Main menu

header

949 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Arbore de excepție, bradul alb pune la dispoziția sănătății umane un ulei esențial care are toate proprietățile plantei și este util împotriva unui mare număr de afecțiuni.

Întăreşte sistemul imunitar

Literatura de specialitate menționeză faptul că uleiul esențial de brad alb are o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Prezent în diverse formule terapeutice inclusiv în România, acest produs este creditat cu proprietatea de a susține sistemul imunitar, făcând astfel organismul mai rezistent la agresiunea bolilor. Unul dintre cele mai relevante exemple este acțiunea împotriva infecțiilor tractului respirator - simpla difuzare în încăpere a acestui tip de ulei este de natură să ușureze rapid respirația, să combată blocajele căilor respiratorii superioare și, în plus, elimină bacteriile din aerul care este respirat, ceea ce amplifică efectul și accelerează vindecarea. De asemenea, încărcat de alfa-pinen, mircen, limonen, borneol și alți antioxidanți și compuși activi, uleiul esențial de brad alb stimulează metabolismul și poate fi folosit de persoanele care au niveluri scăzute de energie.

Ameliorează deficienţele de circulaţie sangvină

Studiile efectuate asupra proprietăților uleiului esențial de brad alb au confirmat că acest produs poate calma inflamațiile, reduce durerea și nivelul de stres. Mirosul uleiului esențial de brad alb este legat de îmbunătățirea stării de spirit, ceea ce a consolidat renumele acestui ulei, de formulă de relaxare la sfârșitul unei zile încărcate. Pe de altă parte, este binecunoscut faptul că inhalarea uleiului esențial de brad alb are ca efect echilibrarea nivelurilor de hormoni din organism, ceea ce ajută la scăderea riscului de stres oxidativ și de boli cronice. Totodată, acest ulei favorizează arderea pasivă a grăsimilor, ceea ce îl recomandă persoanelor care vor să-și mențină greutatea optimă prin mijloace naturale, legate de rata metabolică, fiind util și pentru ameliorarea deficiențelor de circulație sangvină, pe care o stimulează. De altfel, inhalarea acestui ulei esențial susține funcționarea inimii, care pompează mai mult sânge, și protejează împotriva formării cheagurilor de sânge, prevenind ateroscleroza și favorizând producția de globule roșii.

PONT. Uleiul esențial de brad alb este creditat cu proprietatea de a îmbunătăți funcția creierului.