Main menu

header

de Dana Purgaru

Sucul de rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şi le slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, potrivit unui studiu american efectuat recent.

Acţionează în cancerul de prostată
Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), SUA, au arătat că anumite ingrediente din sucul de rodie, precum acizii graşi, opresc răspândirea cancerului de prostată în oase. Ei speră că acelaşi rezultat poate fi constatat şi în cazul altor tipuri de tumori.
Studii anterioare privind acest efect al sucului de rodii au fost subiect de controversă, întrucât cercetătorii nu au putut preciza care este mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic. Însă, autorii celui mai recent studiu în domeniu spun că au identificat acele componente care au impact asupra aderenţei şi a mişcării celulelor. „Este îmbucurător că acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbunătăţi funcţiile şi a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostată”, a declarat doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a întrunire a Societăţii Americane de Biologie Celulară, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA. „Componentele din sucul de rodii, modificate, ar putea avea un impact mai mare asupra tratării diverselor tumori, deoarece genele şi proteinele implicate în mişcarea celulelor cancerului la prostată sunt, în esenţă, aceleaşi ca în cazul altor celule canceroase”, a mai spus specialista.