Main menu

header

de Anda Postolache

Blefarita reprezintă inflamaţia marginii pleoapelor, cauzată de acţiunea unor infecţii microbiene, virale, micotice sau parazitare. Netratată la timp, se cronicizează şi, chiar dacă dă semne de vindecare, poate recidiva. Se recomandă prezentarea la specialist. Adjuvantele naturiste nu sunt nici ele de lepădat.

Masaţi pleoapele cu alifie de gălbenele
Pentru a trata această afecţiune se poate recurge şi la tratamente adjuvante, care dau rezultate foarte bune. Amestecaţi la cald miere cu suc de lămâie şi aplicaţi pe zonele afectate cu o pensulă subţire. Mierea conţine multe substanţe antiinflamatorii şi contribuie la vindecarea blefaritei în timp scurt. Un alt tratament propune biterul suedez şi crema de gălbenele. Ungeţi-vă pleoapele cu o combinaţie din acestea de două-trei ori pe zi, având grijă să vă feriţi de vânt şi de praf. Şi apa care se scurge din mlădiţele de vie proaspăt tăiate este eficace - se pun în ochi câteva din aceste picături, o dată la trei-patru ore, până ce simptomele neplăcute dispar.

Puneţi comprese cu lichid din albăstrele
Puteţi utiliza şi comprese cu infuzie din amestec de albăstrele, fenicul, nalbă, frunze de nuc, pătlagină, sulfină, turiţă-mare - puneţi două linguriţe din această combinaţie în 250 ml apă clocotită, lăsaţi la infuzat zece minute, răciţi, strecuraţi şi folosiţi de trei-patru ori pe zi. Pleoapa afectată poate fi unsă şi cu esenţă de arnică.
Deoarece apariţia blefaritei este semnul unei imunităţi slăbite, este bine ca bolnavul să urmeze şi o cură cu tinctură de echinacea. În plus, se beau zilnic 500 ml suc proaspăt de morcovi şi pătrunjel pe o perioadă de trei săptămâni. De asemenea, e bine de ştiut că în timpul tratamentului contra acestei afecţiuni se va renunţa la alimentaţia cu carne, consumându-se mai ales fructe şi legume proaspete, precum şi sucuri naturale.