Main menu

header

de Liliana Simidon

Astmul este o afecţiune cronică a plămânilor, caracterizată prin următoarele simptome: tuse, lipsa aerului, senzaţie de apăsare în piept şi respiraţie şuierată. Dacă urmaţi câteva indicaţii şi apelaţi la ajutorul remediilor naturiste veţi scăpa de această neplăcere.

Reveniţi-vă urgent cu banană
În cazul unui atac astmatic, următorul remediu vă va conferi o alinare imediată: luaţi o banană bine coaptă, încălziţi-o deasupra ochiului de aragaz, la foc mic, presăraţi pe ea puţină pulbere de piper negru şi apoi mâncaţi-o. Durerile astmatice se vor diminua aproape instantaneu şi vă veţi simţi mai bine. Atenţie însă! Aceasta nu este o metodă de tratament, deoarece efectul său este numai de moment.
Dacă aveţi în casă sau la serviciu aparat de aer condiţionat, pe care îl folosiţi frecvent, schimbaţi filtrul periodic. De asemenea, evitaţi folosirea parfumurilor sintetice. Vă puteţi prepara propriul parfum dintr-un ulei volatil al cărui miros vă place foarte mult, alcool şi apă distilată. În plus, camera în care dormiţi trebuie să fie permanent curată şi să nu conţină materiale sau substanţe alergene.

Beţi ceai de schinduf!
Iată şi câteva remedii cu efect pe termen lung, care trebuie administrate consecvent:
- luaţi câteva frunze proaspete de busuioc, pisaţi-le pentru a obţine o pastă şi apoi adăugaţi o linguriţă cu miere. Consumaţi acest remediu zilnic;
- pentru a preveni declanşarea atacurilor astmatice luaţi zilnic o linguriţă cu pastă obţinută din pulbere de turmeric şi miere mai veche de un an. Pentru un efect mai intens, înainte de a o înghiţi, ţineţi-o cinci-zece minute sub limbă;
- puneţi zece căţei de usturoi în 250 ml lapte, apoi fierbeţi zece minute. Lăsaţi să se răcească şi beţi. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru astm.
- seara, înainte de a merge la culcare, puneţi apă într-un vas de cupru, iar dimineaţa, la trezire, consumaţi apa. Anumite microparticule din vasul de cupru vor trece în lichid, iar cuprul este cunoscut pentru efectul său de decongestionare a tractului respirator;
- decoctul de schinduf vă poate ajuta, de asemenea. Puneţi două linguriţe cu plantă într-un pahar cu apă şi lăsaţi-le să fiarbă până când lichidul scade la o treime. Se va bea o dată pe zi;
- un bun expectorant se prepară în felul următor: puneţi şase cuişoare în 30 ml de apă şi lăsaţi pe foc mic până când soluţia devine concentrată. După ce se răceşte, adăugaţi o linguriţă cu miere. Puteţi consuma acest preparat zilnic, împărţit în trei doze;
- realizaţi sistematic masaj cu ulei de muştar în zona pieptului. Uleiul trebuie pregătit astfel: puneţi o linguriţă cu sare neiodată în ulei, încălziţi-l uşor la bain-marie şi apoi aplicaţi-l cald.

Recomandări

COUGH KALP: îmbunătăţeşte funcţionarea întregului sistem respirator, acţionează eficient în cazurile de probleme respiratorii datorate congestiei, astm, tuse, răceli, inflamaţii ale gâtului, bronşită sau scădere a imunităţii. Administrare: una-două linguriţe de trei ori pe zi.
PLANTUSIN - sirop cu miere şi tinctură de propolis: poate fi folosit în bronşite acute şi cronice, astm, laringite, traheite, catar respirator. Administrare: trei-patru linguriţe pe zi.
VASAKA: tonic respirator ce poate fi utilizat în afecţiuni respiratorii, astm bronşic, bronşită, tuse neproductivă sau cu expectoraţie. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
PĂTLAGINĂ & FENICUL: ajută în cazul bronşitei şi favorizează expectoraţia, fiind util în tuse seacă şi tuse productivă. Administrare: trei linguri pe zi.