe piaţă.
Şi argila este indicată. Aceasta nu numai că ajută la eliminarea toxinelor din piele, dar are calitatea de a preveni absorbţia radiaţiilor în corp. De altfel, muncitorii ruşi care lucrează cu material nuclear sunt „pudraţi” cu argilă înainte de a începe munca. Se poate lua şi intern, pentru a preveni absorbţia toxinelor şi radiaţiilor.

Luaţi cărbune medicinal
Cărbunele medicinal, administrat intern, îndepărtează toxinele şi otrăvurile din corp. De altfel, este deseori utilizat în camerele de urgenţe ale spitalelor, pentru a diminua efectele otrăvirii sau ale intoxicării. Şi banalul borax este pe lista produselor recomandate pentru utilizare în caz de expunere la radiaţii, fiind utilizat şi în industrie în acest scop. Aşadar, dacă sunteţi îngrijoraţi că radiaţiile v-ar putea intra prin piele, faceţi o baie în care aţi adăugat borax. Nu trebuie să vă temeţi de efecte neplăcute, pentru că acesta acţionează ca un adevărat balsam pentru piele. După baie, nu vă frecaţi cu prosopul, ci lăsaţi pielea să se usuce natural.

Au supravieţuit cu orez brun şi cu alge

După bomba atomică lansată de americani la Nagasaki, în 1945, un grup de medici şi pacienţii lor au reuşit să evite răul provocat de radiaţii şi să supravieţuiască astfel cu un regim bazat pe orez brun, alge de mare, supă de miso şi sare de mare. În acelaşi timp, au evitat zahărul şi făina albă. Nimeni din grup nu a făcut leucemie, aşa cum des se întâmplă cu cei expuşi radiaţiilor, deşi spitalul în care se aflau era la mică distanţă de locul unde a fost bomba. Supa miso, mâncare tradiţională japoneză pe bază de soia, conţine şi ciuperci medicinale şi kelp. Toate aceste produse pot fi găsite acum şi în magazinele de produse naturiste şi în supermarketurile de la noi.

De reţinut! Glanda tiroidă şi rinichii sunt primele organe afectate de radiaţii.