Main menu

header

de Liliana Simidon

Sciatica este o boală foarte dureroasă, ce are diverse cauze. Astfel că este obligatoriu să vă prezentaţi la medic încă de la primele semne, pentru a nu se ajunge la boli serioase şi chiar la paralizia membrelor inferioare. Tratamentele din surse naturale sunt şi ele de mare ajutor.

Durerile radiază spre picioare
Nevralgia sciatică este, de fapt, o durere foarte puternică, localizată pe traiectul nervului sciatic, din partea de jos a măduvei spinării până la coapsă, gambă şi laba piciorului. Câteva dintre cauzele apariţiei acestei neplăceri sunt: nevrită, răniri şi staze sangvine în bazin, uneori diabetul zaharat şi presiunea care apasă de-a lungul rădăcinilor nervoase din cauza deteriorării discurilor intervertebrale.
În acest caz apare durerea de spate, care se declanşează brusc sau treptat şi radiază spre picioare, uneori până la degete. În timpul mişcărilor sau al strănutului, spre exemplu, durerea se intensifică şi devine insuportabilă.
Tratamentul se stabileşte de medic, în funcţie de cauză, şi, după ce lucrurile încep să reintre în normal, se fac şedinţe de masaj şi de gimnastică medicală.

Faceţi aplicaţii cu sare fierbinte
Dacă aveţi sciatică vă pot fi de ajutor compresele fierbinţi puse în zona cu probleme, masajul şi aplicaţiile locale cu săculeţi cu plante sau cu sare grunjoasă fierbinte. Acestea ajută mult la diminuarea durerii.
Intern, se pot folosi atât ceaiuri antireumatice, cât şi medicamente din plante, combinate cu o alimentaţie preponderent vegetariană. Luaţi două-patru linguriţe cu ulei de muştar, încălziţi-l într-o tigaie, apoi adăugaţi doi-trei căţei de usturoi zdrobiţi şi o linguriţă cu seminţe de fenicul şi lăsaţi-le să se prăjească. Luaţi-le de pe foc, filtraţi conţinutul şi folosiţi uleiul pentru masaj. Faceţi comprese cu turtiţe obţinute din stoarcerea strugurilor, cu varză crudă strivită (scoateţi nervurile) sau cu tinctură de tuia. De asemenea, sunt de folos masajul cu o jumătate de ceapă tăiată ori cu tinctură de ardei iute (se va evita dacă pielea este foarte sensibilă) şi aplicaţiile cu argilă şi cu săculeţi cu flori de fân.

Recomandări

LAKSHADI GUGGUL: poate ajuta la regenerarea osoasă, dar este util şi în sciatică, dureri, crampe musculare şi osteopenie. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
BIO MOBIL: de folos în cazul contracţiilor musculare, deoarece are efect antiinflamator, antialgic şi revulsiv. Mod de folosire: se face masaj în zona locului afectat şi apoi locul se protejează cu o compresă caldă.
FLAMISYL: este un antireumatic ce ajută foarte mult în sciatică, spondilită şi lumbago. Mod de folosire: masaj uşor pe zona cu probleme şi se acoperă apoi cu o compresă caldă.
ANTIALGIN: poate fi de folos în nevralgii, dureri musculo-articulare, cefalee şi dureri dentare. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

De reţinut! Nervul sciatic este cel mai mare nerv din organismul nostru. El porneşte din partea de jos a măduvei spinării şi apoi se ramifică în coapsă, gambă şi laba piciorului.